Miért álmodom ezt és mit tehetnék ellene?
Az álmok többnyire az agyunkban elraktározott emlékek töredékéből újra összerakott sztorik. Minél kisebb elemekre esik szét a valóság és épül újra egy új egésszé, annál nehezebb definiálni, van, hogy verbálisan kifejezhetetlen az egész massza.
(Mindezt csak tapasztaltam, nem olvastam erről soha, szóval a fenti definíció saját. Úgyhogy nem szentírás, mosom kezeim.)
Ez a srác is egy emlék a sok közül, akiről néha álmodsz, mert nagy jelentősége volt, és mert nem teljesült, lezáratlan maradt. Nem kell vele foglalkozni, ha most boldog vagy. Milyen gyakran fordul ez elő?
Azt nem értem, hogy ha most egy nagy szerelem, boldog párkapcsolat közepette vagy, miért leszel rosszkedvű, ha a srácról álmodsz..
Talán mert AKKOR fájt neked, és ez a fájdalom minden róla szóló álmodnak a kísérője, mert az emlék már elválaszthatatlan lett a hozzá kapcsolódó reménytelenség okozta fájdalomtól. Mindez pedig rossz szájízt hagy maga után.
Vagy pedig azért, mert túl sokat idegeskedsz emiatt, túl nagy jelentőséget tulajdonítasz neki.
Nem az volt a felmerült kérdésem, hogy miért álmodsz vele most is (ezt kifejtettem, hogy szerintem miért), hanem hogy miért leszel rosszkedvű tőle, ha amúgy minden rendben. De utána zt is megválaszoltam magamnak:)
Nekem is voltak és vannak is olyan álmaim bizonyos pasikról, amit végigkísér egy végtelen szomorúság és kilátástalanság, ami a valós szituból ered. Tényleg nem jó ilyen álom után nekiindulni a napnak. De aztán hamar elmúlik a rossz árzés, ahogy felébredek teljesen.
Többször is elolvastam, amit írtál és ez segített abban, hogy megértsem magamat valamennyire. Mostantól ha ilyet álmodom, akkor azt hiszem nem fog lehangolni. =)
Köszi a választ, sokat segítettél! ^^
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!