Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Honnan tudhatjuk biztosra,...

Honnan tudhatjuk biztosra, hogy a világ nem virtuális?

Figyelt kérdés
Aki látta a Matrix c. filmet, tudja mire gondolok. Hogy lehet meggyőződni róla, hogy a világunk valós, és nem egy számítógépprogramban, vagy valakinek/valaminek az elméjében vagyunk?
2011. szept. 2. 22:19
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
89%

BUG-nak tűnt XDDDDD

amúgy men in black-be van hogy a végén az ufo kinyit egy dobozt és abban van az emberiség:D

2011. szept. 2. 23:14
 12/35 Vadmeggy ***** válasza:
53%
Erről a kérdésről szerintem egy filozófia professzortól többet megtudnál, mint gyakorikérdéseken, ahol a kommentelők fele retardált 15éves.
2011. szept. 2. 23:36
 13/35 x) ***** válasza:
41%
Soroljam? csak 1 életed van, nem nézel ki tökéletesen, nincsenek zombik és egyéb legyőzhetetlen szörnyek, nincs szupererőd, se csodafegyvered. Másrészről érdekes lenne annak az egy embernek kb 6milliárd képzeletbeli lény mindennapjait intézni. -.-
2011. szept. 2. 23:36
 14/35 Solarian ***** válasza:
56%
Jó közelről nézz meg egy tárgyat! Ha pixeles akkor virtuális világban élsz, ha nem, nem.
2011. szept. 2. 23:45
 15/35 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm mindenkinek az eddigi válaszokat. A viccesebb hozzászólóknak is örülök, tarkítják a téma komolyságát:)

Azért voltam kíváncsi véleményekre, mert annak idején a film nagyon megfogott ezzel a "mi a valóság" kérdéssel, és gondolkodtam, bizonyítani lehetne-e valahogy világunk valódiságát.

22:25

Olvastam Platón barlangelméletéről, többen is kapcsolatba hozták a filmmel, valamint Stephen Law filozófus is fejteget hasonló dolgokat. (Ő elég komolyan belemegy, kicsit már horroros is.)

22:48

"Okosabb lettél volna, ha most inkább hallgatsz." Kíváncsi lettem volna Platón arcára, miután a barlangelméletére reagálva valaki ezt a szemébe mondja. Biztos voltak ilyenek, talán nem is kevesen.

2011. szept. 3. 00:17
 16/35 anonim ***** válasza:
75%
Akkor tudhatnánk biztosra, hogy a világ virtuális-e, ha ismernénk a valóságot.
2011. szept. 3. 01:39
 17/35 anonim ***** válasza:
64%

nem biztos, hogy akkor meg tudnánk állapítani

(értsd: tökéletes virtuális valóság, teljesen olyan mint a valóság)

2011. szept. 3. 03:26
 18/35 anonim ***** válasza:
64%
számít ez bármit is? élünk és kész. ha a virtuális világ ilyen szar, akkor elképzelni se tudnám a valódit
2011. szept. 3. 10:00
 19/35 anonim ***** válasza:
92%

Sehonnan. Vannak elméletek a multiverzumról, most kezdtem bele egy könyvbe (John Gribbin: A multiverzum nyomában), ahol elvileg összegyűjtötte az erre vonatkozó bizonyítékokat, és bizonyításokat, hogy egyáltalán lehetne-e bizonyítani, ha elolvastam, okosabb leszek.

Paul Davies szerint valószínű, hogy szimulált univerzumban élünk, pusztán abból a tényből, hogy azokból sokkal több lehetséges. Az élet létrejöttéhez szükség volt pár "pont jó" paraméterre az univerzumban, pl. a proton és a neutron tömegaránya, és mivel a nem jókból több van, mint a jókból, valószínű, hogy kevés az életre alkalmas hely, és az a kevés szimulálja a többi jót. Valahogy így, kicsit belezavarodtam. De ezt Stanislaw Lem már 20-30 évvel a Mátrix előtt megírta Diagorász doktor történetében (Csillagnapló).

Aki szerint meg ez hülyeség, és pixelekkel meg bináris kódokkal köti össze, az buta. Fogalma sincs, miről is van szó.

2011. szept. 3. 10:24
 20/35 anonim ***** válasza:
Bug az tetszik amugy virtuális a világunk tele van effektekel pl.
2011. szept. 3. 12:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!