Hogy tudok előbb cselekedni, aztán gondolkodni?
Most nem a meggondolatlan cselekedetre utalok, amiből csak a baj születik.
Hanem konkrétan van olyan, hogy valaki előbb cselekszik aztán átgondolja mit csinált? Hogy kell azt csinálni? Akárhogy próbálkozom nem megy.
A kisbabák jutnak eszembe, vagy kisgyerekek. Ők meggondolatlanul cselekszenek, vagy egész egyszerűen csak megtesznek valamit, anélkül hogy gondolnának rá?
Illetve sokszor azok a dolgok, amik a tudatos döntésemet igényelnék végbemennek anélkül. Például amikor mosogatok, sokszor elkezdek fantáziálni és elfelejtem, hogy mit mostam el, mintha nem is ott lettem volna. Pedig a tányérok szépen elmosva egymásmellé rakva ott csücsülnek a tálcán.
Ez ugye nem is intuíció, mert az azt jelenti, hogy hallgatsz egy megérzésre és úgy döntesz. De ott is átgondolod, hogy hmm, most ezt érzem, hallgassak rá? igen vagy nem
Tehát hogy lehet azt csinálni, illetve miért pont akkor lesz automatikus egy cselekvés, amit amúgy nap mint nap én végzek el, tudatosan?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!