Mi az a nyitott csakra? Pszichológussal, pszichiáterrel lehet enyhíteni a fájdalmon illetve a depressziómon? (Ez most komoly! )
15 éves leszek,egészségesen élek,mégis rettenetesen fáj a fejem. Évek óta depressziós vagyok,bár a szüleim szerint semmi bajom és a barátaim előtt felveszem 'a boldogság álarcát'. Ősz óta rettenetes fejfájás gyötör,mely manapság odáig fajult,hogy sokszor "lebénulok" és meg se tudok mozdulni, és sokszor esek mély depresszióba.
Anyával beszéltem és azt mondta,hogy nyitott csakrával születtem,és hogy én szenvedek más hülyesége és bánata miatt,mert gyógyító vagyok.Meg azt mondta,hogy hülyeség lenne elmenni pszichológushoz vagy pszichiáterhez. Apával is beszéltem és ő azt mondta,hogy nem ártana elmenni egyhez,aki segítene ezt feldolgozni,és 'kigyógyítani' vagy valami.
Szerintetek?
Ez igaz? A nyitott csakra tényleg ezt jelenti?
Recept nélkül nem kapsz antidepresszánst,de vannak gyógynövény alapú gyengébb nyugtatók, recept nélkül kiválthatók,azzal próbálkozhatsz.Például Sedacur, vagy Valeriana relax.Fejfájás ellen van akinek segít a cickafarkfű tea,akár erős fejfájás esetén is.
A háziorvos elküldött vérvételre?Az nagyon fontos lenne.Szerintem kellett volna hogy vizsgáltasson, nem egyből neurológiára küldeni.
Ha nincs szervi bajod, akkor igen,a pszichiáter, pszichológus képes lenne a fejfájásodon segíteni.
Voltam 2x is.
Egyszer sok volt a hugysavam,de az a 2.ra lecsökkent.
Így a második lelet után utalt be neurológiára. De ebbe is van 2 ami csillagozva van. A Gamma GT-m az 10U/L lett a 11-50 közül. És a Vasam 29,3 umol/L lett a 6,6-27,6 közül.
Semmi baj nincs a gerincemmel,csak annyi,hogy néha mikor rajzolok akkor begörnyedek,de az egy nyújtózkodással vagy kis hátrafekvéssel el is múlik.
A látászavarommal csak annyi van,hogy az egyik szememmel van egy kis színveszteség vagy mi,de azt mondták,hogy azt kinövöm pár hónap múlva. (kb 1hónapja kaptam erre egy szemüveget)de ettől függetlenül rendesen látok.
A feszult fejfajas altalaban a nyak es fejizmok erzelmi stressz hatasara fellepo megmerevedese.
Erre vezethet a fizikai stressz, pl. a szem tuleroltetese, a fogak vagy az alkapocs betegsegei, valamint a hatgerincproblemak is.
Vegul is a fejfajas szamos betegseg kiserotunete is lehet a szekrekedestol az agydaganatig bezarolag.
Ilyen esetekben eloszor is a betegseget kell kezelni.
Egy teljes kivizsgalasra van szukseged!
Szia, kedves kérdező!
Tegnap írtam 15.06-kor.
Hát összeszorult a szívem a történeteden.
Nem akarok most anyukádról mondani semmit, mert biztos megbántanálak, de tudd, hogy másnak is vannak problémái a szüleivel. Nekem is voltak. Bár én nem 15 éves vagyok, hanem 24, úgyhogy engem már nem érint az, hogy a szüleim hogy bánnak velem, de tudom, hogy nekem is nagyon nehéz volt a tinikorom.
Anya engem nagyon elnyomott, mártírkodott, zsarolt, ordított velem, semmi nem volt elég jó neki, a kitűnő bizonyítvány sem, a tanulmányi versenyek sem, semmi! Azt se tudtam, hova meneküljek otthonról. Anorexiás lettem, enni sem tudtam, egy nagy görcs volt az egész gyomrom, évekig tartott. Amikor már nagyon sovány voltam, és anyám is észrevette, akkor meg sem kérdezte, hogy mi a baj, vagy bánt-e valami, hanem üvöltött, ordított velem, senkiházinak nevezett, aki annak sem tud örülni, hogy étel van előtte, aki meg sem érdemli, hogy egyáltalán enni kapjon. Mindenki előtt lejáratott, hogy én egy semmirekellő p...csa vagyok, aki nem értékeli, hogy az anyja ételt tesz elé. Csak menekültem otthonról, és hülyébbnél hülyébb férfiakkal kezdtem kapcsolatot, csak, hogy valaki szeressen.
