Mit jelent az, hogy "földeljük le magunkat", mi a földelés, mi a célja? Hogy kell végezni? Naponta hányszor és mennyi ideig?
A földelés célja, hogy összekössük a védendő berendezés testjét egy jól vezető, üzemszerűen nem feszültség alatt álló felülettel, amibe bele van kötve a transzformátor csillagpontja is. Így egy zárlat esetén nem az az alak hal meg, aki megérinti a zárlatos testet, hanem a zárlat megjelenésekor kialakuló áram lekapcsolja a védelmi szervet, ezzel megmentve az emberi életet és megakadályozva egyéb anyagi kár létrejöttét.
Mindig az aktuális szabványnak megfelelően kell kivitelezni.
Kiegészítés egyeshez. Manapság nem is kell rövidzár, csak minimális 15-100 mA nagyságó hibaáram a test felé, hogy az ÉV-relé (FI) lekapcsoljon.
Földelésnek hívjuk, a házban, vagy a közelében van egy földszonda, ide van bekötve a védőföld. A trafó csillagpontja is földelve van a trafóállomáson.
Az ember "földelése":
Gyakran előfordul, főképp ha műszálas ruhákat viselünk, hogy elektrosztatikusan feltöltődünk.
Ha elektronikai eszközön dolgoznunk, ez bőven meghaladhatja a MOSZ(CMOS, NMOS) eszközök feszültségtűrését, és egyszerűen tönkremegy az IC az érintéstől.
Ezellen ESD karpereccel, illetve ESD-lábbelivel földelhetjük magunkat.
Sziasztok!
Zöldeket adtam azokra a hozzászólásokra is, amelyek nem ezo szempontból érkeztek.
A mellbimbósra adtam pirosat. #4. Azt csináld magadnak.
#5. Köszi!
#6. Egyáltalán nem biztos, hogy nem jó ötlet. Mivel az egyensúlyérzéket és a lábakat is erősíti, így hatással lehet a gyökércsakrára.
"A mellbimbósra adtam pirosat. #4. Azt csináld magadnak."
Tudatlan vagy, persze hogy a rossz válaszok tetszenek.
Nem a rossz válaszok tetszenek, hanem a segítőkész szándék.
A "Tudatlan vagy" lekezelő beszólás.
Számomra egyértelmű, hogy akkor kérdezek, ha nem tudok vmit, tehát abszolút felesleges ezt az orrom alá dörgölni. És hát nyilvánvaló a szándékod is.
A kérdéseimre pedig találtam válaszokat időközben, de azért, ha vki tud helyes információt, az jöhet.
Egyébként elsősorban arra a gyakorlatra voltam kíváncsi, amikor a lábainknál azt vizualizáljuk, hogy a talpakból gyökereket eresztünk és a gát (gyökércsakra) tájékáról vmit, csak részletesebb érdekelt volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!