Tényleg csak egyszerű állatok vagyunk, nagyobb agykapacitással?
Ezen nekem is sokat jár az eszem (meg amúgy is sok hasonló dologról megy itt a vita) de sokan nem tudják elképzelni hogy így van, mert annyira bonyolultnak tűnik a világ amiben élünk. De nem lehet éppen ez olyan csodálatos benne? Az hogy a semmiből csak úgy létrejöttünk. Persze ez egy másik szemszögből csodálatos, mert az tényleg jobb lenne, ha lenne lelkünk, és valami cél. Hosszabb távon is van értelme, nem egyénileg hanem az emberiséget figyelembe véve.
De, mivel nem vagyok tagadó, ezért nem mondom hogy nem lehet másképp
ma 20:18
úgy szeretem az ilyeneket. Egy percig nem gondolkoztak a dolgon, csak szajkózzák amit hallottak
a másik meg hogy utálom hogy ennyire az állatok fölé helyezik magukat az emberek, közben meg egy hajszál választ el tőlük minket
az ember is állat, egyetlen egy dolog különböztet meg minket a többi állattól, a logikus gondolkodás
azt meg nem értem hogy egy állatnak miért ne lehetne lelke, sznob majom...
Igen. Sőt, tulajdonképpen néhányan elég rossz állat módjára viselkednek... :) Szóval vannak a tárgyak, növények, állatok, de az embereket is ide sorolnám. Csak mi jobban tudunk gondolkozni, jobban tudjuk használni a tárgyakat, és újakat alkotni, és mi szervezett társadalomban élünk.
(Mellesleg vagy az embernek is szelleme van, vagy az állatnak is van lelke. De ez a szellem/lélek pont az, amitől élünk, és egyediek vagyunk, ami pedig az állatokban is megvan!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!