Ha (ismétlem, ha) léteznének vámpírok, milyen viszonyban lennének az emberekkel?
Vadásznának egymásra, mint ahogy a nagykönyvben meg van írva? Vagy megpróbálnának valami szimbiózist létrehozni, közös erővel?
Természetesen csak elméleti síkon érdekel a dolog, kíváncsi vagyok, ezt a kérdést mások hogyan látják.
Igazából itt elméleti vita úgyse alakulhat ki, egyszerűen le lehetne írni hogy "az én vámpírjaim" tuti ilyenek és ilyenek lennének :P
A számomra legjobban tetsző vámpír-koncepció, ami a legközelebb áll a való élethez, az ez:
[link] - itt a többi részlet is le van írva róluk, például a biológiája a dolognak, és az átalakulás részletei, a vámpírok "szuperképességei".
Persze Anne Rice világa is nagyon bejön :) abba se közösködnek nagyon a vámpírok.
Szerintem az öröklét és a már-már természetfeletti képességek nagyon befordítják a vámpírokat (vagy emberekeret) és a saját életüket meg saját magukat egyáltalán sokkal többre tartják mások életénél. Persze a saját maguk élete sem ér sokat, ha nem szabadok, nem csinálhatják azt, amit akarnak, nem keresik a boldogságot.
Ha mindenkit vámpírrá tennének, nem marad nekik kaja.
Szerintem önálló kormányt alakítanak (az alig felnőtt csitrikkel nyernének, mert dögösek) , és ha így lesz sosem tudjuk meg, mert rejtve maradnak. Viszont az örök élettől bezsongva keresnék az izgalmakat, és Harcosok klubja- szerű meccseket vívnának vérfarkasokkal, és gladiátor-oroszlán meccseket az emberekkel (persze titokban) -a vesztest megeszik alapon.
So
hát biztos titokban tartaná magát Mert ahogy a világ megtudja mindenki fogja a fegyvert és kiközösítik,levadásszák
vagy megkérni hogy mindenki vámpir legyen és már odáig jut hogy mindenki az azt is felhasználják szívatásra -.-
-.- kinézem ebből a láma világból.
szóval inkább a birka az maradjon buta és birka -.- ha csak meg nem változik a világ.
Ez inkább egy tudományos fantasztikus magyarázat a dologra, de a vámpírtörténetek nem innen erednek. Nem tudom elképzelni hogy egy ínysorvadásos, sápadt, valószínűleg d vitaminhiányos ember sikeresen vadásszon állatokra és emberekre, a körmeivel és a fogaival széttépve az áldozatot.
Egy másik népszerű magyarázat a legenda eredetére az az, hogy volt régen, hogy olyan embereket temettek el, akik nem voltak teljesen halottak még, csak nagyon gyenge volt a szívverésük, légzésük. Merthogy ilyen is létezik. Már nem tudom hogy konkrét betegségtől, vagy "véletlenül" lehet ilyen állapotba kerülni, de van ilyen. És ezek az emberek ha a koporsóban magukhoz tértek, megpróbálták kikaparni magukat a koporsóból, volt aki elkezdte enni a saját húsát, vagy inni a saját vérét. És volt hogy valami oknál fogva exhumáltak egy ilyen hullát, és azt látták, hogy véres a szája, kaparások voltak a koporsón, tehát feltámadt holtából, és vérre szomjazott, de nem jutott ki, ezért saját vérét kezdte inni. Persze a körmei is megnőttek, meg az ínye is visszahúzódott, ahogy minden rendes hullának.
Meg ott van persze az ufóelrablásokra adott magyarázat, az alvásparalízis. Régen nem voltak ufók, ezért mást fantáziáltak az emberek. Őket nem az ufók rabolták el és késztették nemi aktusra, hanem egy vámpír repült be hozzájuk denevérként, bénította meg őket, és az létesített nemi aktust. A vámpírok előtt meg a succubus, meg incubus, meg Lilith.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!