Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Mit jelent az, hogy "földeljük...

Mit jelent az, hogy "földeljük le magunkat", mi a földelés, mi a célja? Hogy kell végezni? Naponta hányszor és mennyi ideig?

Figyelt kérdés

jan. 22. 02:49
 1/9 Kólauborkával ***** válasza:
68%

A földelés célja, hogy összekössük a védendő berendezés testjét egy jól vezető, üzemszerűen nem feszültség alatt álló felülettel, amibe bele van kötve a transzformátor csillagpontja is. Így egy zárlat esetén nem az az alak hal meg, aki megérinti a zárlatos testet, hanem a zárlat megjelenésekor kialakuló áram lekapcsolja a védelmi szervet, ezzel megmentve az emberi életet és megakadályozva egyéb anyagi kár létrejöttét.

Mindig az aktuális szabványnak megfelelően kell kivitelezni.

jan. 22. 07:58
 2/9 anonim ***** válasza:
67%

Kiegészítés egyeshez. Manapság nem is kell rövidzár, csak minimális 15-100 mA nagyságó hibaáram a test felé, hogy az ÉV-relé (FI) lekapcsoljon.

Földelésnek hívjuk, a házban, vagy a közelében van egy földszonda, ide van bekötve a védőföld. A trafó csillagpontja is földelve van a trafóállomáson.

Az ember "földelése":

Gyakran előfordul, főképp ha műszálas ruhákat viselünk, hogy elektrosztatikusan feltöltődünk.

Ha elektronikai eszközön dolgoznunk, ez bőven meghaladhatja a MOSZ(CMOS, NMOS) eszközök feszültségtűrését, és egyszerűen tönkremegy az IC az érintéstől.

Ezellen ESD karpereccel, illetve ESD-lábbelivel földelhetjük magunkat.

jan. 22. 08:19
 3/9 anonim válasza:
Ja, hogy ezotéria...
jan. 22. 09:15
 4/9 anonim válasza:
Régi házban egy vezeték a vízcsapra tekerhető (nyilván a szigetelés azon a szakaszon el távolítandó :D ), a vezeték másik vége a bal mellbimbódhoz érintendő finoman.
jan. 22. 21:11
 5/9 Juliusz48 ***** válasza:
Valószínűleg a kérdező a szellemi feszültség levezetésére gondol, és ehhez jó néhány figyelemelterelő gyakorlat. Én javasolnám hogy a kezdjen el valamilyen testgyakorlatot végezni és számolja hányszor tudja teljesíteni. Pl. kéz segítsége nélkül hányszor tud felállni a székéről.
jan. 24. 09:13
 6/9 anonim válasza:
Milyen hülye válasz a földelésre, számolni a felállásokat. :D Mintha valaki arra panaszkodna, hogy harmadikban rángat a Ford Focusa, és azt a tanácsot kapná, hogy egyen a nagynénje több gyümölcsöt.
jan. 24. 11:29
 7/9 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Zöldeket adtam azokra a hozzászólásokra is, amelyek nem ezo szempontból érkeztek.

A mellbimbósra adtam pirosat. #4. Azt csináld magadnak.

#5. Köszi!

#6. Egyáltalán nem biztos, hogy nem jó ötlet. Mivel az egyensúlyérzéket és a lábakat is erősíti, így hatással lehet a gyökércsakrára.

jan. 24. 11:41
 8/9 anonim válasza:

"A mellbimbósra adtam pirosat. #4. Azt csináld magadnak."

Tudatlan vagy, persze hogy a rossz válaszok tetszenek.

jan. 26. 16:29
 9/9 A kérdező kommentje:

Nem a rossz válaszok tetszenek, hanem a segítőkész szándék.

A "Tudatlan vagy" lekezelő beszólás.

Számomra egyértelmű, hogy akkor kérdezek, ha nem tudok vmit, tehát abszolút felesleges ezt az orrom alá dörgölni. És hát nyilvánvaló a szándékod is.

A kérdéseimre pedig találtam válaszokat időközben, de azért, ha vki tud helyes információt, az jöhet.

Egyébként elsősorban arra a gyakorlatra voltam kíváncsi, amikor a lábainknál azt vizualizáljuk, hogy a talpakból gyökereket eresztünk és a gát (gyökércsakra) tájékáról vmit, csak részletesebb érdekelt volna.

jan. 26. 16:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!