Mátrix című filmben mi jelenti a legfőbb problémát?
nekem csak az 1 tetszett a többi csapnivaló volt. főleg a második.
de a mátrix 3. részében lehet látni egy nagyon érdekes dolgot. mivel vakon is lát és a gondolatával eltudja pusztítani a robotokat ezért kiderül hogy amiben van az még mindig a mátrix csak egy olyan része amit azoknak csinálták akik ki akarnak szabadulni.
ez sok embernek nem tűnt fel.
A válaszokon jót nevettem :D köszönöm!
De a történet szempontjából érdekelt a probléma :)
És egyébként a történet miként támasztja alá a fő célt?
a filmben az emberek egy olyan valóságban élnek ami nem valós és ki akarnak belőle törni.
a probléma az hogy a rendszer nem engedi.
nagyjából ugyan az mint amikor valaki kap egy nagy adag hallucinogént és utána megváltozik a mód ahogy a valóságot látja. De azon hogy ne úgy élje az életét ahogy eddig nem tud változtatni mert a rendszer nem engedi.
(a Wachowski testvérek nagy lsdsek voltak, sok drogra való utalás van a filmben és szerintem a fő téma innen jött)
"És egyébként a történet miként támasztja alá a fő célt?"
Hogy bemutatja, a fizikai megjelenés csupán illúzió, és saját, tévedésben lévő énünket kell legyőzzük, ami ragaszkodik ehhez az illúzióhoz, hogy eztán szabadokká váljunk tudatunkban...és képesek legyünk akár arra is, mint a filmben Neo...vagyis a fizikai törvények felé hágni, és az egységet szolgálni. :)
üdv
26/F
LastOne.Left
Pont, hogy nem arról szól. Mert a fizikai törvényen való felülemelkedésnél fontosabb, hogy a saját testükben éljenek, még ha az az élet nehezebb is annál.
A fő probléma szerintem az, hogy mi a valóság és illúzió közti határ.
"a tudatlanság áldásos" mondták is a filmben.
ők inkább tudnak és szomorúak mint hülyék és boldogok. ezt jelképezi a piros és a kék pirula. ha egyszer megtudod az igazat nincs visszafordulás és soha többet nem élhetsz olyan bágyadt életet mint eddig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!