Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Szerintetek van az embernek...

Szerintetek van az embernek születésekor lelke vagy csak később kapja (amikor öntudatra ébred)?

Figyelt kérdés

2012. márc. 1. 21:20
 1/9 anonim ***** válasza:
születéskor van neki
2012. márc. 1. 21:32
 2/9 anonim ***** válasza:
Hadilábon állok a lélek kérdéssel, viszont amikor megszületett a kisfiam és egymás szemébe néztünk, abban a tekintetben nagyon sokminden volt. Biztos vagyok benne, hogy az ember már a születésekor (sőt!) egy kész lény, amit a külső behatások formálnak.
2012. márc. 1. 21:42
 3/9 anonim ***** válasza:
Szerintem a lélek a fogantatáskor születik.
2012. márc. 1. 22:12
 4/9 anonim ***** válasza:
Persze, hogy van lélek benne, hisz a lélek irányítja a fizikai testet. Mikor leszületünk akkor a fizikai test irányítását kell megtanulnunk legelsőnek.
2012. márc. 2. 08:47
 5/9 anonim ***** válasza:

Én gondolkoztam rajta, az abortusz kapcsán, és erre jutottam:

- fogantatáskor SEJT. Pontosabban kettő, de csak sejt, mint a hámsejt, vagy akármilyen más sejt a szervezetekben. Nem érez, nem lát, nem hall, egy senki, még annyi sem. Egy valami.

- amint beindul a szíve vérkeringése, és önállóan fejlődik, ÉLŐLÉNY. Mint egy kutya ennyi idős korban.

- amint reagál a külső ingerekre, mocorog a hangokra, EMBER, mert bár ezt más hasonló korú lény is megtenné, mégis az emberi intelligencia kezd kibontakozni benne. Valamikor ilyenkor ébredhet valamilyen mértékű öntudatra is.

Lehet, hogy valakinek túl morbid, ahogyan leírtam, de szembe kell nézni vele, hogy a a vagina kitágulása is elég morbid, a szülés élményét az érzéseink teszik csodálatossá, nem ahogyan lezajlik.

2012. márc. 4. 01:08
 6/9 anonim ***** válasza:
Jelenlegi tudásom szerint, a sejtosztódás megindulás pillanatába "kapjuk" a lelket.
2012. márc. 7. 10:05
 7/9 anonim ***** válasza:

Számomra morbid elképzelni, hogy egyetlen sejthez (vagy kettőhöt, négyhez, nyolchoz, tizenhathoz, harminckettőhöz, hatvannégyhez) járuljon a lélek fogalma.

A fogantatás pillanatában a genetikai háttér dől el (az sem 100%-ban, mert vannak még utána kisebb változások).

A lélek egy folyamatosan változó, nagyon összetett valami.

Az öntudatra ébredés egy fontos pillanat, jelentős változás zajlik le, de valami olyanon, ami korábban is létezett, csak más minőségben.

Ez volt az egyik legjobb (legelgondolkodtatóbb) kérdés itt.

2012. júl. 4. 23:17
 8/9 A kérdező kommentje:
2012. júl. 20. 10:29
 9/9 A kérdező kommentje:

Minden sejthez tartozik egy bizonyos színtű tudat(osság).

tovább:

Mindenhez, ami megnyilvánult, tartozik egy bizonyos színtű tudat(osság).

A lélek nem más, mint egy (épp aktuális) tapasztalati összegzés.

Fény és árnyék: testvérek.

Pozitív- és negatív elv.

Ezért minden mozog.

Az univerzum itt és most éppen ilyen, amilyen.

A megértés kulcsa az energetika ismerete (látása).

A filozófus itt és most lát és ért.

Az ostobák mindíg máshol vannak. (!!!)

Potenciák nyilvánulnak meg rajtad keresztül.

Ne hagyd, hogy elrabolják tőled (a nálad lévő és rajtad keresztül megnyilvánuló univerzális potenciákat)!

2012. júl. 20. 10:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!