Aztán elmentem egyetemre, és a magam lábára álltam, dolgoztam suli mellett, és a pénzemből kispóroltam a pszichológust, aki rendbe tett. Most már normálisan tudok enni, csak akkor nem megy le a kaja, ha túl nagy a nyomás rajtam, de ez azt hiszem normális.
Szóval ne keseredj el, mert nem vagy egyedül. Nem Te vagy az egyetlen, akit meggyötör a családja.
A fajfájásodra azt mondanám, hogy rögtön menj el háziorvoshoz, és kérlek nézd meg, a migrén tüneteit a neten, szerintem neked nagyon erős migrénes rohamaid vannak. De én nem vagyok orvos, csak tippelek.
Ne szedjél nyugtatót csak úgy magadtól, még olyat sem ami a patikában vény nélkül kapható, majd az orvos eldönti, hogy mit kell tenni.
Én orbáncfű és citromfű teát javaslok, ami természetes nyugtató hatású, és valóban hatékony. Ezt kapsz a patikában, de szerintem a Rossmannban is.
Ebben a helyzetben valóban támaszkodj apukádra, és keresd azokat a felnőtteket, akik komolyan veszik a panaszaidat, egyáltalán nem "hülyeség", amiben vagy, csak kiborultál, van ilyen.
Kérjél segítséget tanároktól, iskolaorvostól, nem szabad így élned!
És próbálj meg valahogy pszichológushoz menni, nem olcsó tudom, de hátha valaki, mondjuk apukád, megérti, és segít.
Rendbe tudnak tenni. A fejfájásodat is meg a depressziódat is, úgyhogy kitartást!
"osz ota rettenetes fejfajas kinoz..."!
Ez a tunet mar komolyabb, s ezert kell feltetlen az orvoshoz fordulni.
A Mamad gondolom, hogy tul sok konyvet olvas, s talan ezert ugy erzi, hogy O mar tobbet tud, mint egy orvos, de valoban beszelj az Apukaddal, s irany az orvos!
A migren az nem folyamatos fajdalom!
10:43 Sajnálom,hogy ilyen gyerekkorod volt. De gondolom,most felnőtt ként ezek miatt erősebb lettél lelkileg is,nem?
Már utána néztem a migrénnek és ha jól emlékszem,akkor az egyszerre csak egy helyen fáj. De nekem sokszor van olyan,hogy több helyen fáj a fejem.Vagy egyszer csak átvándorol egyik pontból a másikba.
Ma voltam megint a háziorvosomnál,hogy kérjek egy új beutalót a neurológiára, és egyet a mentálhigiéniára erre írt is egyet. Majd bekell mennem a kórházba a beutalóval és időpontot kérni. A kartonzóba/portán azt mondták,hogy ingyenes,ugyan olyan ellátás,mint pl a fülészet. Elmondtam apának és azt mondta,hogy akkor hétfőn kérjek időpontot. Hétfőn ígyis-úgyis vissza kell mennem a kórházba,mert ma nem volt ott a doktornő,aki megmondta volna,hogy velem,mint 15 évessel foglalkozna-e. Úgyhogy ezért még vissza kell mennem hétfőn.
Kedden vissza kell mennem a háziorvosomhoz,az új neurológiás beutalásért. Mikor ma mondtam neki,hogy szeretnék egy beutalót a mentálhigiéniára,akkor azt mondta,hogy szerinte nekem szervi bajom van, de ez csak akkor derül ki,ha meglesz az eredmény. És mondtam,hogy a depressziómra kéne,és azt mondta,hogy akkor arra ír ki beutalót. És írt is.
Mondtam neki,hogy ha az eredmény mégis negatívat mutat,akkor lehetne-e egy teljes kivizsgálás.? erre ez volt a válasz: "Már volt teljes kivizsgálás,nem?A szemeddel mérsékelt baj van,a füledre használod a fülcseppet,a vérképed átlagosan rendben van,és már csak a neurológiai eredmény hiányzik."
