Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Ez valami új jelenség? Vagy...

Mirk kérdése:

Ez valami új jelenség? Vagy csak én nem találkoztam még vele?

Figyelt kérdés

Mostanában látok egykét nagyon fura alakot ebben a témakörben.

Konkrétan azokról az emberekről lenne szó akik a tudomány minden vívmányát rossznak és hamisnak tartják, a tudósokat "gonosz tudósbácsiknak" hívják.

Ha esetleg benéz ide egykét személy ebből a kategóriából, had kérdezzem már meg, mi olyan rossz a tudományban?

Ha minden technikai vívmány hülyeség miért nem köttetitek ki a netet és dobjátok ki a számítógépet az ablakon?

Miért nem szaladgáltok az utcán azt kiabálva, hogy a Föld a világ közepe és ha elég sokáig mész nyugat felé előbb utóbb leesel a szélén?

Ha megbetegszetek majd a tűz fölé lógatunk fejjel lefelé, hogy kifüstöljük belőletek a gonosz szellemet.

Mindenkinek szíve joga hinni amiben akar, de azért égbekiáltó butaságokat mi értelme hangoztatni?

2012. febr. 22. 14:51
1 2
 1/12 kris.king ***** válasza:
Én is kíváncsi vagyok miért gondolják azt hogy a tudomány hülyeség és az ezotéria a valóság.
2012. febr. 22. 15:17
 2/12 yossarian44 ***** válasza:
100%

Ez nagyon hasonlít arra, amit a '80-as évek cyberpunk irodalma a "technosokk" néven illetett. Ennek az a lényege, hogy a technológia olyan gyorsan fejlődik, hogy gyakorlatilag évek alatt ugrik akkorát, amekkorát régebben egy egész korszak alatt ugrott.

Olyan szintre értünk, hogy azok a dolgok, amiket régen a vallások ígérgettek - védelem betegségtől, hosszú élet, nagy tudás, stb. - azt a technológia elérhető közelségbe helyezi, és mindennapi árucikké teszi. Az egész emberiség tudása felkerült az Internetre.

Egy ilyen korban sok ember visszafordul a mesékhez. Megijednek attól, hogy az ember sok kérdésére a választ nem a Biblia adja, hanem az MIT, vagy a Harvard valamelyik koponyája előrukkol vele, és egy éven belül már működő technológiát lát, ami arra felfoghatatlan elvre épül. Ez megijeszti, mert lövése nincs arról, amit a tudósbácsi beszél, ezért csakis valami gonoszról lehet szó.

Ezért jön a vonzás törvénye, a szellem, a démon, meg az összes hülyeség. Ezek könnyen megérthető - hamis - dolgok, amik egyszerűen megmagyarázzák azt, amit a tudomány bonyolultan tesz - igaz, közelebb áll az igazsághoz.

Ne aggódj, nem csak téged bosszantanak ezek az emberek. Némelyik példányuk (például wmiki a blog.hu-n) igazából elmebeteg, nem kell velük foglalkozni.

2012. febr. 22. 15:29
 3/12 kris.king ***** válasza:
100%
Második kösz. Már értem az ezósok gondolkodást. Nagyjából. De azért vicces hogy ők félnek az igazságtól mégis a szkeptikusoknak mondják hogy: Féltek elhinni, befogadni a spirituális világot.
2012. febr. 22. 15:32
 4/12 anonim ***** válasza:
Én hiszek az ezoterikus dolgokban, de nem utasítom el a tudományt szóval úgy gondolom, hogy én nem tartozom azok közé, akik a tudósokat "gonosz tudósbácsiknak" hívják :).
2012. febr. 22. 15:40
 5/12 yossarian44 ***** válasza:
77%

"Második kösz. Már értem az ezósok gondolkodást. Nagyjából. De azért vicces hogy ők félnek az igazságtól mégis a szkeptikusoknak mondják hogy: Féltek elhinni, befogadni a spirituális világot."

Így hárítanak. Nem értik a világot, mert ugye bonyolult, és ezért úgy viselkednek, mintha az ő köreikben lenne a mindent tudás, és a másik tévelyegne a sötétben. Az nem tűnik fel nekik, hogy az ő soraik sem zárnak, két téveszme között óriási különbségek vannak.

Az ebből a fajta téves tudásból szerzett magabiztosság borzasztóan irritáló.

2012. febr. 22. 15:45
 6/12 anonim ***** válasza:

Szerintem az a gond, hogy az ezotéria mára már ipar lett és nem a gondolkodást szolgálja.

Szerencsétlen tudatlan ezoterikus meg elhiszik az áltudományt és azt hiszek, ezzel a tudással mindenki felett állnak.

Én szeretem a spiritualizmus és az ezotériát, de amilyen zagyvaságok léteznek manapság, én már letagadom civilben, hogy ilyesmiben hiszek, mert azt hiszik ilyen 2012, Pufók és egyéb ilyen marhaságban hiszek.

"Én azt sem értem az UFO-k miért van az ezotéria témakörben , amik az paranormális jelenség, aminek semmi köze az ezotériának."

Már mindenféle szírszárt ezotériába tesznek, hogy lejárassák.

2012. febr. 22. 15:50
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
yossari azt hiszem tévedsz itt szó sincs semmiféle techno shockrol, búza kiskamaszok járnak ide fröcsögni nulla élettapasztalattal, megnéznek egy Däniken videót és azt hiszik vágják a tutit, valójában igényük sincs hogy kicsit a jelenségek mögé nézzenek....
2012. febr. 22. 15:51
 8/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, ment a zöldkéz mindenkinek.

Egyébként én sem értem, hogy az UFO miért ezotéria.

2012. febr. 22. 15:53
 9/12 anonim ***** válasza:
Én egyetemen tanulok, tudományt! kitudja lehet afféle tudós leszek. de! hiszek az ezotériában is. Véleményem szerint ezt a kettőt nem kell feltétlen összeegyeztetni.
2012. febr. 22. 19:02
 10/12 anonim ***** válasza:

Mert hülyék, nem tudnak gondolkodni. Én is láttam azt a kérdést, én kérdeztem, hogy mi az a dimenzió szerinte, de mily meglepő, valahogy elsikkadt a válasza a kérdezőnek... Az ilyen ezósok (meg úgy általában a hülyék) ismertetőjele az, hogy fogalmuk sincs, miről beszélnek, nem tudják elmagyarázni, hogy mi micsoda. Lehet ezt ők is érzik valahol, de inkább elbújnak előle, és mennek tovább a hülyeségbe. Sajna interneten keresztül nem tudunk rájuk hatni, személyesen talán jobban, mert úgy a pofájukba tudunk üvölteni ^^

Igazából arra kéne rájönni, hogy a tudomány csak egy pontos leírást ad a körülöttünk tapasztalható jelenségekre, semmi érthetetlen nincs benne. Az ezósok ugyanezt próbálják, csak nem pontosan, hanem úgy, hogy jól hangzzon. Ők az érzelmeket helyezik előtérbe, míg mi az értelmet. De a világ természete miatt sajna próbálkozásaik kudarcra vannak ítélve...

2012. febr. 22. 20:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!