Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » A magyar tényleg Isten kiválas...

A magyar tényleg Isten kiválasztott népe? :O

Figyelt kérdés
2012. jan. 13. 15:07
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
"Melyik istenre gondolsz? Csak nem a tudjukmilyennépcsoportbatartozó Ábrahám Istenére?" Ez jó kérdés! Nem tudom ki a magyarok Istene... de "Ábrahám Istene" a kereszténységben feloldotta a zsidók kiválasztottságát ergó nincs olyan, hogy kiválasztott nép legalábbis az adott Isten szerint nincs. (nem tudom más isten van-e vagy neki van-e kiválasztott népe :D )
2012. jan. 13. 16:04
 12/25 anonim válasza:
100%
Nem hinném hogy Istenben a korlátlan szeretet örök áramlásában egyik nép többre volna kiválasztva mint a másik... Amely népek ezt gondolták kiválasztottság és ebből fakadó felsőbbrendűség, láttuk mi lett abból lásd németek, zsidók...
2012. jan. 13. 16:07
 13/25 anonim ***** válasza:
Ha abból indulunk ki, hogy a kiválasztott népek szétszóratnak a világba(ismerős ugye)akkor a magyar mindenképpen az. A bajt csak abban látom, hogy amelyik elmegy, az megszűnik magyarnak lenni. Még a gyerekei csak-csak, de az unokái, már nem. Akármekkora a nemzeti öntudat, kis nép vagyunk, és a napjaink meg vannak számlálva, a demográfiai mutatókat tekintve.
2012. jan. 13. 16:19
 14/25 anonim ***** válasza:

Bennünk magyarokban nagy 'potenciál' van az élet minden terén. Magyar volt mind aki forradalmit alkotott. Gyufa, atomenergia(USA->bomba), villanymotor(Jedlik Ányos nem védette le, rá 10-20 évre Simens 'felfedezte') és még sorolhatnám.

De ami a mai világban megy, az egy vicc.

2012. jan. 13. 16:20
 15/25 anonim ***** válasza:
Csak nem összeakadtál pár Avatara előadással? :D
2012. jan. 13. 17:21
 16/25 A kérdező kommentje:

"Csak nem összeakadtál pár Avatara előadással?"

Nem! csak tegnap nyomták nekem a süketséget :d gondoltam ma megkérdezem :D

2012. jan. 13. 18:10
 17/25 anonim ***** válasza:
85%

Mióta a Földre jött, nincs nemzet, amely különös szerepet hordozhatna. Ezt így fejezte ki: "Tegyetek tanítványommá minden népet!" Velem az Isten valóságos országa érkezett el. S ebben nincs értelme annak, hogy valaki magyar, vagy ukrán, vagy német!

Ő nem nemzetekben gondolkodott! Nincsen különlegesen kiválasztott nemzete Ábrahám utódain kívül. De Ábrahám ivadékai sem olyan értelemben kiválasztottak, mintha tőlük nem lenne elvehető az Isten országa, s nem lenne más népeknek adható. Részéről annyiban kiválasztottak, hogy közöttük kezdte el földi életét. Ha más népek jobban nyitnak Felé, akkor többet fogadnak be Belőle, s így jobban átvehetik az Isten országát.

A mi országunkat egyáltalán nem az jellemzi, hogy egyre többet fogadnának be Belőle!

2012. jan. 13. 19:07
 18/25 A kérdező kommentje:

JÁJ XDD most nézem... én azt hittem poénból mondod azt h "Avatara" xD de bakker ilyen tényleg létezik eszem f_szom eláll XD Azért mert az Avatara egy játékban volt.. a Myth the Fallen lords-ba egy különleges képességekkel bíró mágus féleség:

[link]

és:

http://www.youtube.com/watch?v=169er3kopcs

jó tudni mi h honnan kölcsönzik ezeket a fasza neveket? :Đ

2012. jan. 13. 19:12
 19/25 anonim ***** válasza:

melyiké?

Keresztény szempontból Mária országa vagyunk.

2012. jan. 13. 20:01
 20/25 anonim ***** válasza:

Nem hiszem.

Nem gondolom, hogy az Isten kiválaszt egy népet, aztán ilyenné teszi, hogy "mindenki mindenki ellen van".

A magyarok ezt csinálják, folyton furkálódnak, irigyek egymásra, azt is leszólják, aki jól csinál valamit.

Én magyar vagyok, de Svédországban éltünk 3 évig, és amíg ki nem mentünk, addig nem is láttam, hogy milyen rosszindulat és furkálás megy idehaza.

Ez nagyon szomorú, mert a magyarok sokkal műveltebbek, a fiatalok is sokkal normálisabbak, és jobban neveltek, mint a svédek, mégis ott kellemesebb az élet, és nem csak a pénz miatt, hanem mert nem furkálódnak ilyen szinten az emberek.

Nem húzzák a szájukat mondjuk a másik ruhájára, vagy külsejére, hanem békén hagyják.

Igaz, hogy nem is olyan közvetlenek, mint itthon, de legalább van "levegőd", és nem érzed azt, hogy az életedben kotorásznak.

Szomorú ez, mert a magyar tényleg nagyon tehetséges, okos, éles eszű nép, aki sokkal de sokkal nagyobb lehetne, és sikeresebb, mint most.

De csak akkor, ha összetartanánk!

2012. jan. 13. 21:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!