Miért ragadtunk le a laposföld-elméletnél?
Figyelt kérdés
Mármint nincsenek alternatív elméletek? Például amikor a drónt reptetem, távolabb lát mint én általában. Nem lehet, hogy a Föld inkább 4 dimenziós? Lentről lapos egy látóhatár korlátozással, és fentebbről pedig nagyobb a látóhatár? Nem erről beszél Einstein?okt. 6. 06:43
21/33 A kérdező kommentje:
#18 Vitatkozni jó, mert tudsz belőle fejlődni.
okt. 12. 14:01
22/33 MDaniel98 válasza:
20# Terry Pratchett egyik fantasy művére utaltam.
23/33 A kérdező kommentje:
#22 Mindenféleképp elolvasom, köszi!
okt. 12. 17:26
24/33 A kérdező kommentje:
#22 Na elolvastam az első 2 regényt a Korongvilág sorozatból. Eddig nagyon tetszik. Tetszik az elképzelés is, hogy élőlények hátán fekszik a Föld.
okt. 15. 05:37
25/33 Szervizmérnök úr válasza:
10. "Na közben találtam egy olyan elméletet is, hogy a Föld "geoid" formájú."
Felfedezted a csőben a lyukat, gömbalakot az egyszerűség kedvéért szokták mondani, de ez nem pontos, csak ahhoz közelít. Valójában egy nyomott gömbalak, az angolban oblate spheroid néven is fut.
Ez olyan dolog, mint a tégla sem kocka.
A szabályos gömb mértani fogalmát hadd ne részletezzük...
26/33 A kérdező kommentje:
#25 Gondolom azt nevezzük gömbnek, aminek minden pontja a felszínén ugyanolyan távolságra van a középpontjától.
okt. 15. 19:58
27/33 Szervizmérnök úr válasza:
Ez az, viszont a Föld forgása okoz némi lapulást, noha így is erősen közelít a mértani gömbhöz:
Igazából ez gyakran trollkodásra ad okot, valaki beírja, hogy gömbalak, másik rátromfol, hogy nem igaz, mert geoid. Holott nem ez a lényeg általában.
28/33 A kérdező kommentje:
Nem értek egyet. A Föld nem forog.
okt. 24. 00:54
29/33 anonim válasza:
28: na ezt meg honan veszed, hogy nem forog a Föld?
30/33 A kérdező kommentje:
29: Amikor felszáll például egy helikopter, alatta a Föld el kéne mozduljon a forgás irányába, de nem ez történik.
nov. 3. 01:06
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!