Szóval szinte ezen áll vagy bukik minden. :(
Rettenetesen kétségbe vagyok esve, és ha akárki megkérdezi,hogy mi bajom van,vagy hol voltam szünetbe,hol voltam xy napon,miért nem jöttem, akkor csak annyit mondok: semmi,sehol,nem érdekes,mérsékelt közöd van hozzá.Sokan már azt mondják,hogy szemtelen vagyok és tapló meg bunkó. De hát nem értik meg a helyzetemet. :(
Ha a legközelebbi neurológiai kivizsgálásra megyek,akkor már apuval fogok menni. Anyunak el se mondjuk ezt az egész pszichiátriát,mert hülyeségnek tartaná,és a többi és a többi...
Egy tanárral se tartok szoros kapcsolatot,mindegyik utál engem. Meg 2hónap múlva elhagyom azt az iskolát,ahova most járok,ezért nem is szeretném velük közölni, a kisebb-nagyobb bajaimat. Apa is mondta,hogyha akárki megkérdezi,hogy hovamegyek szünetekbe (a kórházba éreklődni illetve a dokimhoz) akkor csak annyit mondjak,hogy a kórházba/doktorhoz,mert fontos! Azt semmi féle képpen ne mondjam,hogy miért,mert ahogy írtam: mérsékelt közük van hozzá.
Ide viszont azért írtam ki,mert (és most ezt komolyan mondom) több vadidegenbe jobban megbízok az ilyenekben,mert tudom,hogy vannak normális-értelmes emberek is akik segítenek (tisztelet a kivételnek),mint a tanáraimban vagy a barátaimban. Persze bízok és hiszek a haveroknak,de ők még azt se veszik észre,mikor annyira le vagyok törve,hogy mellettük sírok. (KB.)
Szia!
Tegnapelőtt írtam 10.43-kor. Hát, nem tudom, hogy mennyire lettem erős ettől, mert azért még mindig nagyon fáj az, hogy anyukám ilyen velem, de el kell fogadni, hogy neki semmi de semmi nem jó. Nem csak velem ilyen, hanem a testvéreimmel is, bármit veszünk neki az mind sz..r, ha kitakarítunk azt rosszul csináljuk, a párkapcsolatunk is pocsék szerinte, és mi magunk is hálátlan disznók vagyunk.
Már ott tartunk, hogy egyikünk se jár haza, csak havonta egyszer, akkor is megkapjuk a magunkét. De mindegy ezt dobta a gép, nekem ilyen anyám van, ennyi! Fölösleges rajta búslakodni.
Úgyhogy, olyan szempontból valóban erősebb lettem, hogy nem érdekel már az ilyen negatív emberek véleménye, és csak azokra hallgatok, akik szeretnek, és nem a földbe döngölnek, hanem értelmesen, kedvesen mondják meg, ha valamit nem jól csinálok. Hála Istennek, a családomon kívül megtaláltam azokat, akikről érzem, hogy tényleg szeretnek engem. És ezért nagyon hálás vagyok.
Szerintem Te is meg fogod találni a saját társaságodat, talán az új suliban, akik úgy fognak szeretni, ahogy vagy, és akiknek elmondhatsz mindent, mert meg fognak érteni.
Tudod, ha feszült vagy otthon, attól is fájhat a fejed, a lelki problémák sokszor testi tünetekben jelentkeznek. Nekem nőgyógyászati cisztáim voltak állandóan, amíg azt nem mondtam, hogy elég volt anyám terrorjából, és a saját lábamra állok. Azóta semmi bajom nincs, rendesen eszem, sportolok, néha vagyok csak megfázva, pedig azelőtt taknyom-nyálam állandóan egybefolyt. Szóval a lélek a durván befolyásolhatja a testet. Úgyhogy, ha testileg nem találnak Nálad semmit, akkor biztos lehetsz benne, hogy valami lelkileg gyötör, ami biztos is, hiszen másként nem lennének öngyilkos gondolataid, és nem lennél depressziós.
Írd majd le, hogy mi volt a kivizsgáláson, van-e valami szervi bajod!
Ha nem találnak semmit, akkor a problémát nem orvos, hanem pszichológus tudja megoldani. Én még mindig azt mondom, hogy nagyon sokat segíthet!
Az új sulidban pedig érezd nagyon jól magad, szerezz barátokat, akik melletted állnak, a legszebb éveid még csak most kezdődnek, küzdj meg a boldogságodért!
Puszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!