Mi lesz a halálunk után?
Én félek a haláltól, de hiszek Istenbe.Remélem, hogy halálom után a lelkem az univerzum valamelyik szép részére kerül.
Ti menyire féltek a haláltól, és hisztek Istenbe?
Egyik sem.
Olvastam Michael Newton - Lelkünk útjai c. könyvét (van asszem 1-2-3. rész, de csak az elsőt olvastam).
De Rudolf Steinertől is olvashatsz hasonlóról, azaz hogy az ő elmondása szerint mi van a küszöb után. (Ezekből nem mindent olvastam, és nem mindent értettem :D)
Amit leírtam az valahol e kettőnek a keveréke lehet. Mindkettőben találtam olyan részeket, amit el tudok képzelni és nekem pl reális, szóval szerintem az igazság valahogy a 2 keveréke.
4. "Aki a zsidókeresztény kultúrkör alapján alakította ki a hiedelemrendszerét..."
Elszóltad magad, ez csak hiedelem. Mindegyik vallás a saját dogmáit hirdeti, még itt az Ezotériában is néha egymásnak ugranak a szélsőségesek, amikor egyik a másikat nézi hülyének, mert szerinte ő az egyedüli igazság birtokosa. Közben ezek csak "hitek", még a nevében is benne van.
A sokféleség pedig egyszerűen csak így alakult, mert nem mindenhol egyformán fejlődtek a kultúrák, társadalmak.
De végül látszik egy tendencia, mindegyik hitvilág lassan lepereg az emberekről, ahogy növekszik a globális tudás.
Ha nem is most, a távoli jövőben még a sok ezer éves vallások is semmivé lesznek valószínűleg, mert az embereket nem lehet a végtelenségig ilyenekkel etetni.
Az életnek és halálnak nincs többféle működése, hogy abból az emberek tetszés szerint válogassanak, hogy az állatokról és növényekről ne is beszéljünk.
Ami biztosnak látszik, az evolúció végtelen kegyetlensége és közömbössége, ahol az egyén önmagában nem jelentős tényező, lecserélhető, pótolható. Ahol a gyengék kihullanak a rostán, érzékeny kis lelkükkel együtt.
Többi csak a hit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!