Nem lehet, hogy ez a Japán földrengés előhírnöke egy hatalmas 2012-ben tetőző világvégének?
Japán egy törésvonalon fekszik. Így ott a földrengés teljesen természetes, ha hallgatod a híradót megfigyelheted hogy ott rengeteg házat, felhőkarcolót is földrengésbiztosan építenek.
Semmi nem lesz 2012-ben. Régebben is voltak földrengések, akár ekkorák is. Most sem konkrétan a földrengés a probléma, hanem az emiatt bekövetkezett hatalmas szökőár. Anno régebben Indonéziában is volt ekkora áradás meg nagy földrengés.
Ha hiszed ha nem pl Magyarországon is régebben ugyanennyi "katasztrófa" (természeti csapás) volt mint ma, azzal a különbséggel hogy a média nem csinált belőle ekkora ügyet. Persze hogy az átlag ember azt hiszi hogy megszaporodtak a katasztrófák, hisz a híradóból meg mindenhonnan csak ez ömlik.
Én mondjuk tényleg sajnálom a Japánokat :( Már a magyar segítő szervezetek ki is mentek.
Megnéztem pár dolgot már ezekről az óriásföldrengésekről.
a 20. század 5 legerősebb rengése közül 4 esett 1950 és 1965 közé:
1952 Kamcsatka M9.0
1960 Valdívia, Chile M9.5 (Az eddigi legerősebb ismert rengés)
1964 Alaszka M9.2
1965 Alaszka M8.7
A 2004-es Szumátrai földrengéshez hasonló történt már 1833-ban is. Kb ugyanazon a helyen, ugyanolyan erősségű (kb M9.0) pattant ki és akkor is hatalmas cúnami öntötte el Nyugat-Szumátra déli partvidékét.
Minden idők legtöbb áldozatot követelő rengése 1556-ban Kínában volt mintegy 830 000 halálos áldozattal. A kínai rengések amúgy jó párszor okoztak tíz, vagy olykor százezres nagyságrendű halálozást.
Japán leghalálosabb rengése 1923-ban volt 143 000 halottal.
M9.0-es, vagy erősebb rengések az elmúlt bő 300 évben: 1700, 1833, 1868, 1952, 1960, 1964, 2004, 2011
100 000-nél több halálos áldozatot követelő rengések voltak: 1780, 1920, 1923, 1948, 1976, 2004, 2010
Én abszolút nem szeretném a világnézetedet bírálni,vagy bármi egyéb,de eddig már legalább 47 alkalommal jósoltak(az írott) történelem során világvégét,szóval én ebben nem hiszek.
A japáni földrengéseknek,az oka a lemeztektonikai mozgások,szerintem nem világvége előjelek.
Össze nem illő dolgok összepárosításán alapul az egész. Vannak a maják, akik számolták valahogy az időt és csináltak egy naptárat, aminek egyszercsak vége lett. Gondolták páran, hogy akkor az lesz a világvége.
És persze, jönnek különböző események és amik szépen beleillenek ebbe a világvége sémába, azokat bele is illesztik.
Japánban történt egy katasztrófa, nem az első ilyen volt, nem is az utolsó. Ez nem előjele semmilyen világvégének
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!