Megrémítenek az univerzum törvényeivel kapcsolatos teóriák. Hogyan értékelhetném át?
Nos, döntsd el, mit is nevezel rossznak. Azt hiszem, minden emberre elmondható, hogy azt tapasztalja meg rossznak, ami kellemetlenül érinti, rossznak gondolja.
Ha tehát valami olyat teszel, ami után rosszul érzed magad, akkor az vissza fog ütni. Nem azért, mert létezne egy egyetemes erkölcs, hogy mi a jó és a rossz, csupán azért, mert ez a törvény az érzéseidre reagál.
Rosszul érzed magad? Oké, kapsz többet belőle.
A jelekre térve pedig épp elég jel, ha rosszul érzed magad. Egyértelműbb nem is lehetne. Ha alaptermészetünk a boldogság, akkor a negatív érzések a figyelmeztető, hogy nem affelé haladsz, amerre szeretnél. Figyelj az érzéseidre, és megmondják, hogy milyen úton jársz.
Ha azon kapom magam, hogy gyötör valami, megkérdezem magamtól: és akkor mi van? A végén ígyis-úgyis nyerek, mert ezt a játékot nem lehet elveszíteni. (Nem tudom, mennyire hiszel a reinkarnációban és a pokol nemlétezésében.) Ha erre gondolok, mindig megnyugszom, és derűvel feltuningolva folytatom az életem. =)
Szóval egy a lényeg: érezd jól magad. Mert ha jól érzed magad, egyre többet és többet kapsz belőle.
Még ha nem lenne semmi földöntúli és természetfeletti erő, egy életed lenne, a halál után megsemmisülnél, akkor is tartozol magadnak annyival, hogy boldog légy. Ha már egy egész életet kell magaddal eltöltened, ne pazarold az idődet aggódásra vagy szomorkodásra, hanem élvezd ki minden percét, és érezd magad jól.
(Így értelmeztem a kérdésed, de ha teljesen másra válaszoltam, akkor elnézést =D)
Dede, nagyon jó a válaszod.
Én azt nem értem, és ez nem vita a részemről, csak nem értem, hogy:
Írod: "Rosszul érzed magad? Oké, kapsz többet belőle. "
Ez az ami durva és rémisztő. Ugyanis az ember nem azért érzi rosszul magát, mert épp ahhoz van kedve, hanem a legtöbbször a rajtunk kívül álló, tehetetlenségünket és kiszolgáltatottságunkat kihasználó tényezőktől. Olyanoktól, amikre nincs ráhatásunk. Az hogy rosszul érzem magam, az egy OKOZAT. Valaminek az eredménye, ha még meg is pakoljuk mégrosszabbal az elég igazságtalan lenne.
Mert az ember azt, hogy jól érezze magát, ahhoz jó dolgok kellenek, nem egyszerűen eldöntöm. Persze az, hogy mire hogy reagálunk az a miénk, de én hiába akarom magam TUDATOSAN jól érezni, ha mittudomén a fejemre eik egy cserép. Akkor süthetem a "jólérzemmagam"-ot
Első vagyok.
És egyet értek az előttem szólóval. Mindenképpen te vagy az ok, a tapasztalataid az okozat. Mert Te vagy az életed Teremtője.
A "váratlanul" betoppanó rosszról pedig: attól függ, hogyan reagálsz a rosszra. Ha eddig életigenlő, pozitív emberke voltál, akkor valószínűleg túl tudod rajta magad tenni, hogy ne úgy tekints rá, mint valami szörnyűségre. Próbálj meg lehetőségeket látni minden általad vélt rosszban, aminek segítségével megtapasztalhatod a jót.
Tudod, nincs hideg meleg nélkül, sem meleg hideg nélkül, mert elveszik a jelentés, ha nincs ellentéte.
Konkrét példa: tegyük fel, hogy egy embertársad szörnyű dolgokat tesz veled és neked. Ha elkezdesz aggódni, mérges leszel, dühös és szomorú, akkor természetes, hogy egyre mélyebbre süllyedsz a negatív érzésekben, ennek következtében a dolgok is rosszabbra fordulhatnak. Ezzel szemben, ha meglátod a "gonosz" embertársadban a lehetőséget, mondjuk azt, hogy őáltala átélheted a megbocsátás fantasztikus érzését, megbocsáthatsz neki, akkor meg fogsz könnyebbülni, nem érint téged majd olyan mélyen.
"Nem küldtem nektek senkit, csak angyalokat." Idézet a Beszélgetések Istennel c. triológiából. Nagyon ajánlom neked, részletesen találhatsz választ mindenfajta kérdésedre.
Olvasd el ezt a kis tanmesét, az említett triológia szerzőjétől származik, részlete benne is van a könyvben. Pont illik ehhez a váratlanul felbukkanó rosszhoz =)
Nem pont ide vág,de kérlek nézzétek végig,és gondolkozzatok el rajta!És adjátok tovább!Én is kaptam,és adom!
http://www.youtube.com/watch?v=VC0hJEY8jrc&feature=player_em..
A "rossz" dolgok az eletunkben nem azert jonnek, hogy eltapossanak, hogy falhoz gyurjenek, hogy lekopjenek, szembe rohogjenek es elpusztitsanak.
Azert jonnek, mert 1. most allsz keszen arra, hogy ezeket fogadd 2. tanitani akarnak, arra akarnak ravezetni, hogy javulj, fejlodj, jobb legyel.
Hiszen az univerzumot - tobbek kozott - ez is mozgatja: ami nem javul az hanyatlik. Ergo minden, az egeszsegunk, a parkapcsolatunk, a tanulmanyi eredmenyeink stb. mind romlani fognak, ha nem azon vagyunk hogy fejlesszuk, javitsuk oket. (pl elso hsz bocsanatos peldaja)
A keplet egyszeru: semmi mas dolgunk nincs mint elvezni a nagybetus ELETET, szeretni onmagunkat, es mindig a legjobbunkat adni, mindig mindenben 100%; a negativ/rossz dolgokat pedig halasan koszonteni, es orulni annak, hogy ujra keszen alsz egy kovetkezo lepcsofok megtetelehez.
En mindig ugy tekintek az Univerzumra, mint a baratomra, mint a cinkosomra, akire mindig szamithatok. Amikor kemeny dolgok ernek, akkor en is eloszor hajlamos vagyok reakcioba lepni, de gyorsan eszbe kapok es elgondolkodom, hogy vajon ez most miert jott? Megkerdezem, ezzel most mire akarsz tanitani? Es meglepo, de altalaban jon is a valasz :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!