Könyvek a megvilágosodásról?
Legalább az itt leírtakat olvasd el.
Amúgy az első komm vagyok. A megvilágosodást kevertem. Az tény h az út az ami hosszú odáig, bár egyéntől függ, de a mai világban biztos nem rövid.
Keress rá a különböző szavakra, pl: dharma ezzel kapcsolatban sok leírás van a neten. Ja és meditálj ha tudsz:)
A teremtés nem tökéletes volt, most is az.
Nézz körül, amit látsz, legelőször gondolat formájában létezett. Ezért jó ügyelni, hogy ne legyenek ártó, destruktív gondolataink. Azt kb. azt mondod, úgy beszélsz, azon a hozzáálláson, amilyen gondolataid vannak. A kimondott gondolatainkkal is teremtünk, hiszen ha ma reggel azt mondod a Kedves Feleségednek, hogy ma különösen gyönyörű vagy Drágám, elindítasz egy jó napot. Szóval teremtesz. A cselekedeteinkkel ugyanez a helyzet, bármit teszel, ha csak kis időre is, de nyomot hagysz. Nem mindegy, hogy milyet?!!
Szóval a teremtés tökéletes, precíz, mindenre kiterjedő, csak éppen nem tudod, hohy Te csinálod, Te teremted, -szó szerint,- a saját későbbi tapasztalásaidat.
Nem ezt gondolom, de bizonyos értelemben igen. Miután minden tapasztalásodat Te magad választottad a korábbi, - jelenlegi beidegződéseiddel így igen. De nyilván vannak neked nem tetsző történések, események, körülmények, amik helyett igenis választhatsz mást! Személyes szinten pl. választhatod, hogy a boldogságból indulsz ki. Azért fogsz megtenni bizonyos dolgokat, mert a boldogságot "választottad", szemben azzal az állapottal, ahol azért teszel ezt-azt, hogy boldog légy! Néhány ilyen séma megváltoztatásával, az életed a választott irányba fog fordulni. A "szeretnék boldog lenni" hiányállapotból, egyszerűen az "az vagyok" irányíthatja a mindennapjaidat. Válassz! Teremts!
Természetesen vannak változásra vára váró dolgok, amihez egy ember energiái kevesek, itt a "kritikus tömeg", a "kulcsa" a történéseknek.
Szia! Szóval könyv címek kellenek. Rendben.
-Eckhart Tolle:
*A most hatalma a gyakorlatban.
Ez pl. egy nagyon hasznos gyakorlati tanácsadó, irány mutató könyv!
*Új föld is nagyszerű könyve.
-Neale donald Walsch:
*Beszélgetések Istennel 3 könyve +
*Istennel az öröklétben c. könyve.
-OSHO:
*Az én utam a bárányfelhők útja.
*Az ego könyve
-Papaji (H. W. L. Poonja):
*Ébredj fel és ordíts
*Ugorj az ismeretlenbe
-Sri Ramana Maharsi:
*Abszolút tudatosság
-Eli Jaxon-Bear:
*Mit akarsz valójában?
-Gangaji:
*A szabadság folyója
Ezek nagyon jó könyvek. Amit én tanácsolni tudok, az az, hogy légy tudatos! Minden mester ezt mondja! Figyelj mindenre, ami történik. Amit látsz, hallasz. Még a saját hangodra is ami előbukkan a semmiből és a semmibe tér vissza. Figyeld meg a csillagok közötti űrt egy holdfényes éjszakán. Mindent figyelj meg gondolati monológ, ítélkezés nélkül. Figyelj a légzésedre, tudatosítsd minél gyakrabban! Amikor a légzésedre figyelsz energiát vonsz el az elmétől. És épp ez a lényeg! Mindig a mostban maradni. Amikor elkalandozik az elméd a múltba vagy a jövőbe, akkor vedd azt észre! Tudatosítsd a jelen pillanatot, hiszen mindig azzal rendelkezel. Ne kószálj el a fejedben! És gyakran kérdezd meg magadtól, hogy mi zajlik most bennem? Szorongás tűnt fel? Boldogság? Elégedetlenség? Nem meghatározott nyugtalanság? Mindig arra figyelj, ami éppen történik! Ez a lényeg! Mert a jelenben az elme képtelen fennmaradni!
u.i.: tudok küldeni könyveket is, pdf formátumút, ha érdekel valakit. Van pár jó könyvem, ami a felébredést segítheti elő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!