A magyar tényleg Isten kiválasztott népe? :O
Bennünk magyarokban nagy 'potenciál' van az élet minden terén. Magyar volt mind aki forradalmit alkotott. Gyufa, atomenergia(USA->bomba), villanymotor(Jedlik Ányos nem védette le, rá 10-20 évre Simens 'felfedezte') és még sorolhatnám.
De ami a mai világban megy, az egy vicc.
"Csak nem összeakadtál pár Avatara előadással?"
Nem! csak tegnap nyomták nekem a süketséget :d gondoltam ma megkérdezem :D
Mióta a Földre jött, nincs nemzet, amely különös szerepet hordozhatna. Ezt így fejezte ki: "Tegyetek tanítványommá minden népet!" Velem az Isten valóságos országa érkezett el. S ebben nincs értelme annak, hogy valaki magyar, vagy ukrán, vagy német!
Ő nem nemzetekben gondolkodott! Nincsen különlegesen kiválasztott nemzete Ábrahám utódain kívül. De Ábrahám ivadékai sem olyan értelemben kiválasztottak, mintha tőlük nem lenne elvehető az Isten országa, s nem lenne más népeknek adható. Részéről annyiban kiválasztottak, hogy közöttük kezdte el földi életét. Ha más népek jobban nyitnak Felé, akkor többet fogadnak be Belőle, s így jobban átvehetik az Isten országát.
A mi országunkat egyáltalán nem az jellemzi, hogy egyre többet fogadnának be Belőle!
JÁJ XDD most nézem... én azt hittem poénból mondod azt h "Avatara" xD de bakker ilyen tényleg létezik eszem f_szom eláll XD Azért mert az Avatara egy játékban volt.. a Myth the Fallen lords-ba egy különleges képességekkel bíró mágus féleség:
és:
http://www.youtube.com/watch?v=169er3kopcs
jó tudni mi h honnan kölcsönzik ezeket a fasza neveket? :Đ
melyiké?
Keresztény szempontból Mária országa vagyunk.
Nem hiszem.
Nem gondolom, hogy az Isten kiválaszt egy népet, aztán ilyenné teszi, hogy "mindenki mindenki ellen van".
A magyarok ezt csinálják, folyton furkálódnak, irigyek egymásra, azt is leszólják, aki jól csinál valamit.
Én magyar vagyok, de Svédországban éltünk 3 évig, és amíg ki nem mentünk, addig nem is láttam, hogy milyen rosszindulat és furkálás megy idehaza.
Ez nagyon szomorú, mert a magyarok sokkal műveltebbek, a fiatalok is sokkal normálisabbak, és jobban neveltek, mint a svédek, mégis ott kellemesebb az élet, és nem csak a pénz miatt, hanem mert nem furkálódnak ilyen szinten az emberek.
Nem húzzák a szájukat mondjuk a másik ruhájára, vagy külsejére, hanem békén hagyják.
Igaz, hogy nem is olyan közvetlenek, mint itthon, de legalább van "levegőd", és nem érzed azt, hogy az életedben kotorásznak.
Szomorú ez, mert a magyar tényleg nagyon tehetséges, okos, éles eszű nép, aki sokkal de sokkal nagyobb lehetne, és sikeresebb, mint most.
De csak akkor, ha összetartanánk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!