Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy ezotéria...

Miért van az, hogy ezotéria témakörben mindig csak ilyen idióta kérdések vannak, de olyan alig van (vagy nincs egyáltalán) hogy pl. Mivel segíthetnék másokon? (ami az igazi ezotéria lényege lenne)

Figyelt kérdés

Miért nyomatja mindenki ezt a sok divetezotériás baromságot?

(pl. rezgésszám, titok, plejádok, csillaggyerekek, és egyéb hülyeségek), de az hogy a gyakorlatban segíthessen valakinek az már nem érdekli

2010. dec. 1. 16:15
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Mondjuk ki, ennek a rovatnak szinte semmi köze az ezotériához (amiről amúgy is keveset tudunk, mivel maga a szó jelentése utal rá, hogy egy szűk belső körnek átadott tudásról van szó, nem pedig mindenféle népi babonákról). Mostanság mindenre, ami nem tudományos, vagy amit természetfelettinek tartanak, rásütik, hogy ezoterikus, a vámpírmeséktől a szerencsétlenséget hozó fekete macskán keresztül az asztrológiának nevezett valamiig, aminek (ha jól tudom) a 19. század eleje előtt még csak köze sem volt az ezotériához, akkor kezdték vele összekutyulni. De most már lassan az asztrológiához sincs köze.

Akik pedig a témával foglalkoznak, azoknak nagyobb (és hangosabb) százaléka kókler, akik pedig valóban értenek hozzá, nem igazán ezen az oldalon gyülekeznek, itt nagyon igény sincs rá. Meg ha lennének itt, akkor is elmenekülnének a "hogyan legyek vámpír" típusú kérdések láttán. :D

2010. dec. 1. 18:02
 12/18 anonim ***** válasza:
Azt kérdezni, hogy az ezotéria témakörben miért írnak az embere hülyeségeket olyan, mint ha azt kérdeznéd, hogy a Magyar Népmesékben miért szerepelnek fiktív események.
2010. dec. 1. 18:10
 13/18 Tomás de Torquemada válasza:
44%

Az emberek többsége hülye...

Ebből következik ,hogy az ezoteristák többsége - talán kisebb arányban ,de - hülye...

Bocs' ,de ez a véleményem...

2010. dec. 1. 18:24
 14/18 anonim ***** válasza:
Legutolsó, talán magadból indulsz ki? A gyakori kérdésekbe mindenki írhat,attól érdekes a rovat. Ha megkérdezném itt valakitől miért nyávog a macska? Sokuk csak hülyeséggel válaszolnának, holott meg van annak is a magyarázata. Ennyire egyszerű.
2010. dec. 1. 18:30
 15/18 anonim ***** válasza:
89%

"az igazinak a szeretetről kellene szólnia (pl. Jézus is csak azért tett csodákat hogy segítsen az embereken, nem azért hogy "különleges legyen")"

Gyönyörűen fogalmaztál, én teljesen egyetértek veled, az élet erről szól. :)

üdv

25/F

LastOne.Left

2010. dec. 1. 19:33
 16/18 anonim ***** válasza:
hit,remény, szeretet. Ezek közül a legnagyobb a szeretet.
2010. dec. 1. 20:52
 17/18 anonim ***** válasza:

Hát,ez kissé furcsa és általánosító kérdés...De mégis,hogyan képzelnéd ezt?Mi lenne,ha ide ,gyakorira kiírná például valaki,hogy "ezoterikus témában jártas vagyok.Miben segíthetek?"...Nos,szerintem rekord mennyiségű idióta kérdést,illetve kérést kapna.Tehát az a leghelyesebb megoldás,hogy aki tud,az minél hasznosabb válasszal próbáljon segíteni.És azért vannak ilyenek is,jó páran!

Na és a másik dolog,hogy ezoterikus érdeklődésű emberek sem mind egyformák,vannak,akik nem veszik komolyan az egészet,csak kíváncsiskodnak,na közülük kerülhetnek ki a "divat ezoterikusok",amúgy nem sok fogalmuk,tapasztalatuk lehet a témával kapcsolatban.De vannak olyanok is,akik épp a különös tapasztalataik miatt kezdtek foglalkozni komolyabban a természetfelettivel,a valóban spirituális szemléletű emberek.Ők ,tapasztalataiknál fogva valóban tudnak segíteni .

Az életben pedig az emberek tudják,hogy az ilyen "különös" képességekkel rendelkezőket sokan egyszerűen bolondnak nézik.Így aztán a komolyabb ezoterikusok inkább nem reklámozzák magukat.Annál inkább a szélhámosok,akiknek valójában közük nincs az ezoterikához,de ügyes hókusz-pókuszokkal jó pénzeket ki tudnak csalni a balga emberektől,akiknek elég egy kis cirkusz,azt hiszik,a varázsgömbtől ,meg egyéb misztikusnak tűnő vackoktól lesz látó valaki.

2010. dec. 2. 08:45
 18/18 anonim ***** válasza:

Ezzel a kérdéssel egyet kell némileg értenem, én is tettem már fel hasonlót. Régóta foglalkoztatnak a különféle vallások, szokások, kultúrák, hitek, szertartások. Ebben a kategóriában alig lehet tényleg olyat találni, aki komolyan gondolja, és nem az álomfejtős dolgokra gondolok. Már az, ha itt teszi fel valaki az álmos kérdését érdekes. Mindenkinek személyre szabottak az álmai, és a motívumok is azok benne. Nem lehet általánosságban mondani, hogy ezt álmodta, ezt jelenti, mert nem. A megátkozottak kérdések egy része is fake, kis részük valódi. Bár azt nem is értem, hogy mi köze a valódi mágiának az átkozáshoz, na mindegy. A természetfeletti lények és UFO észelelések közt sok átjárat van, sokan nem is tudják, hogy melyik kategóriába való a kérdésük.

Most őszintén, de tényleg csak azok válaszoljanak, akik valamilyen szinten hisznek az ezoterikus tanok egy részében, nem zavaró a sok fake és kicsúfoló kérdés? Mert engem zavar.

2010. dec. 2. 12:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!