Hisztek abban, hogy a halál időpontja is adott és nem lehet rajta változtatni?
Nem, szerintem ez marhaság :)
Egyébként a józan észnek is ellentmond, és így értelmét veszítenék az életmentő műtétek.
Gondolkozz már :D
Akkor miért van az, hogy bizonyos emberek megérzik a haláluk közeledtét és elrendezik a dolgaikat, pl. biztosítási ügynök barátnőm mondta, hogy sokan pont a haláluk előtt kötnek magukra biztosítást.
És még népmesei fordulat jutott az eszembe: "érezte a halála közeledtét és magához hívta a fiait....stb,"
A szabad akarat és a sors rejtélye
Ez egy arab tanmese, melyet W.Sumerset Maugham is leír 1933-mas Sheppey című színművében. A darabban a Halál a következőt mondja:
„Volt egyszer egy bagdadi kereskedő, aki szolgáját a piacra küldte egy kis élelemért. A szolga kisvártatva falfehéren, minden ízében remegve tért vissza, és azt mondta: uram, amikor az imént a piacon voltam, egy nő meglökött a tömegben, és amikor megfordultam, láttam, hogy a Halál volt az. Rám nézett, és tett egy fenyegető mozdulatot; most, kérlek, add kölcsön a lovadat, hogy ellovagolhassak a városból, és elkerüljem a végzetemet. Elmegyek Szamarrába, ahol a Halál nem fog rám találni. A kereskedő odaadta a lovát, a szolga felpattant rá, megsarkantyúzta, és amilyen gyorsan csak tudott, elvágtatott. A kereskedő lement a piacra, meglátott engem a tömegben, és hozzám lépve azt kérdezte: miért tettél fenyegető mozdulatot a szolgám felé, amikor reggel láttad őt? Az nem fenyegető mozdulat volt, mondtam, hanem meglepetésemben tettem úgy. Megdöbbentem, hogy Bagdadban látom őt, amikor ma este Szamarrában van vele találkozóm.”
Bejegyezte: Pán Panna dátum: 12:08
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!