Könyvek a megvilágosodásról?
Figyelt kérdés
Könyvcímeket kérnék. Köszi2011. ápr. 14. 21:11
21/27 SpiderWeb válasza:
Dehogynem! Amiket ajánlottam könyvek, azok mind a felébredésedhez útmutatók! Azért útmutatók, mert bár adnak bizonyos tanácsokat, de azokat neked kell betartanod! El kell szánnod magad emellett a dolog mellett! Ha fél szívvel csinálod, akkor nem biztos az eredmény. Minden könyv és mester lényegében ugyanazt mondja: légy teljesen éber, teljesen tudatos, arra, hogy mi zajlik benned és körülötted. Figyelj mindent meg ítélkezés nélkül! Nekem van, hogy ez a dolog már egész jól megy. Most legutóbb is vagy 2-3 napig alig jutott eszembe gondolat és tök békés voltam így. Nagyon jó érzés! Ha elkalandozik az elméd a jövőbe vagy a múltba, akkor figyeld meg az elmédet, így távolság születik a figyelő jelenléted és az elmegondolatod között... Így kerülsz tőle egyre távolabb, így válsz egyre tudatosabbá.. Aztán egyszer csak rájössz, hogy, ha meg tudod figyelni az elmédet, akkor te nem lehetsz azonos az elméddel, az én gondolattal, a korlátokkal... Akkor te valami csöndes megfigyelő kell, hogy legyél.. Ha azzá tudsz válni és ebben az állapotban maradsz, az a megvilágosodás. Tehát, amikor már nem azonosulsz a társadalom által kialakított gondolatsorokkal. Nincs semmi baj a gondolatokkal, csak meg kell őket figyelni. Vagy akár a lélegzetet is figyelheted vagy azt, ahogy lépkedsz és hallod a cipő koppanását... Az a lényeg, hogy ne az elméd kivetítéseiben legyél, hanem a most pillanatában.. Csak amikor gyakorlati tennivalód van, akkor használd az elmédet a múlttal vagy a jövővel kapcsolatban... Ha van időd, akkor fókuszáld teljes figyelmedet a jelen pillanatra.. Így növekszik benned a tudatosság..
22/27 A kérdező kommentje:
Mindig amikor meditálok, és gondolatok nélkül vok egyszer csak jön a gondolat, és megijedek, hogy úristen, mi lesz ha most történik meg? Azt remélem h majd akkor megváltozik az életem, ami rszben igaz is lesz. Csak túl nagyok az elvárásaim és azért félek? Tudom milyen békéről beszélsz, nekem is volt már olyanom és tényleg csodlatos.
2011. jún. 15. 22:09
23/27 SpiderWeb válasza:
Én rájöttem, hogy hagyni kell a gondolatot jönni, ha jön... Így bár jönni fog sokszor de végül már feladja, ha mindig csak figyeled, hogy milyen gondolat jelenik meg. Ez is, hogy jön a gondolat, hogy jaj csend van de jó és hopp ezt nem kéne. Ezt a nem kéne gondolatot is hagyd lenni. Hagyd mindet lenni és akkor több lesz a csend végül. Mert ha ellenállsz akkor erőre kap a gondolat. De ha hagyod lenni felmerül, próbálkozik így úgy, de végül kifullad és nem nagyon merészkedik elő. Csak egyre ritkábban. És minél ritkábban rángat zsinóron annál jobb. :) Végül majd ha egyáltalán nem, az lesz a király! A lényeg, hogy figyelni kell, de csak úgy lazán megfigyelni, nem aggódni semmin. Minden hadd jöjjön, hadd menjen, te csak figyelj. Ha arra gondolsz, hogy már megint nem sikerült vagy most sikerülnie kell, akkor megint csak bekerülsz az idő csapdájába, hogy valaminek történnie kéne vagy nem kéne.. Ne akard hogy történjen valami, hanem egyszerűen fogadj be mindent, légy nyitott arra ami felmerül. Csak figyeld meg. Én is igyekszem elérni a megvilágosodott állapotot, kutatok is sűrűn olyan ember iránt, aki már elérte és esetleg tudna segíteni.
24/27 A kérdező kommentje:
Sajna nem tudok nem figyelni a gondolataimra, mert annyira uralnak. Párszor már próbáltam, de a végén mindig ők nyernek, és minden folytatódik úgy mint rég. Meg nincs senki, akivel beszélgethetnék ezekről, ezért nagyon könnyen feladom. Az egóm is mindig talál valami kifogást, hogy majd holnap gyakorlunk, ma inkább netezzünk.
2011. jún. 16. 11:19
25/27 SpiderWeb válasza:
Igen értelek. Nem könnyű ez az biztos. Ha az volna, akkor sokkal több megvilágosodott ember élne és sokkal békésebb lenne a világ. Velem beszélgethetsz erről, mert engem is nagyon érdekel ez az egész. Msn-en-re esetleg felvehetnénk egymást, ha van neked. Én szívesen beszélgetek a megvilágosodásról.
26/27 A kérdező kommentje:
Oké, írjál e-mail-t légyszi
2011. jún. 16. 19:42
27/27 SpiderWeb válasza:
darrenittvan@gmail.com az e-mail címem. Írj bátran!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!