Létezik olyan, hogy valakik megvesznek egy házat és nem érzik azt az otthonuknak később?
Mint mindenre, erre is választ ad az evolúció, illetve jelen esetben az evolúciós pszichológia. Azért is érdekes is ezt látni, mert minden alátámasztja, hogy az emberek "érzékeny kis lelke" gyakorlatilag csak a fajfenntartás kiszolgálója és mennyire téves azt hinni, hogy halál után lenne bármi fontossága az univerzumban. Reinkarnálódni, mennybe menni? Csak az ember képzeli ennyire fontosnak magát.
Az emberek (is) kötődnek helyekhez, klasszikusan vadászterülethez, hazához, településhez, utcákhoz, lakáshoz. Még olyan is van, hogy kezdetben nem gondolta volna, de idővel hozzászokás és kötődés alakul ki, legyen az ember vagy tárgy.
Ez azért van, mert az evolúció főleg azokat szelektálta az idők során, akik ilyen módon közösségeket tudnak építeni, társas kapcsolatokat (akár agymosó hatású vallásokat is), ami hatékonyabban szolgálja a faj túlélését, védelmet nyújt a veszélyek ellen.
A megszokott hely elhagyásakor jelentkező hiányérzet pedig motiváló arra, hogy új kapcsolatokat építsen az ember. A régihez való ragaszkodás idővel halványul, régi ismerősök lassan elfelejtődnek, hiszen adott a feladat: máshol kell az evolúciót szolgálni.
Hát még az is megeshet, hogy egyszer újra a tiétek lesz. Mi eladtuk a tanyánkat ugy jó 15 éve. Nagyon hiányzik néha most is. Aztán nemrég láttam, hogy akik megvették és felújították, most árulják. Ha lenne rá pénzem, illetve ha eladnám a városi lakásom, vissza is vásárolhatnám.
A háznak nincs szelleme, mármint magának az épületnek. Hacsak nem a benne egykor élt lakók szellemei 👻. Energiái
azonban vannak. Ami úgy tűnik,
kicsit többrétű dolog. Idővel lehet, hogy nagyon megszereted majd a jelenlegi otthonodat is.
4-es lehet, hogy csak az ember gondolja magát ennyire fontosnak, de gondolj bele, hogyha valaki gyászol valakit, akkor mégis mivel vígasztalja magát. Hogy na, majd szép elrohad a föld alatt? Vagy, de csodás urnákat lehet kapni a boltban? Pont úgyis egy ilyen festett porcelán urna hiányzott már a lakásunkból? Vagy mi? Nyilván szebben hangzik a mennyország vagy a reinkarnáció. Hiszen alapvetően nem tudunk semmit arról, hogy miért vagyunk itt. És igen, lehet csak a szaporodás, fajfenntartás készteti az egyént az itt maradásra, de azért láthatjuk, hogy nagyon sokan nem akarnak gyereket, pl rossz tapasztalatok miatt, meg, hogy alapvetően más célokat tűznek ki emberek és mondjuk nem lesz családjuk. Az persze más kérdés, hogy utána mennyire lesznek boldogok. De ha beleillik az evolúciós képbe, akkor igen, nekem járt volna a saját otthonom, mi is felújíthattuk volna, ha lett volna párom, az én otthonom volt mindig is és lehet eladtuk, meg papírforma szerint másé, de én nem ezt érzem. Nekem azok az emberek egyelőre olyanok, csúnya szóval élve, mint a betolakodók, pedig racionálisan tudom, hogy kifizették, lepapíroztuk.
5-ös nem lett új otthonom. Egyszerűen kétlaki voltam, s ettől az otthonomtól meg kellett válnom.
Kérdező, én teljesen együttérzek veled, szerintem létezik ez az érzés, amit kiírtál a kérdésben. Sajnos ez ellen nem tudok mit javasolni.
A 4-es hozzászóló materialista, tehát a helyén kell kezelni, amiket ír. Én sem úgy élek, mint az átlag, halmozottan hátrányos a helyzetem fizikailag és lelkileg is egyaránt. Mindent nem lehet az evolúcióval megmagyarázni, ha volt és van egyáltalán olyan formában evolúció, mint ahogyan azt tanítják.
A kérdező kulturáltan reagált a válaszomra és én ezzel le is zártam az interakciót.
Csak a sajátos zaklatóm nem bír leállni, amelyik már tavaly óta notóriusan piszkálódik ellenem.
Miért kell az ilyeneket eltűrni, normális viselkedés ez, miért nem tiltják le?
--------------
Részlet a szabályzatból:
Ha választ írsz, kérjük, vedd figyelembe be a következőket:
- Kerüld az offolást! A válasznak legyen köze a kérdéshez.
- Ne a válaszokra válaszolj, hanem a kérdésre! Mások válaszáról a véleményed a válasz értékelésével fejezheted ki.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!