Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Van itt olyan szkeptikus, aki...

Van itt olyan szkeptikus, aki érdeklődésből kipróbálta a "titkot", és működött? Röviden: szkeptikusból lehet "hívő"?

Figyelt kérdés
Én nem hiszek a vonzás törvényében. Mert logikátlan az egész. De valójában szeretnék benne hinni. Mivel nem utasítok el mereven mindent, így szeretem a másik oldalról is megközelíteni a dolgokat. Volt már többször is, hogy próbálkoztam vele. Sosem működött. És arra lennék kíváncsi van-e olyan köztetek aki nem hitt benne, kipróbálta és mégis működött. Ha publikus akkor legyetek szívesek konkrét példát is írni. Köszönöm!
2012. márc. 26. 15:58
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Na igen.. Szerintem is jó dolog, ha valakin akár ez, akár más segít abban, hogy mondjuk az életének egy rossz szakaszát maga mögött hagyja.

Első Válaszoló írta, hogy hit nélkül nem működik. Na itt máris cáfolod magát a "törvényt", hiszen képesek voltak a filmben a gravitációhoz hasonlítani, hogy nincs mese, ha tetszik ha nem, akkor is működik. Ez a gravitációra igaz. Ha nem hinnék benne akkor is működik. Elvileg akkor ennek is kéne. Egy törvény ami csak hittel működik?! Fura. Na de félre értés ne essék, senkit nem akarok meggyőzni sem a létezéséről sem az ellenkezőjéről.

Tiszteletben tartom, ha valaki ebben - vagy bármi másban - hisz. Sok mindenben hiszek én is.

Amikor én próbáltam akkor félre tettem minden szkepticizmusom. És pont azért tudok ilyet tenni, mert amúgy vannak dolgok, amiben hiszek. És gondoltam miért ne adhatnék ennek is egy esélyt?!

Nem sikerült.

De ennek ellenére nyitott vagyok rá, hogy mások tapasztalatát ezzel kapcsolatban meghallgassam. Bár tény, hogy nem nagyon lehet olyan példát mondani, amit ne lehetne észérvekkel megmagyarázni.

(Amúgy igen, a Holokauszt erre jó példa. Az a sok ember mind ezt vonzotta be magának, önként?! Azért itt el kell ismernie a hívőknek is, hogy sántít az elmélet. Ha jól emlékszem itt meg is említik ezt a példát: [link] hozzá tenném, ha valamelyik hívő venné a fáradtságot és elolvasná a belinkelt oldalt és esetleg megcáfolná a leírtak. Az már egészen jó kiinduló pont lenne.)

2012. márc. 27. 00:19
 12/12 anonim válasza:
45%

Holokauszt?

Bocsi, de szerintem félreértelmezted:

- Az a sok ember nem akarta hogy meghaljon, de nem is hitt benne, hogy megmenekülhet.

- És ha hittek is volna benne, mit tehettek volna egy olyan hatalommal szemben, amely teljes mértékben HITT a saját igazában (attól függetlenül, hogy ez nyilvánvalóan nem igaz)?

- Mint minden másban a Titok-ban is vannak azok akik jobban ismerik/tudják/csinálják, és ettől is függ egy bizonyos esemény kimenetele.

- Valaki már említette előttem, hogy tenni is kell valamit a biztos siker érdekében, ők sajnos nem tehettek semmit, de a náciknak minden eszközük megvolt (és tettek is érte) hogy kivitelezzék a holokausztot.

Bár én is tudom, hogy a Titok-ban itt-ott vannak ellentmondások, de szerintem nem a Holokauszt a legjobb példa erre. (Persze előfordulhat az is, hogy csak én gondolom rosszul, ez esetben tessék megcáfolni!)

2012. márc. 28. 14:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!