Nem unjátok már egymás fikázását?
Alapból állapítsuk meg, hogy ebben a témában nincsenek szkeptikusok... Vagy végkép nem írnak ide... Azért az emberek nagyrészének van véleménye az ezotériáról... Vagy egyetért, vagy tagadja... De ven véleménye...
Általában minden választ elolvasok az elejétől a végéig... Persze vannak kivételek, de erre most ne térjünk ki...
Az lenne a kérdés lényege, hogy miért nem lehet elfogadni a mások véleményét... Vagy miért kell nem emberhez méltóan megnyilvánulni...
Félreértés ne essen én szubjektív idealista vagyok, tehát az egész témakör idegen a felfogásomnak, és tudom vannak FAKE kérdések, mint a kissrác, aki vámpír akar lenni, és 404, akit nem az UFO-k vittek el... De ha véleményed van, azt miért nem lehet emberi hangnemben elmondani???
Mert:
1. Istenben hinni nem ugyanaz, mint szellemekben, démonokban, vérfarkasokban, mit tudom én, hogy mikben. (Ha bővebben akarod, akkor szívesen kifejtem...)
2. Földönkívüliek létezésében hinni, nem ugyanaz, mint a köréjük kanyarított, különböző szándékkal és tulajdonságokkal felruházott mesebeli lényeket hinni és azokat tényként megjeleníteni.
3. Az, hogy vannak megmagyarázhatatlan paranormális jelenségek, a jelenlegi materiális tudásunkat meghaladó jelenségek, még senkit sem hatalmaznak fel arra, hogy egyértelműen kijelentsék, hogy van egy misztikus szellemvilág, amelyben sátánok, ördögök, boszorkányok stb dolgoznak, jelennek meg, lökik le a tányért az asztalról, rontást hoznak az emberre.
4. A megmagyarázhatatlan jelenségeket nem a középkori szinten kellene megmagyarázni, hanem azt kellene kutatással feltárni, hogy jelenleg miért nem tudunk rá magyarázatot adni.
5. És azért az ellenszenv, a türelmetlenség ezekkel a divatos, vagy beléjük nevelt, butasággal párosuló kérdésekkel szemben, mert érdekes módon az emberek többsége nem találkozik ezekkel a varázslatokkal. Néhányan meg azt hiszik, (vagy akarják hinni) ha ők részesei voltak ezeknek a jelenségeknek, akkor ők valamiféle kiválasztottak és különbek a racionálisan élőkkel szemben. És az sem biztos, hogy ők látták, átélték ezeket az élményeket. Annyit mondták már nekik a környezetükben, annyira rákattantak, hogy egy idő után már nem tudnak különbséget tenni a valóság és az általuk is elfogadhatónak áhított képzelet világa között.
Szerintem az egyik oka az, hogy egyesek nem tudják elfogadni, hogy valaki hisz természetfeletti dolgokban, és mindenkit ki akarnak ebből nevelni.
Másrészről, vannak, akik minden hülyeséget elhisznek, amit a filmekben látnak.
Harmadszor pedig vannak, akik az okkultisták által elfogadott dolgokban hisznek, tehát nem minden hülyeséget vélnek valósnak, de az ezotériát sejtik minden mögött.
És ennek a három típusnak a találkozásából ez születik végeredményképpen...
De ez az én véleményem. Ha valaki másképp vélekedik, az ő véleménye is érdekel...
11:21-es válaszadó,
Ez mindenkire értetted?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!