Átok ül a családunkon, mit tehetnénk ellene?
Aki nem hisz az ilyen dolgokban, ne írjon, vagy legalább tegyen úgy, mintha hinne, köszi.
Szóval, most mondhatnám, hogy kijutott nekünk a rosszból, és erre írnátok, hogy másnak is. De ez nem ilyen egyszerű. Állandóak a viták, a feszültség, nem találok munkát, és az érdekel legkevésbé, hogy mit kapok karácsonyra.
A mi családunk nem hisz Jézusban. Valós személy volt, valamikor az ókorban ennyi. Szóval fölösleges erőlködnöd. Még én vagyok talán leginkább az, aki nem áll két lábbal a földön, de most kiderült, hogy a realista testvérem is hisz az átkokban.
Ja, és például hol tehetnek a politikusok arról, hogy a nagyanyám semminek sem tud örülni? Hogy energiavámpír (nem tudok jobb szót rá). Hogy meglátogatom, és mindig kiakaszt. És vannak dolgok, amiket nem azért csinál úgy, ahogy, mert öreg, hanem mert úgy akarja csinálni. Többek közt a mások bosszantása is.
Tehát. Az írjon, aki hisz az átkokban, és felejtsük el Jézust meg a jelenlegi helyzetet. Tisztában vagyok dolgokkal, de ha olyan válaszok érdekelnének, akkor a politikába írtam volna.
Ugyanis a válaszaitok egytől-egyig haszontalanok, nem válaszok a kérdésemre.
11 –es Kérdező által írt kommentet elmentem: ragyogóan bemutatja, hogy húzza magára az átkot valaki, erősen, kitartóan, csökönyösen, a segíteni szándékozókkal szemben támadólag elhelyezkedve.
(1.)„Felejtsük el Jézust, (2)meg a jelenlegi helyzetet”
Gratulálok!! Mit is írsz?
1.) fölényesen leintem a nagy Tanítókat, bölcs mestereket, nem hallgatom meg őket, mit is tanítanak?
Mit akar Lao Ce? Buddha? Szókratész? Jézus? Mi van? Ki kérdezett?
2.) és nem igyekszem „ITT ÉS MOST” – AMI VAN állapotba helyezkedni és teljes figyelemmel megoldani az adódó feladatokat.
„Hiszünk az átkokba” és TUDJUK, ezzel a tudati akcióval lehet a legjobban kialakítani.
Még egyszer: Köszönet!
„De ki kérdezte az embert? Ki kérdezett, Homérosz? Ki kérdezett, Szókratész? Ki kérdezett, Gautama Buddha? Ki kérdezett, Názáreti? Shakespeare, Goethe, Madách, Dante, Beethoven, Kant... ki kérdezett?
Ember, aki tudod – ember, aki láttad –, ember, aki nézted, figyelted, élted – tudtad, mielőtt volt, tudtad, mielőtt lett –, ordítottál, hogy közeledik – ki kérdezett?
Megváltó Atyaisten – aki tudod, hogy lehetne elkerülni, mit kellene tenni, hová kellene fordulni, hogy kellene csinálni –, ki kérdezett?”
Kedves kérdező, mint írtam, nem erőszak a disznótor.
Én őszintén gondoltam a segítséget. De ha nem, hát nem. Benne is maradhatsz. De ki is jöhetnél belőle. Ha akarnál. De nem akarsz, mert bár nem érzed magad jól benne, de így a saját felelősséged helyett misztikus jelenségekre és más emberekre háríthatod át a felelősséget.
Persze, ha azt mondtam volna, hogy fizess 20 ezret, és én leveszem az átkot rólad, belementél volna... Mert akkor a körülményeket változnak, és azt hiszed, ettől meg van oldva. Pedig nincs. Gazdag, "sikeres" emberek is rosszul érzik magukat, gyakran egy tragédia az életük. Pedig a környezetüket mindenki irigyli.
És mikor lépnél? Ha már minden tönkrement?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!