Szerintetek igaz az, hogy hiába változtat valaki nevet a születésekor kapott neve ugyanúgy végigkíséri a sorsának, és a személyiségének alakulását?
A név NEM jelent semmit a sorsunkban. A rokonságunkban több oylan is van,akiknek azonos a keresztnevük. Mindegyik természete és a sorsa más.
Ez csak egy babona, a számmisztikával együtt.
"Ha azt nem is, de mindenhol meg kell adnia, mivel minden űrlapon kérnek "születési nevet"."
Ha valaki nevet változtat, akkor a születési anyakönyvben is módosítják a nevét, onnantól az új neve lesz a születési neve is. A születési név tul. képpen a lánykori név új neve, pont amiatt, mert házasságkor a férfi is felveheti a feleség nevét, vagy mindketten viselhetik mindkettejükét, így a férfiaknak is lehet más a születéskori nevük a viselt névnél.
5 hónapja született kislányunk.
Először azt szerettük volna, ha a férjem és az én nevemet is megkapja vezetéknévnek. Aztán utána olvastam, hogy így milyen életet vonz be magának. Persze a keresztneve is számított, de azon nem akartunk volna változtatni.
Úgy döntöttünk, hogy csak a férjem vezetékneve marad, mert a kettő együtt..... nem lett volna valami jó. :) Egy kis hisztis, önző, akaratos és még sorolhatnám a rossz tulajdonságokat, hogy miket vonzott volna magához. Így viszont sokkal higgadtam lesz a leírás szerint. Majd kiderül. Nem hittem benne, de próba szerencse. :D
Szerintem mindegy, hogy változtatsz-e nevet, a sorsod meg van írva, max. enyhíteni vagy nehezíteni lehet a feladataidon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!