Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Mit jelent az, ha valakire...

Mit jelent az, ha valakire azt mondják, egy igazi angyal?

Figyelt kérdés

Van egy ismerősöm, aki eléggé el van merülve az ezotéria világában, és valakiről azt mondta, hogy érzi a pozitív energiáit, és szerinte egy angyal lehet.

Nem részletezte a dolgot, én meg nem kérdeztem rá, mert közben a beszélgetés más irányt vett... A lényeg igazából annyi, hogy nem igazán tudom, hogy ezoterikus értelemben mégis mire gondolhatott? Mit jelent az, ha valaki angyal? Ettől a bizonyos ismerőstől sajnos egy darabig nem tudom megkérdezni, mert valami elvonuláson vesz részt, és jó darabig nem lesz elérhető. De őszinte leszek, furdal a kíváncsiság, és kíváncsi lennék más, ezotériában jártas emberek véleményére is.

Köszönöm előre is a válaszokat!

okt. 9. 19:57
1 2
 1/11 Grimfox ***** válasza:
87%
Az illető azt hiszi, hogy az ember akiről beszélt egy emberi testet öltött angyal. New Age ezós körökben elég sokan hisznek ilyesmiben. Mások arról vannak meggyőződbe, hogy ők maguk a testet öltött angyalok.
okt. 9. 20:43
 2/11 anonim ***** válasza:
80%

Egy angyal egy tiszta lélek, magas vibrációjú, azaz emelkedett érzések vannak benne, amelyeket táplál folyamatosan pozitív tettekkel, ezek fennmaradását.

Például emberek szemét nyitja fel, felvilágosít, hogy veszelyeket kerüljenek el.

Nincs benne negatív indulat. Nem rombol másokat

okt. 9. 20:49
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Földangyal. Miért olyan meglepő ha mesterek, tanítók is leszületnek?
okt. 10. 19:40
 4/11 Grimfox ***** válasza:
Az nem meglepő, hogy mesterek, és tanítók is születnek, a meglepő az, hogy angyalnak titulálják őket. Az angyal egy elég szigorúan behatárolt csoportja a szellemeknek, akik teljesen eltérő céllal léteznek. Nem lehet minden pozitív szándékú szellemet csak úgy angyalnak hívni.
okt. 10. 19:51
 5/11 anonim ***** válasza:
Itt adódik a kérdés, hogy vajon az angyalok milyen gyakran inkarnálódnak, szoktak-e egyáltalán inkarnálódni emberként.
okt. 10. 23:16
 6/11 Grimfox ***** válasza:

Miért inkarnálódnának emberként? A tóra, biblia, és a korán szerint ezek a szellemek nem halnak meg, Énok szerint akkor sem, ha az ideiglenesen felvett testük elpusztul, sem akkor, amikor az isten kizárja őket a mennyből. Az inkarnálódáshoz meg kellene halniuk.

Emellett az angyalok szigorúan istenszolgák. A mostani vallások szerint Yahweh szolgái, bár a korai sémi pantheonban több istenségnek is voltak hasonló szolgái. Teljesen más szerepet töltenek be, mint a testben megszülető teremtmények.

okt. 10. 23:27
 7/11 anonim ***** válasza:
0%

6: Te miért vagy ilyen h@lye még mindig ennyi év után??? Biblia,korán meg a hatodikos törikönyv...Muszáj volt bemagolni?..na de el is hinni?

Fényküldöttnek, fénymunkásnak esetenként fényharcosoknak hívják őket, feladattól, töltésüktől függően de a földnek, emberiségnek szükségük van rájuk és semmi közük a new ages "pozitív energiákhoz"..lehorgonyozni, ébreszteni, tisztítani jöttek, tehát nem mindegyikük kenyérre kenhető de itt vannak...Jöttek testbe, mert küldték őket, mi olyan nehéz ebben??

okt. 12. 16:23
 8/11 anonim ***** válasza:
és nincs olyan, hogy "istenszolga", mert akkor istennőszolga is van, balf@szka..Olvasd a Tórát tovább..
okt. 12. 16:26
 9/11 Grimfox ***** válasza:

Arról nem én tehetek, hogy a sémi népek találták ki őket, és nevezték el őket angyalnak. És elég jól körül is írták a szerepkörüket. Az, hogy te mit nevezel angyalnak, az már persze a te dolgod. Nevezheted a kutyát is teknősnek, alternatív módon, de attól még nem lesz igaz.

Ha meg valaki a saját kedve szerint használ megnevezéseket, csak félreértéseket fog okozni. Sok haszna nincs.

okt. 12. 17:12
 10/11 anonim ***** válasza:
Arra gondolt, hogy Lucifer, mivel ő is angyal. Mondjuk ez nem bók. Az angyalok között is elvileg vannak gonoszak, úgyhogy nem értem miért angyaloznak folyton, főleg akik saját magukra mondják.
nov. 3. 12:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!