Az egót mivé lehet vagy érdemes alakítani?
Igen, az átalakításra értettem. A kérdésben is az volt.
Nekem ez a rejtély hogy hogyan, mert a felismerés egy dolog, aztán a többi?
Ahány guru meg vallás meg megközelítés van, annyiféleképpen mondják. Ember legyen a talpán, aki kiigazodik. De ha esetlegrossz irányba mennél el, elöre szólok, re leszel a hibás, rajtad verik le. Illetve te vered le magadon.
Szóval még tétje sincs 😅
Miert, a mostani egodat hogy alakitottad ki? Gondolatokkal, erzesekkel
Igy kell csinalni csak figyelni kell ra mit gondolsz, mit erzel
Azt hogy mit gondolok meg érzek, nem én alakítom.
Ne gondolj el nem piros elefántra!
Mire gondoltál?
Egy piros elefántra.
Nem hiszem hogy ezeket lehet befolyásolni.
Tese azt hogy mi a lenyeg
Nem egy darab gondolattol fog atalakulni hanem sok gondolattol hosszu ido utan, tobb év
Dehogynem csak rosszul csinalod
A tudatalatti nem erti a “nem” szot
Ezert ahogy kimondod hogy ne gondol piros elefantra egybol megjelenik a piros elefant
Ne azt csinald amit nem akarsz, hanem azt amit akarsz
Ne azt mond hogy nem leszek beteg mert min van a lenyeg? A betegsegen
Azt mondd hogy egeszseges vagyok
De ez csak egy gyenge pelda
Ezert kell pozitiv elmenyeket atelni
18as
Tényleg így van.
Az elmében nincs kivonás,osztás.
Csak összeadás és szórzás van.
10-es,
Jaj, ez a nagy pozitívkodás a modern spiritualitás másik nagy rákfenéje / tévtana...
A világ, a valóság, az ember életének és lelkének is részei a negatív dolgok. Ha ezeket kerüli az ember, akkor az valójában menekülés a negatív dolgok elől, ami pedig vagy gyengeség vagy gyávaság, de ez mindkettő negatív energia. Egyszerűen a Föld-i élet részei a negatív dolgok, így minden ember életében folyamatosan megjelennek.
Nem foglalkozni a negatív dolgokkal, hogy pozitív maradhasson az ember, olyan mint a strucc-politika, olyan, mint homokba dugni a fejünket, pedig az egészséges spiritualitás ismérvei: a tisztább látás, a teljesebb kép és a bátrabbá válás. A negatív dolgokat szándékosan nem nézni meg pont ezeknek az ellenkezője.
Találkoztam emberekkel, akik erőltetetten pozitívak voltak, és szándékosan elfordultak a negatív dolgoktól. Érezni lehet a belőlük áradó pozitív energiát, tehát ez a dolog részint működik, de érezni lehet azt is, hogy ez a pozitív energia erőltetetten van létrehozva, és görcsösen fenntartva, míg a negatív energiák görcsösen elnyomva. Az erőltetetten elnyomott negatív dolgok, meg egyre jobban ki akarnak törni, hiszen sorsunk részei, és ha kitörnek, az sokkal erősebb/rosszabb lesz, mintha kezdetektől szembe néztünk volna velük: az ilyenek hozzák a legnagyobb betegségeket, baleseteket, tragédiákat...
Árad még az ilyen emberekből egy bódult/hipnotizált kisugárzás is, amely bódulat abból fakad, hogy folyamatosan a pozitív dolgok látására és a negatív dolgok nemlátására önhipnotizálták magukat. (Az önhipnózis egy létező technika, bár az ilyen emberek legtöbbször nem tudatosan alkalmazzák ezt.)
A valódi spiritualitás célja tehát nem a negatív dolgoktól való elfordulás, menekülés, hanem annak a képességnek a fejlesztése, hogyha szembe jönnek velünk a negatív dolgok, akkor azok minél kevésbé legyenek ránk negatív hatással, vagy hogy semlegesíteni, esetleg pozitívvá átlényegíteni tudjuk a hatásaikat. Rövidebben: egy spirituális belső stabilitás és/vagy átlényegítő képesség kialakítása, fejlesztése a negatív dolgokkal, energiákkal szemben.
Annyi igaz, hogy feleslegesen nem érdemes negatív dolgokkal foglalkozni, negatív emberek társaságát keresni, de ha ezek az életünk részei vagy sorsszerűen szembe jönnek velünk, akkor ne kerüljük el őket.
És az is igaz, hogy a pozitív dolgokat, s emberek társaságát meg érdemes keresni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!