Öngyilkosság pusztán filozófiai megfontolásból?
Nem én akarok öngyilkos lenni, én csak tanulmányozom a témát.
Aki feláll küzdeni, az nemes tettet hajt végre, de nem tudom mennyire szembeszegülés az élettel, ha a küzdést osztja az emberre, akkor küzd.
Amúgy meg társadalomfüggő is. Nálunk, a mi vallási és kultúrkörnyezetünkben a legszánalmasabb nyamvadék dolgok egyike az öngyilkosság. Ellenben jóval távolabb, keleten, pl Japánban teljesen más. Ott a "SZEPPUKU" a szégyentől való megszabadulást jelentette rituális öngyilkosság keretében. Keressetek rá.
Ha küzdesz,azt nem azért teszed,mert az élet osztotta rád,hanem mert így döntöttél.Az öngyilkossággal csak veszíteni lehet az adott lehetőségek közül-legyenek azok bármilyen rosszak,mert utána halott leszel.Még a rossz is jobb,mint a semmi,mert van lehetőségünk meg sok reményünk,hogy változik valami talán..
Menekülés.
Japánban a szégyen elől,máshol a betegség a nyomor és az erőszak elől. Feladás ez nem választás.
Az öngyilkosság nem ellenszegülés, hanem mint ahogy valóban sokan mondják gyengeség, küzdeni nem tudás, feladás. Ha a szokványost, a konvencionálist annyira megtagadod, akkor nyilván kalandvágyó vagy. Én a "nincs tovább" érzést egyfajta szabadság-érzésként fognám fel: most már tényleg semmit nem veszíthetek. És elindulnék világgá. Szó szerint. Stoppal, vagy ahogy adódik. Más országokban alkalmi munkát is lehet találni, barátságos embereket is gyakrabban. Akkor aztán jöhet a karma, vagy sors, hívjuk bárhogy!
S hogy a hatalmas Univerzum hogyan áll bosszút a halotton? Mindig bosszút áll, ha nem is közvetlenül, de az öngyilkos családján, barátain keresztül. Gondold el, ha pl. egy rakat adósságot hagynál a családodra, hogy egy életen át nyöghetik! Gondold el, hogy a családod, baráti köröd néhány tagjának soha nem múló lelkiismeret-furdalása lenne a történtek miatt.
Egy igazi lázadó sosem választja a menekülő utat, néhány pofon után azt mondja, hogy "csakazértis"!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!