Rájöttem, hogy nem ebből a szférából származom, más szférásokat keresek, itt vagytok?
Kedves Kérdező!
Ha úgy érzed, hogy nem igazán találod a helyed a világban, vagy idegennek látod az élethelyzeteidet, azt okozhatja az is, hogy számodra ellenszenves szituációkat kell/kellett megtapasztalnod a hétköznapjaid során, melyek szenvedést okoztak/okoznak neked. Természetes reakció, hogy az ember ilyenkor megpróbálja távol tartani, ellökni magától a zavaró tényezőket, és ennek egyik módja az, ha kijelentjük: ez nem is az én világom, nem az én életem, tehát nem is igazán az én problémám.
A baj ezzel a szemlélettel az, hogy csak tüneti kezelést nyújt, a gondot jelentő dolgok okát nem szünteti meg, csupán mítoszképzés történik. A mítoszok vigaszt nyújtanak az élet viharaival szemben, de meg nem szüntetik őket.
Azt hiszem, ha ebben a "szférában" vagy jelenleg, akkor így vagy úgy, de itt is kell lenned, itt a helyed. De szerintem aggodalomra semmi ok: embernek születtél, a bolygó legkiváltságosabb fajtájához tartozol. Lehetőséged van észlelni a valóságot, elgondolkodni a problémáidról, hogy hogyan is kellene megoldani azokat, bonyolult módon vagy képes kommunikálni a fajtársaiddal és tőled nagyobb tudással rendelkezőktől kérhetsz és kaphatsz módszereket ahhoz, hogy harmóniába kerülj magaddal és a külvilággal. Keress olyan szakembereket, akik a lelki egyensúly megteremtésén fáradoznak és hitelesnek is látszanak. Nem az ezo tv-re gondolok, ahol 500,- Ft ért árulják percenként telefonon a szellemi nyugalmat...
Hét szempont, ami alapján felismerhető a szellemi hamisság:
1,Hamis az a tanítás, amelyik a tanítványt elidegeníti eredeti kultúrájától
2, Hamis az a szellemi iskolázás, ami gőgössé teszi a tanítványt. Úgy érzi ő az igaz úton járó kevesek egyike, mások tévelygők.
3, Hamis a tanítás, ha nem követel a tanítványtól jelentős szellemi, és erkölcsi erőfeszítést.
4, Hamis a guru, ha nem szelektál a tanítványok között, mindenkit befogad, aki megfizeti a tarifát.
5, Hamis a guru, ha önmagától függésben tartja a tanítványt, akinek le kell borulni előtte, törvényként kell értékelnie a tévedhetetlen guru minden szavát, engedelmességet, és hűséget kell fogadnia. Imádás és leborulás csak Istennek jár.
6, Hamis a guru, ha nem tűri a kétkedést és a humort.
7, Hamis a guru, ha tanítványok után rohangászik, szellemi vezetőnek ajánlkozik, és nem várja meg, amíg a tanítvány megkeresi őt.
Én a helyedben, ha lelkileg rosszul érezném magam, adnék egy esélyt a "hivatalos" pszichoterápiának is.
mit értesz szférások alatt?
alapvetően minden emberi lélek mentális szférán(szférában) létezik. aki azt írja poénosan hogy "itt", az nem is mond hülyeséget.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!