Mi az a KONTEO amit eddig nem hittél, de most úgy néz ki, hogy ez is valóra fog válni vagy már be is következett?
30-s.
Belefutottál a cspdámba.
Most látszik,hogy ennyire vagy képes.
Konteó-konteó-konteó-konteó, nyafi nyafi, nyafi, nyafi.
"Álmondj hintát-homokozót, álmodj rétet kispatakot.
Aludj el kisember, aludj el !"
Nem futottam bele.
Szépen leírtam mi a konteó és példákat is hoztam.
Egyikre sincs semmi bizonyíték és mindegyik alapja a tudatlanság.
De ez az elmeroggyantakat nem szokta zavarni valamiért...😆😆😆
19# "Henry Ford (1863–1947) megmondta: "Csukjátok le az ötven leggazdagabb bankárt és nem lesz több háború""
Csakhogy afrikában törzsi háborúk, népírtások vannak. Ugyanúgy megvannak a háborúk mindenhol. Az arabok is a siíták meg a nem tudom kik ölik egymást
"A konteó csak egy kifejezés, amit bármilyen információra rá lehet fogni. Itt a gyakorin is vannak néhányan, akik a nekik kellemetlen témákra azonnal ráfogják."
Tipikus konteós felfogás. Nagyon jól rávilágított a pandémia is, hogy vannak emberek, akik képtelenek különbséget tenni álhír és valóság között, sőt mintha "direkt" az álhírt részesítenék előnyben, mert az neki jobban kiszolgálja a tetszését, paranoid elhajlású gondolkodását.
Egyszerűen én úgy vettem észre, mintha hiányozna az agyukból valami, ami a realitásérzékelésért felelős.
Ezzel szemben vannak emberek, akiknek ez nem okoz gondot, szinte ránézésre látják, mi a hülyeség, mi a hihető. Kétes esetben interneten kikutatja, de abból sem a hülyeséget vonja le, mint a konteós.
Vannak ilyen realista emberek, akik próbálnának segíteni, de a konteós még ebből is csak a hülyeséget vonja le:
- Neki kellemetlen nyilván, direkt hazudik, tudom ám, engem nem csap be az ilyen okos!
Na most, beszélj ilyennel értelmesen...
34 " konteó csak egy kifejezés, amit bármilyen információra rá lehet fogni. Itt a gyakorin is vannak néhányan, akik a nekik kellemetlen témákra azonnal ráfogják."
A konteo azt jelenti a társadalom egy kis része összefog az egész ellen és kihasználja őket. Konteo az is, amikor minden nap a Lidl,Aldiban a bejáratnál a csokikat látod. Én ilyen magyar üzletláncban sosem láttam. Pszichológiai kutatások eredménye, hogy amikor bejössz az első amit látsz abból fogsz venni legelőször. A csokikat ha kiteszik előre veszel mint a nyul. Pörög a multik GDP-je, te pedig lebetegedsz és mehetsz az SZTK-ba. Tudatosan csesznek ki veled. Ez is egy konteo, mert egy kis réteg tudatosan ver át
35.
Konteó, amikor te azt képzeled be magadnak, hogy ezt direkt a te egészséged lerombolására találják ki sunyiban (paranoid elhajlás).
Holott ebből legfeljebb annyi igaz, hogy a kereskedő eladni akar, minél hatékonyabban. Neked amúgy nem akarna rosszat, mert te vagy a vásárlóerő, akire neki szüksége van.
Ugyanakkor nem is törődik különösebben az egészségeddel, lesz majd helyetted másik vásárló, neki fontosabb a haszon.
De amúgy nem haragszik rád, kutyát se érdekli, hogy te miket találsz ki magadnak (konspirációs elméletet). Csak vásárolj!
38. Lényeget nem érted: konspirációs elmélet.
Olyan elmélet, ami tényleg csak elmélet, kitaláció (tehát nem igaz), általában paranoid gyanakvás motiválja.
Kitalálhatja persze olyan ember is, aki amúgy azért még rendben van agyilag, csak kicsit gyanakvó. De akkor is csak elmélet marad.
Ha kiderül, hogy igaza volt a gyanakvónak, akkor már nem elmélet, nem konteó. Hanem tényállás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!