Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Ha ma visszamegyek az időben...

Ha ma visszamegyek az időben 1 napot, és holnap visszamegyek arra az időre, amiben épp a tegnapba mentem, akkor időcsapdába kerülök? Vagy mi történik?

Figyelt kérdés

2012. jan. 17. 23:59
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
Miért nem lehetséges?
2012. jan. 27. 23:14
 12/24 anonim ***** válasza:
Mert ha valaha is lehetséges lesz, mindig is lehetséges volt. Mivel pedig most nem lehetséges, a jövőben sem lehet az. (Az nem játszik, hogy ügyesen titkolják a majdani időutazók, mert ahol ember van, ott hiba is van. És mivel előrefele elvileg végtelen az idő, végtelen számú lebukásnak kell történnie minden nem 0 időintervallumban. Mivel azóta, hogy ezt elkezdtem gépelni, nem történt egy sem, bátran ki merem jelenteni, hogy a klasszikus időutazás per definitorem nem lehetséges.
2012. jan. 28. 01:04
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
) (Lehagytam a záró zárójelet.)
2012. jan. 28. 01:05
 14/24 anonim ***** válasza:

No igen, a hol vannak az időturisták kérdése... nos, honnan tudjuk, hogy tényleg nincsenek itt? (: Ha megnézünk egy bazinagy tömeget mondjuk Rómában vagy a kínai Nagy Falnál, vagy akárhol, simán lehet köztük beépült időturista, legalábbis elv szintjén. És voltak hibák is bőven, van sok furcsa eset, és ki tudja hány olyan van, ami nem jutott el hozzánk. Én azt mondom, pusztán emiatt kizárni a lehetőséget nem lehet, pláne mivel a "nem csináljuk meg" és a "nem lehetséges" nem ugyanaz :P Pl. ha kevés értelmes életforma van az univerzumban, és mi meg kihalunk pár év múlva, akkor simán elképzelhető, hogy ide, egy kis eldugott koszfészekbe ne jöjjön vissza senki.

Az idő meg szerintem nem végtelen előrefele, akkor tuti nem, ha az univerzum zárt, mert lesz nagy reccs, és tán akkor sem ha a képzetes idő fogalma helyénvaló. De ha nem is, asszem a maximális entrópia elérése után lényegében nem lesz idő.

2012. jan. 28. 09:41
 15/24 anonim ***** válasza:

A nagy reccs egyelőre viták tárgya, és mivel gyorsulva tágul a Világegyetem, egyelőre úgy tűnik, hogy azoknak van igaza, akik szerint nem lesz.

Mit értesz az entrópia maximális értékén? Miért van felső határa?

2012. jan. 28. 11:53
 16/24 anonim ***** válasza:
Elvileg ha 'túltágul' a világ, de nincs elég tömeg az újabb reccs-hez, akkor megáll az idő is.
2012. febr. 7. 15:31
 17/24 anonim ***** válasza:

Jajj, erre miért nem válaszoltam? Bocs.

Szóval: a maximális entrópia a hőhalált jelenti, amikor minden csillag kihuny, minden mozgás megszűnik és úgy általában mindennek annyi. Ugye az entrópia függvénye zárt rendszerben szigmon nő, ezért fogja előbb-utóbb elérni ezt a maximumot, ha a világegyetem véges, azaz zárt. Ha végtelen, az elég fura lenne mondjuk...

Ezt találtam: "hőhalál: a termodinamika II. főtételéből következő állapot, melyet a világegyetem egészében jelentkező teljes kiegyenlítettség, többek között a hőmérsékletkülönbségek eltűnése jellemez (maximális →entrópia). - Ha a ~ bekövetkezik, a különböző térbeli tartományok tartalma következmények nélkül fölcserélhető. Ilyen világban semmilyen elkülöníthető szerveződés, így élő sem létezhet. A tud. jelen ismeretei alapján nem dönthető el, hogy a távoli jövőben mikorra várható, ill. bekövetkezik, bekövetkezhet-e a világegyetem ~a. V.Lá.

Simonyi 1994. - Davies, Paul: Az utolsó három perc. Bp., 1994."

Tudom, hogy a Nagy Reccs még nem biztos, azért írtam feltételes módban :P

2012. febr. 7. 18:01
 18/24 anonim ***** válasza:
HKHV azt hiszem maximális entrópia alatt az univerzum hőhalálát érti amikor mindenhol ugyanakkora a hőmérséklet tehát valójában 0 entrópia van
2012. febr. 7. 18:03
 19/24 anonim ***** válasza:

az időutazásnak nincs értelme gyakorlatilag a PARADOXON ,vegyük például a lebukásos estet az időutazó elmegy csinál valami hülyeséget a multban , lebukott nyoma marad az esetnek tehát az időutazónk már akkor tudni fogja hogy lebukik mielőtt elindul , innen kezdve

A el sem indul

B máshogy csinálja a dolgot

...ha nem marad nyom akkor irreleváns

vagy másik eset elmegyek hogy megöljem hitlert mer az jó, sikerül .......nem lesz motivációm hogy megöljem hitlert mivel valaki(én) megölte mielőtt azt tette volna ami miatt meg akarom ölni tehát el sem indulok hogy megöljem..

az időutazás teljesen észrevétlen maradhat még az utazó számára is

tessék figyelembe venni hogy ez csupán észrevétel és nem állásfoglalás az időutazás létével illetve nemlétével kapcsolatban

2012. febr. 7. 18:19
 20/24 A kérdező kommentje:
Nagyon Szépen köszönöm a válaszokat, igen elgondolkodtatóak!
2012. febr. 7. 22:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!