Tényleg világ vége lesz 2012 december 21-én?
Ponori Thewrewk (ejtsd: Török) Aurél neves magyar csillagász, a Csillagok a Bibliában című könyv tudományos alapon cáfolja ezt. Szerinte a Földre és a bolygókra vonatkozó eseményeket előre jelezni csakis csillagászok tudnak. Az asztrológus Nostradamus jóslatai (1555-ben!) közül azért egyet ő is igazol. A jóslat így szól: „1999-ben, a hetedik hónapban eljövend az égből a rémület nagy királya". 1999. augusztus 11-én valóban volt egy egész Európára kiterjedő napfogyatkozás.
A világvégét egyébként már István király idején 1000-re is megjósolták, de volt ilyen pánik az ezerötszázas években, később az utolsó napot 1932-re, majd 1962. február 7-re tették, mégis itt vagyunk. Mostanában vannak, akik 2012-re várják a világ végét, mások szerint 2040. szeptember 8-án lesz az utolsó nap.
Egyébként 2040-ben valóban lesz „nagybolygó együttállás" a Naprendszerben, de ez nem okoz változást a Föld életében.
A maják nagyon rég csinálták a naptárt. Miért lenne vége a Világnak? Lehet hogy elfáradtak és nem volt kedvük továbbírni a naptárt, vagy a naptárírók meghaltak. Elvégre Te sem ülnél ott a végtelenségig. Van jobb dolgod is. Szóval fel a fejjel, nem lesz sem 2012-ben sem 2040-ben, sem 10798-ban semmilyen világvége. A világvége, több 10 millió év múlva lesz, ugyanis a Föld egyre közelebb kerül a Naphoz évenként X cm-t, és egyszer csak hőgutát kapnak az emberek, meghalnak, a Földet pedig magába szívja a Nap. Nem biztos, hogy ez az igazság, vagy így lesz, én reálisnak gondolom az előbb leírtakat.
15/F
Utolsó: A maja naptárban csak vége egy ciklusnak, ugyanúgy, mint nálunk 2000-rel, meg ezerrel, stb.
A Föld közelítése a Naphoz meg elhanyagolható, hamarabb fog a csillagunk felpuffadni. (Gondolj bele, 150Gm a távolság, azaz évi 10 cm-rel szávolva másfél _billió_ év múlva esne bele. Ehhez képest ~5 milliárd év a Nap várható ideje...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!