Ha van isten akkor az gonosz? Vagy az univerzum az gonosz?
A linkelt kérdésre adott 14-es és 17-es válaszomat olvasd el. Nem a kérdésed a válaszok fő témája, de nagyon fontos részüket képezi. Választ kaphatsz belőlük arra, hogy miért léteznek "rossz" dolgok és szenvedés, ennek ellenére Isten (vagy az univerzum) miért nem "rossz" vagy "gonosz":
https://www.gyakorikerdesek.hu/ezoteria__reinkarnacio-es-kar..
Azt, hogy neked ki és mit parancsolt és hogyan az döntsd el te. Szerintem a te életedben messze nincs annyi agresszió, mint amennyi mondjuk a nagyszüleid idején volt, tehát mi lenne, ha észrevennéd, hogy a világ fejlődik?
Nem lehet mindent egy csapásra megváltoztatni és gondok ugyan vannak, de szépen megoldjuk őket, ha szerencsénk van nem halunk ki előbb, de ettől függetlenül az irány nem teljesen rossz.
Szóval magadba keresd a hibát, ha te csak szenvedni tudsz, mert igen is rengeteg sok jó dolog vesz körül minket nap mint nap.
A kérdésre adandó válasz nyilván nagyban függ az egyén életszemléletétől és aktuális helyzetétől.
Ami az állatvilágban zajlik, én azt nem tekintem erőszaknak. Az állat nem gyűlöletből vagy haragból öl, hanem mert egyszerűen ezt diktálják az állatvilág törvényei, és az ösztönök. Amikor jön a jégvihar, és elveri a gyümölcsöst, azt sem gonoszságból teszi, egyszerűen így működnek a fizika törvényei.
Az emberi világban van ugyan gonoszság, de ugyanakkor az egész civilizációnk a kooperációra épül. Az, hogy eljutottunk arra a szintre, ahol vagyunk, annak köszönhető, hogy (legalábbis részben) megtanultuk félretenni a barbárságot és az erőszakot, és megtanultunk együttműködni. Együttműködés nélkül a civilizációnk már régen összeomlott volna, és akkor tényleg egy vad és erőszakos világban élnénk.
Szerintem ha létezik Isten, akkor gonosz. Nem kegyes Isten. Egy MINDENHATÓ ilyen szemvedést eged meg az emberiségnek? Azt mondják, hogy az embereknek szabad akaratott adott. De mindenható, az a mindenható, sok ember szemved, éhezik, vannak járványok, háború stb.. Hát ha ilyen jó a mindenható istenünk, akkor miért nem vet véget az ilyen szemvedéseknek? Vagy akkor nem is mindenható? De ha igen, akkor miért nem tesz az ilyen rossz dolgok ellen? Lehet hogy nem is olyan jó a mi istenünk.... Ezzel ne védekezzen a biblia, hogy isten szabad akaratot adott az embereknek. De ha látja, hogy nem jó amit az emberiség cselekszik a szabad akaratával, sok a szenvedés meg minden, ne nézze tétlenül, használja ki mindenhatóságát, és javítson a helyzeten.
Isten mondja magába: "nem érdekel... Ártatlan emberek halnak meg, gyerekek, anyák, apák, családok mennek tönkre a háború miatt, de nem teszek ellene, hiába hogy mindenható vagyok, de az ember szabad akaratú, nem szólok bele. Makacs vagyok. Meg tudnám állítani, elvégre én vagyok a mindenható. Inkább nézem, ahogy a szabad akaratú ember pusztítja egymást, ahogy annak a gyereknek épp most lőtték meg az apját. Nézem ahogy Etiópiában éhenhalnak a gyerekek. De nem teszek ellene, tudnék, mert én vagyok a MINDENHATÓ!
Hát én nem bízok az Isten kegyességében. Ez az én véleményem. Tiszteletben tartom azok véleményét is, akik ellenkezően érvelnek. Nem akarok veszekedést. Csak én így gondolom, de Te ha máshogy akkor máshogy, és kész. Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!