Akik azt mondják, hogy nem szabad a múlton rágódni, azok szerint a szép dolgokra sem szabad visszaemlékezni?
Figyelt kérdés
aug. 25. 10:24
1/12 anonim válasza:
Úgyis eszedbe jut hiába mond bárki bármit, nemde? Én szerintem csak annyi, hogy ne élj a múltban hanem a jelenben!
2/12 anonim válasza:
Rágódni úgy, hogy megnyomorít nem ugyanaz, mint emlékezni.
4/12 anonim válasza:
A mondás szép de nem életszerű.A jelenünk a múltból táplálkozik aztán persze a jővőnkre is kihatással van.Szerintem,mondom szerintem a múlt hibáiból igyekszünk tanulni és nem újra elkövetni.
5/12 Szervizmérnök úr válasza:
Először is egy életünk van, mint egy vadászgörénynek.
Egyszer a TV-ben megkérdeztek egy öregasszonyt, mi volt a legjobb, amiért érdemes (volt) élni?
- Az emlékezés jó, az utazásokra és a jó szexélménykre. Meg a család, az utódok. Ennyi csak.
6/12 anonim válasza:
Azt a szót nem érted, hogy "rágódni"?
7/12 anonim válasza:
Olyat senki nem mondott, hogy emlékezni nem szabad. Rágódni nem szabad, tehát ami már megtörtént, nem tudsz rajta változtatni, azon nem szabad utólag emészteni magad. Az is káros lehet, ha amiatt él valaki a múltban, mert akkor minden milyen jó volt, most meg már nem. Az sem jó, de az sem emlékezés.
8/12 Grimfox válasza:
Emlékezni szabad. És kell is. Rágódni, azaz önmagadat, vagy másokat hibáztatni nem szabad. Esetleg azon tűnődni, "mi lett volna ha?"
9/12 anonim válasza:
Visszaemlékezni vissza lehet, de nem szabad hagyni, hogy a jelent befolyásolja negatívan. Ha pozitívan befolyásolja, akkor semmi probléma, sőt hasznos is lehet.
10/12 anonim válasza:
Hat sajnos ez nem szabad vagy nem szabad kérdése….
Úgyis fogunk. Főleg azon hogy mit kellett volna másképp csinálni.
Főleg ha ptsd-d van.
A szép emlékek meg azért rosszak mert faj hogy már elmúltak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!