Hiszel abban, hogy pl. az is befolyásolja az egész életedet, ha reggel másik zoknit veszel fel, mint amelyik felé előzőleg nyúltál?
szerintem igen, ha nem is ennyire nevetségesen kis dolgok, de biztos hogy hatással vannak a jövőnkre.
pont ma láttam reggel egy kisfilmet, nem emlékszem ki volt a zenész, lényeg hogy fiatalkorában első koncertjére csak úgy tudott elmenni, hogy egy orvos adott neki igazolást. nem tudom hány évvel később ( vagy 30 biztos volt ) a férfi megállította, és elmondta neki, hogy ő volt az az orvos. ja, azt elfelejtettem írni, hogy nagyon befutott zenekarban játszott. szóval, lehet, hogy ha ez a férfi nem ad neki igazolást majd adott volna más, de azért még is olyan érdekes ez.. ki tudja ő mit gondolt abban a pillanatban. lehet, ha másmire jut, máshogy alakul más élete is..
Donna Noble tudna mesélni:
Amúgy nem. Valahogy lennie kell mindennek, a befolyásolást valamihez - a befolyásolatlanhoz - viszonyítva értjük, befolyásolatlan - avagy kontrollpéldány, kontrollélet, laboratóriumi körülmények, ahogy tetszik - meg nincsen, szóval a kérdés értelmét veszti. Ezért nincs értelme a sors vs szabad akarat dolognak sem.
* Automatikusan eltávolított tartalom.
Simán elképzelhető. Például aznap elszabadul egy járvány, ami csak a fekete zoknisokat támadja meg a fehér zoknisokat nem. Vagy egy őrült odamegy hozzád rád fog egy fegyvert és azt mondja "mutasd a zoknid!", és lelő, ha nem pamut, hanem műszálas. Esetleg találkozol életed szerelmével, amivel minden nagyon jó, de mikor felmész hozzá és leveszed a cipőd, hirtelen máshogy kezd viselkedni, és amint lehet kitesz. Bizonyára csíkos-zokni fóbiája volt (vagy nagyon büdös a lábad :D). Esetleg járhatsz úgy mint az a fószer, most nem is tudom, hogy a Világbank vagy a Valutaalap elnöke volt-e, aki lyukas zoknit vett fel, csak elfelejtette, hogy menni fog egy mecsetbe, ahol le kell venni a cipőt. Utána az egész világ róla beszélt.
Szóval temérdek módon befolyásolhatja az életünket a nem megfelelő zokniválasztás.
11:28 Nem kell rögtön ilyen vad dolgokra gondolni. :D Nem is biztos, hogy közvetlenül következik az egyik a másikból. Pl. reggel másik zoknit veszel fel, de visszafordulsz titokzokniért, hogy ne álljon szarul rajtad, ezzel viszont már lekésted a buszt, elkéstél melóból, és hoppá, kib@sztak.
Vagy éppen egy kényelmetlen zoknit szúrsz ki reggel, nap közben meg tiszta ideg leszel miatta, cifrákat káromkodsz, amit meghall életed szerelme, és úgy dönt, hogy inkább azt a másik sunát hívja el moziba, téged meg elkönyvel havernak.
Satöbbi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!