Hogyan lehetnék meditációs tanár?
Nem kell buddhista iskolát végezni.
Elég ,ha te elkezded gyakorolni és eljutsz arra a szintre ,amíg legalább folyamatosan elterelődés nélkül meditálni tudsz legalább 3-5percig.
Ha ezt eléred akkor taníthatod.
Ennél az időtartamnál jólval tovább fenn tudom tartani a meditációm. Ismerem az elméletét és jópár rávezető technikát spirituális hagyományoktól függően és függetlenül.
Mindezt magam által tanultam meg és egyedül gyakorlok már évek óta és pont ezért nem tudom, hogy aki oktat, az milyen tanfolyam, vizsga, bizonyítvány birtokában teszi ezt.
Akkor érdemes oktatni ha már profi vagy benne. Ha már a saját tapasztalataidon keresztül megtapasztaltad és megérteted. És végig tudsz valakit vezetni a folyamaton. Tudsz válaszolni a kérdésekre, kezelni a problémákat. Pl hikezelje a megjelenő gondolatokat.vagy mit kezdjen az érzéseivel. Stb
Egyébként érdemes egy életmód tanácsadó vagy hasonló tanfolyamot elvégezni, akkor már lesz kerete a dolognak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!