Báthory Erzsébet boszorkány volt, vagy vámpír?
Figyelt kérdés
2011. febr. 23. 11:23
2/15 anonim válasza:
Kérhetném hogy felezzük meg Vágó Úr ?
3/15 anonim válasza:
Egyik se!Politikai húzás volt:-P
6/15 anonim válasza:
Egy nőt nem lehetett felségsértéssel vádolni. Ezért, hogy elvegyék tőle a birtokait, boszorkánysággal kellett. Ennyi a történet.
7/15 anonim válasza:
Azt,hogy mi volt nem tudom de durva dolgokat csinált pl.lemészároltatott embereket,hogy vérben fürödjön...az biztos hogy épp elmélyű nem volt.
8/15 anonim válasza:
tudom hihetetlenül hangzik de talán még az is lehetséges hogy ember.
9/15 anonim válasza:
Ha hiszünk a róla szóló történeteknek akkor nemtudom.De van abban némi igazság h a birtokait akarták elvenni ezért ilyesmikkel vádolták.
10/15 anonim válasza:
Politikai áldozat.
Egyébiránt még mindig több esély van a boszorkány mivoltára, mint a vámpírra, de szerintem legfeljebb a gyógynövényekhez értett, herbalista volt, amit akár papoktól, apácáktól is eltanulhatott, nem volt ritkaság abban az időben még egyházi körökben sem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!