A balsorsot valahogy meg lehet törni?
A balsors egy nagyon érdekes jelenség.
Amikor egy ember rosszul él, mert felelőtlen, és nem akar változtatni, akkor hajlamosak mások őt hibáztatni (jogosan).
De a balsors nem ez.
A balsors az, amikor valaki rosszul él, akar változtatni. Cselekszik is, próbál kitörni onnan, ahol jelenleg van. De egyszerűen semmi sem jön neki össze. Küzd, hajt, akar, de akkor sem.
Rémes. Sajnos én ilyenben vagyok. Egyszerűen semmi sem jön nekem össze, hiába akarom.
Tehetek ez ellen valamit, vagy fogadjam el, hogy egész életemen sikertelen leszek, és minden vállalkozásom kudarcba fullad?
Eléggé taszító, hogy próbálsz mindent az emberre hárítani.
A te logikáddal, hogy ha valaki lemegy a boltba, és fejbe lövik, akkor te, mint nagyokos, megmondod, hogy ez annak a következménye, hogy ő úgy döntött, hogy lemegy a boltba.
Nem veszed észre azt, hogy pont ez a balsors, hogy emberek milliói járnak a boltba, és mennek haza egészségesen, míg mást fejbelőnek.
Nem lehet mindenért az ez emberi döntéseket hibáztatni. Vannak, akik önpusztító életet élnek, mégis minden összejön nekik, egyszerűen szerencsések az életben.
"a korszellem diktál neki"
Ezt nem kötelező elfogadnia.
"és van pénze rá"
Ez pedig a döntéseitől is függ.
Persze, senki sem felelős 100%-ig. De abban, amiben VAN lehetősége dönteni, abban viszont igen. Ilyen lehetőségei már gyerekként is vannak.
És ugye itt a kérdés nem a felelősség volt, hanem az, hogy TE MAGAD tehetsz-e valamit az életedért.
Tehetsz. Már gyerekként IS.
11.
A te értelmezési problémád, ha a balszerencsébe ezoterikus, misztikus dolgokat látsz bele.
Kérdés az Ezotéria szekcióban szerepel, ami egy gondolkodási hiba.
A mi fogalmaink szerinti szerencse vagy balszerencse gyakorlatilag matematikai kérdés. Nem ezotéria.
Például egy hangyaboly lakója vagy és véletlenül eltaposnak, akkor te matematikailag így jártál.
Ha hülyeségeket vizionálsz bele, az a te problémád (barlangi észjárás, ami már emberi dolog, a hangyáknak lehet, több esze van: nem talál ki hülyeségeket).
Ha hülyeségeket sportszerűen vizionálsz, evolúciós szempontból alkalmatlan leszel és nagyobb eséllyel kihullasz a rostán.
Természetesen ezoterikus, misztikus dolgokat látok bele, mert az is.
Nem érdekel a matematika meg az evolúció, ezt azon emberek pályája, akik szerencsések az életben.
Mivel, én szerencsétlen vagyok, ezért a dolgok mögé akarok látni. És hiszem, hogy ebben az ezotéria fog segíteni.
Szóval tudományfanok, hagyjatok!
Ezoterokus/spirituális válaszokat várok.
14: Rendben, de meg kellene mondanod miért tartod magadat szerencsétlennek, mert anélkül elég nehéz. Pl én egy 50 körüli ember vagyok,semmiféle vagyontárgyam nincs megtakarításom nulla, a munkám meglehetősen bizonytalan, az elmúlt héten 50 órát tudtam dolgozni, ezen a héten lehet 25 se lesz. Ha megkérdeznél embereket, 10 böl 9 azt mondaná, én egy balsorsu ember vagyok. De mi van ha én nem így gondolom? Melyik az erősebb, az amit én, vagy amit a külvilág gondol? Ennek inverze: van egy rendkívül sikeres sztár, akiért rajong a közönség, pénze mint a pelyva, ö mégis szerencsétlennek, balsors unak érzi magát.
13: persze hogy matematikai kérdés! X számú repülőn utazó ember közül y számú garantáltan le fog zuhanni a valószínűsége alapján. És? Ez nem válaszol arra a kérdésre, hogy miért pont azok az emberek zuhantak le. A tudományfetisiszták hatalmas válasza erre: csak, véletlenül, mert nem volt jobb dolguk. A hangya hasonlat nem rossz, de akkor be kell vallani, hogy az embernek sincs ,sorsa', ugyanúgy az állatvilág egyedeihez tartozik, max kognitív funkcioi fejlettebbek. És egy hangya halála is kb annyit jelent metafizikai értelemben, mint egy ember halála. Egyébként a hangya túlélési képessége lehet mégis csak nagyobb, bármennyire is lenézzük. Ök már 100 millió éve itt lehettek ugyaezzel a tudat szinttel. Az ember mióta van itt? 30-40 ezer éve? Ráadásul más lehetett a mitológia emberének gondolkodása mondjuk 6 ezer éve, mint a mai emberé. Lehet eltelik még 300 év, és embernek híre nyoma nem lesz ezen a bolygón, ellenben a hangyák vígan ellesznek, a föld alatt tulélve a nukleáris Armageddont.
Kb. Én is úgy vagyok, mint te, csak én fiatalabb vagyom.
Szegény vagyok, iskolázatlan vagyok, súlyos önbizalomhiánnyal depresszióval, öngyilkos gondolatokkal küzdök. Nincsenek barátaim, nincs barátnőm, a környezetem mérgező, és az egészségügyi állapotom sem a legjobb, pedig még csak a 30-as éveimben járok.
Bármikor próbáltam változtatni, sosem ment, mindig akadályokba ütköztem.
Nem bírom már ezt az életet, és nincs változás. Ráadásul egyre öregebb vagyok, ez sem bírom elviselni.
17: Nos, ahhoz képest hogy iskolázatlan vagy, egész szépen, szabatosan le tudod írni a problémáidat. :)
Súlyos önbizalomhiány: népbetegség, tudom nem vigasztal,de nem vagy egyedül.
Súlyosan mérgező környezet: család? Munka? Ez már nagyobb baj, az elsövel elegyitve pedig különösen veszélyes.
Haverjaid sosem voltak, vagy csak elkoptak? Melyik részén élsz az országnak?
Nö, szex? Utóbbi nagyon jó önbizalom növelésre, feszko levezetésére. És persze ha egy társat találsz, annál nagyobb fö nyeremény nincs!
Öngyilkos gondolatok: amíg gondolati szinten marad, oké. De ne vágyj az idő előtti halálra. A Kaszás úgyis eljön előbb utóbb, ne siettessük. Ráadásul hiszek azoknak az okkultista nézeteknek hogy az öngyilkosok lelke sokáig nem nyugszik a haláluk után, az öngyilkossággal járó borzalmakat újra és újra át kell élniük, már egy másik dimenzióban.
A kiút a poblémáid erdejéböl nem egyszerü, de természetesen nem is lehetetlen.
Ezek nem ezoterikus faktorok (ami egyébként is egy paradoxon lenne: az ezotéria nem faktor, nincs), csak neked az evolúciós versenyben ilyen lap jutott. Szerencsének is szoktuk mondani, csak mást ért ezalatt egy képzelődésre hajlamos ember és mást napjaink reálisan gondolkodó embere.
Viszont te nem születtél tengeriuborka képében, úgyhogy a szerencse is relatív.
Ha azt nézzük, hogy a tudományom mai állása szerint mindenkinek csak egy élete van. Nekik is:
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!