Földhözragadt realista ember vagyok, semmilyen ezoterikus dologban nem hiszek, és vallásos sem vagyok, hanem agnosztikus.
Gyerekkoromban meggyőződésem volt, hogy 16 évig fogok élni, mert gyakran azt álmodtam éjszakánként, aztán ehhez képest már 20 évvel túléltem. Ezután két évtizedig nem is foglalkoztatott a halál, egész addig, amíg végig nem néztem apám másfél éves agonizálását a tüdőrákkal.
Apám 2 éve halt meg, és azóta folyamatosan azt érzem, hogy rövid időn belül rám is ez vár. Apámhoz hasonlóan én is dohányzom, és az utóbbi években többé-kevésbé már érzem a káros hatásait. Heti rendszerességgel a halálomról álmodok, és olyankor elég letargikus lelkiállapotban ébredek, és az a hangulat végigkísér az egész napon.
10! Nem egészséges az biztos, de pl rádióban is hallgattam egyszer egy interjút egy orvossal, aki elmondta hogy nem lesz túl népszerű, de a tüdőszűrésnél kapott besugárzás sem jó, és ha őseink nem dohányoztak volna, lehet hogy nemlennénk itt. Nem nagyon használtak gyógyszert, de a nikotin elpusztított külömböző kórokozókat. Ezt nem én mondom!🙂 De kollégám faterja is mikor leszokott, emlékszem egyszer mondta hogy azóta minden nyavaját elkap. Egyébként neki a 70-éves anyósa oxigénpalackal, hátfájással, köhögéssel, kisseb séta utáni fulladással is szívja (nem normális). De vizsgálták többször tüdőintézetben és semmi. Azt is tudni kell hogy a mai cigi televan permetszerrel stb.nem az a dohány ami régebben volt. 10/10! Kíváncsi lennék miket eszel, és milyen vizet iszol, és milyen az álltalános lelki állapotod? Milyen a viszonyod a munkahelyeddel? Mert ha ezek nincsenek rendben, sokkal mérgezőbb mint este kiülni a verandára, és nézni ahogy lemegy a nap egy szál cigi társaságában például. Így írva lehet hogy rosszindulatot érzel a soraimban, nincs benne.
dec. 8. 11:52
12/17 SZücsöm válasza:
3. Én nem dohányzom, de biológus ismerősöm mondta, hogy gyógyszertárakban lehet kapni olyan tablettát, ami után a cigizéstől "kihányod a beledet". Ha valakinek gyenge az akarata, vagy ha biztosra akar menni a leszokással, akkor ez is egy opció.
dec. 8. 13:53
13/17 ItaIta válasza:
Egészségügyben dolgozom, és igen. Rengetegen megérzik a halált. Van hogy egymás halálát is. Csak hogy mondjak két példát:
1. Adott egy idős néni, aki màr egy jó ideje bent fekszik. Nem volt vele semmi gond, aztán egyszer csak elkezdett mindent megköszönni amit tettünk érte, búcsúzkodott. Mondtuk neki hogy minek búcsúzik hisz nem megy haza. Aznap éjjel elhunyt.
2. Demens néni fel s alá sétálgatott este, úgy voltunk vele hogy had sétáljon ( persze figyeltünk rá nehogy elessen) aztán odajött a nővérpúlthoz és elkérte a rajta lévő virágot, hogy had menjen el a temetőbe. Kolléganő odaadta neki mert nem akart elmenni addig, sőt…követelte. Miután megkapta elbattyogott. Odarakta az osztály másik felén egy beteg éjjeliszekrényére. Mama visszament a helyére és lefeküdt aludni. Reggelre a virágot kapó férfi elhunyt.
Lehet ezeket véletlennek is hívni, meg nem is. Én hiszem hogy tudják hogy mikor jön el a dal vége
dec. 12. 18:10
14/17 anonim válasza:
Az első még hihető, a virágos az nem. Honnan ismerné a beteg nő a máshol fekvő férfit?
dec. 12. 20:36
15/17 ItaIta válasza:
14-es pont ez benne az érdekes. A néni alzheimer-kórban szenvedett, ennek velejàrója a zavartság. Az is lehet hogy véletlen egybeesés és csak egy random emberhez rakta oda a virágot, ez az amire sosem fogjuk megtudni a választ
dec. 13. 23:59
16/17 anonim válasza:
Nemhogy lehet, hanem biztos. Csodák nincsenek. És mindjárt lehull a misztikum leple, ha nem magyarázunk bele egy történetbe valamit, ami nincs benne.
dec. 14. 12:34
17/17 ItaIta válasza:
Szerintem mindenki hihet abban amiben szeretne, én hiszek az emberi megérzésben, a tudatalattiban, a nem földi lényekben. Ha te nem, azt elfogadom. Tedd te is ezt!:)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!