Az állatok és a növények haláluk után bejuthatnak-e a mennybe, illetve valahol tovább élnek-e?
És az MI-s robotok vagy az okos telefonok?
Arról egy szót se ír a biblia (direkt kis kezdőbetűvel)
'Nem.Mivel semelyik élőlénynek nincs lelke.' ezt ilyen nyíltan nem jelenteném ki. Élőlények alatt a baktériumokat, archeákat, eukariótákat, protisztákat, növényeket, gombákat és állatokat értjük.. az állatoknak vannak érzéseik, ebből következik, hogy lelkük is. Gondolj pl a kutyádra - a legjobb és leghűségesebb barát :) Bizonyított, hogy a növényeknek is vannak reakcióik a külső ingerekre. Ha a baktéiumok jól érzik magukat szaporodnak, fejlődnek.. miért ne lenne lelkük? Elvégre kommunikálnak :) minden reakció reakciót vált ki..
A dolgok ciklikusan ismétlődnek, az életet a halál váltja fel, a halálra a válasz az élet. A dolgok átalakulnak, fejlődnek, de mindig körforgásban vannak, és ismétlődnek. Mennybe csak akkor juthatsz, ha elérted a tökéletest, vagyis, hogy tökéletessé váltál.. persze ehhez egy élet nem elég, túl kevés és rövid ahhoz, hogy mindent megtapasztalj, átélj és tanulj belőle.. és ez igaz az állatokra és növényekre is..
"Az embert és egyéb bonyolult felépítésű lényeket különböző "szervek"-nek nevezett dolgok irányítanak az egyik ilyen legfőbb szerv az agyunk illetve a szívűnk."
Ja, de motor nélkül az autó sem működik..
Én a 20:20-sal egyet értek, ugyanígy gondolom én is. És még csak nem is hiszek felsőbbrendű lényben. Na jó a földönkívűli életben abban hiszek, mert azt már megtapasztaltam, de semmi sem zárja ki a lehetetlen.
Hiszen kedves ateista neked sincs semmi bizonyítékod arra, hogy nem létezik a lélek. Isten az más.
A Biblia is teljesen más. Ha úgy vesszük, saját magunkban kell keresni először Istent, hogy tudatossá váljunk és megleljük a belső békénket. És itt most nem a bibliai alakra gondolok.. mondom az teljesen más. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!