Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Honnan tudhatjuk biztosra,...

Honnan tudhatjuk biztosra, hogy a világ nem virtuális?

Figyelt kérdés
Aki látta a Matrix c. filmet, tudja mire gondolok. Hogy lehet meggyőződni róla, hogy a világunk valós, és nem egy számítógépprogramban, vagy valakinek/valaminek az elméjében vagyunk?
2011. szept. 2. 22:19
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
76%

Egyszerű. A világot a közös tudat hozza létre, aminek te is a része vagy. Nincs átverés, kihasználás a háttérben, pusztán a közös tudat időleges "felbomlása" ami lehetővé teszi, hogy személyiségjegyekkel felruházott számtalan én új tapasztalatokkal gazdagítsa ezt a közös tudatot.

Ezek a kis ének mind mind megteremtenek maguknak egy világot, aminek szintéziséből a jelenleg tapasztalt világ született meg, mely továbbra is illúziók összessége.

2011. szept. 3. 15:10
 22/35 anonim ***** válasza:
64%
Akik pixelekkel jönnek, nyilván még nem ismerik a vektoros technikát XD
2011. szept. 3. 15:13
 23/35 anonim ***** válasza:
75%
Lol vektoros:) és mi van ha virust kap a mátrix? minden fekete masza lesz? aztán még ilyen hovatali krapekok futkosnak?
2011. szept. 3. 15:39
 24/35 anonim ***** válasza:
75%
Nem ravatali hivatali biztonsági ügynök tekeros mappákkal
2011. szept. 3. 15:41
 25/35 anonim ***** válasza:
93%
Durván hangzik,de nem tudhatjuk biztosan,hogy nem így van.és mivel a mindenség végtelen,és mindennél van nagyobb,és mindennél van kisebb is,ezért az is lehet,hogy van valaki,aki most éppen mikroszkóppal nézegeti a földet.....
2011. szept. 3. 17:22
 26/35 anonim ***** válasza:
92%

Én a második felvetéseden gondolkoztam már el. ("valakinek/valaminek az elméjében vagyunk?") Pontosan azért, mert az embernek a képzelőereje végtelen. Szerintem mindenkinek megvan a saját világa az elméjében. Mi van, ha az a világ valósággá változott az által, hogy kitaláltuk? És ha csak pár emberrel/élőlénnyel fantáziálunk, de teremtünk a bolygóra több embert is, akikkel nem foglalkozunk, akkor ők pl. hihetnek egy istenben, aki teremtette őket. Ugyanúgy szidhatják az istent, ahogy mi tesszük, hogy magunkra hagyott, nem törődik velünk, létezik-e stb-stb... A lényeg, hogy lehet, hogy létezik a képzelőerő miatt. És mi sosem juthatunk el oda. Ők sem ide, ugyanis az én elmémben vannak. Szóval akkor mi is lehetünk egy képzeletből született világban, amiben így teremtettek meg minket, hogy érezzünk, hogy kételkedjünk, hogy vágyjunk... És az egyetlen kérdésem, hogy mi történik, ha meghal az, akinek az elméjében vagyunk? Még most is él, vagy már meghalt, de mi, mint kitalált lények továbbra is fentmaradunk.

Na mindegy, ez elég bonyolult. A lényeg, hogy nem lehet bebizonyítani sehogy szerintem.

2011. szept. 3. 22:59
 27/35 A kérdező kommentje:

Ismét köszönöm a válaszokat.

10:24

Külön köszönet John Gribbin és Paul Davies említéséért, keresni fogom a műveiket. Lemtől csak néhány ismertebb regényét olvastam, plusz Dilemmák, Sex Wars. A Csillagnaplót ezennel jegyeztem kötelező olvasmányként.

Philip K. Dick is szerette a valóságot "megmásítani". Az egyik válaszoló írta, hogy ha ennyire rossz a virtuális világ, akkor el sem tudja képzelni a valódit. Dicktől származik ez a mondás: "Rossznak gondolod a világot? Látnod kellene a többit."

Az utolsó válaszoló elmélete is figyelmet érdemel.

Világunk valódiságát úgy tűnik nem lehet bizonyítani, ezzel a kérdés továbbra is megmarad a filozófiai elméletek szintjén, de épp ez teszi izgalmassá. A Matrix is ezért volt ütős, megmozgatta az emberek fantáziáját, hogy mi van, ha mi is... Nem folytatom.

Végezetül leírok egy kis történetet, amit egy fórumtopikban olvastam.

Egy srác valami rokon kiskölyöknél volt, aki önfeledten játszott egy 3D-s számítógépes akciójátékkal. Srác közömbösen leült a kisgyerek mellé, és szótlanul figyelte a képernyőn lévő figura látványos tevékenységét. Egyszer csak a kiskölyök megszólal: "Szerinted tudja a karakterem, hogy én irányítom?" A srácnak leesett az álla, nem csodálom.

2011. szept. 4. 16:56
 28/35 anonim ***** válasza:
89%

10:24 vagyok

Haladok a Gribbin-könyvvel (A multiverzum nyomában), és rohhhadtjó *.* Egy rakás kérdés megválaszolt eddig, és még csak a második fejezetnél tartok :D Az Everett-féle sokvilág-elméletről szól, spekulálok rajta, kitalálok valamit, erre ma folytatom, és leírja ő is :D Jelenleg egész tiszta és érthető a kép a világegyetemet illetően.

Dick is zseniális, jól szövi bele regényeibe a paranoiáját, tőle a kedvenc idézetem: "A valóság az, ami akkor sem szűnik meg létezni, ha már nem hiszünk benne."

Amúgy ilyen "bug" már velem is volt párszor, egyszer pl. elmentünk bowlingozni, és az esetek 75%-ban mindig két bábu maradt fent. De sosem ugyanaz a kettő. A gurítás hangja meg mintha laggolt volna xD

És ha már bugok:

[link]

2011. szept. 4. 20:34
 29/35 anonim válasza:
Na hát te is egy jó kis filmmániás őrült vagy mit ne mondjak...ezen 6 éves koromban gondolkodtam el 5 percig. :)
2011. szept. 20. 18:37
 30/35 anonim válasza:
45%
nyomd ki a szemed ha fáj, akkor nem vagy mátrix.
2011. szept. 20. 18:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!