Miért kell bántanotok mindazokat, akik az ezotéria csoporton belül kérdeznek/válaszolnak?
Alapvetően nyitott természetnek tartom magam, és bár nem hiszek az ilyen népbutításban, érdekel és néha-néha átnézek ebbe a témakörbe is. Amit egészen biztosan elmondhatok, az az, hogy akik itt a kérdéseiket felteszik vagy válaszolnak (normálisan), azok jó szándékú és teljesen ártalmatlan emberek. Ezzel szemben, Ti, akik kényszeresen beleköttök minden egyes szavukba, legtöbbször bunkó és ordenáré módon teszitek mindezt.
Hol van itt akkor az észbeli fölény? Mitől vagytok okosabbak, hiszen ezt hangoztatjátok, nem igaz?
Addig a pontig rendben van, hogy akik mindebben teljes meggyőződéssel hisznek, 10-ből legalább 9-en nagyon egyszerű emberek, és ezzel finoman fogalmaztam... Meglehet. Legyen igazatok. Oké. Még azzal is egyet értek, hogy könnyen megvezethetőek, naívak, és nem is képesek értelmes érvelésre, hiszen amit valaha valaki valahol írott formában közzé tett, azt ők kapásból készpénznek veszik, mert írott betűk. Legyen. Oké. Még ez a része is helyt álló. DE EZ tényleg ekkora szálka a szemetekben, és tényleg elég indok lenne pusztán ezért szánt szándékkal megbántani őket? Tényleg feljogosít ez bármelyikőtöket is arra, hogy az érzéseikbe tiporjatok?
Ők is emberek, más véleményt hangoztatva. Ennyi. Van ilyen.
De ha nem mész oda egy játszótéri gyerekhez, és nem rúgod fel, csak mert elgondolkodik rajta, milyen lenne ha, akkor miért kell ezt egy felnőttel tenned? Egy tizenéves lánnyal, egy családapával, egy nyugdíjas nővel, bárkivel aki tudja használni az internetet, és ezeket a gondolatait le is írja?
Értelmetlen gyűlölködés és fröcsögés, lassan szinte csak ezt látni ebben a topikban.
Én erre mindig azt szoktam mondani (legyen akár vallás, akár ezotéria, akár asztrológia, akár bármi hasonló), hogy ha én átlátom és tudom azt, hol téved a másik és miért nevetséges az elképzelése, akkor az az ember meg is érdemli. Mégis miért pocsékoljam az időm és energiám arra, hogy valakit jobb belátásra térítsek, és rávilágítsak arra, miért is vezeti rosszul az életét (és ezzel még meg is bántsam azt a másik embert), ha tudom úgysem hatnak rá az érvek, ha amúgy sem szimpatikus, esetleg odáig szajkózza, hogy még ostobának is tartom, tehát nem is akarok neki jót, lévén meg sem érdemli?
Érzitek mennyire ellentmondásos ez?
Nem kedveled, nem akarsz neki jót, ennek ellenére görcsösen győzködöd, hátha megérti és jobb lesz az élete.
Ez ezerszer nagyobb baromság, mint valakinek az átvett elképzelései férfiak űrlények által való megtermékenyítésénél, vagy hogy ha meghalsz, zsiráfként születsz újjá.
Ha hazafelé menet látom, hogy több utcányira tőlünk egy krapek a kertjében a grillsütőbe dugja a fejét, szólok neki hogy ez ostobaság, mire ő próbál kioktatni és újfent a sütőbe nyomja a fejét, akkor már ne is haragudj, de ott hagyom a fenébe, mert aki hülye, haljon meg.
Nem a szomszédom.
Nem veszélyeztet.
Akkor minek győzködni? Csak hogy lehülyézhessem, megbánthassam és úgy általában balhézhassak?
Szerintem ezen nem ártana elgondolkodnotok.
(És értelemszerűen, a válaszolók/nézelődők normálisabbnak felére ez nem vonatkozik)
17:04
Nem érted a lényeget. Ha adok nekik egy értelmes, kulturáltan megfogalmazott választ, ami azonban ellenkezik a saját véleményükkel, azonnal én leszek a téma Sátánja. Nagyon sok kérdésnél nem választ várnak, hanem azt, hogy jöjjön valaki, aki megerősíti őket, hogy "igen, igazad van és te nagyon különleges ember vagy".
Tudom hogy ezt várják, ahogy azt is, hogy egyből lepontoznak és ignorálnak bárkit, aki nem Bólogató Jánosként velük ért egyet.
Csak azt nem értem, miért kell nevekkel illetni, lehülyézni őket, ha egyszer senkinek sem ártanak a maguk elszigetelt kis világában. Ezerszer inkább egy ilyen kevésbé elmés, könnyen megvezethető DE ártalmatlan figura, mintsem egy következetes és okos, karakteres, de rossz indulatú egyén.
Szerintem legalább is.
ÉS ezzel nem azt mondom, hogy ne lenne igazatok, csak kár emiatt bántani őket.
Amúgy ha már igazán rossz tulajdonságot kell kiemelni, szerintem inkább a szűklátókörűség ami bosszantónak tekinthető. Mert az hagyján, hogy ignorálnak mindenkit, aki más véleményen van, és nem választ, hanem támogatást keresnek... ezt az indokolatlan lepontozásból látom, csak az nem igazán számít szerintem. Soha nem nézem, kinek hány pontja van, éppen az ilyen megnyilvánulásaik miatt.
A baj szerintem inkább az, hogy bárki, aki más véleményen van, vagy nem feltétel nélküli hívő, arra egyből azt mondják, "te nem értesz a témához".
Nekem inkább ez tűnik fonák és kicsinyes reakciónak.
pl. a reggeli áhítaton arról szónokolt a lelkész, hogy ők, az egyházi iskolások mennyivel különbek, mennyivel jobbak ..stb mint egy nem egyházi iskolás.
sima suliban nem hallottam még tanárokat arról szónokolni, hogy ők, világi iskolások, mennyivel felsőbb rendűek lennének az egyházi iskolásoknál.
"Talán mert ez egy fórum, ahol én is elmondhatom a véleményem, ha van"
Ez nem egy fórum, kérdezd csak meg az oldal üzemeltetőit!
Én például nem hiszek Istenben, mégsem megyek oda a Vallás kategóriába szekálni emiatt az embereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!