Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Hogy lehet felgyülemlet...

Hogy lehet felgyülemlet negatív energiáktól megszabadulni?

Figyelt kérdés
2024. máj. 18. 18:26
1 2
 11/19 Szervizmérnök úr ***** válasza:
22%

[link]

"A fizikában a negatív energia a nullánál kisebb energiát jelent. Az anyagnak pozitív, a gravitációnak negatív energiája van, és e kettő számos kozmológiai modellben kiolthatja egymást."

---------------------------

Emberi vonatkozásban a "negatív energia" csak egyfajta szólás-mondás, nincs fizikai alapja.

Például van egy rosszindulatú szomszéd, egy fórumos troll, aki energiát szívhat el, vonhat el másoktól azáltal, hogy plusz munkát ad a rendes embereknek, mások idejét feleslegesen rabolhatja, vagy épp irritálja, idegesíti.

A troll veszekedést provokál, értetlenkedik, a másikat további magyarázatokra készteti, ámbár teljesen haszontalanul.

Nyilvánvalóan ilyenkor nincs fizikai energiaátvitel, ezért is teljesen értelmetlen a dolog, de az emberek már csak ilyenek.

"Rezgésekre" szót pazarolni is felesleges, ami ilyen vonatkozásban szintén csak kitaláció (fizikában értelmezhető).

Egy lehetséges iránynak tűnik talán a trollszakma kitanulása, már akinek ilyenre van ingere és jelleme, hogy másoktól virtuálisan energiát szívjon el, mert ő mondjuk deficites ilyen szempontból, azaz negatív.

Csak az másoknak nem annyira jó.

2024. máj. 20. 11:16
 12/19 Grimfox ***** válasza:
100%
Logikusan nem fizikáról beszélt...Olyan "energia" értendő ez alatt, ami káros a testi-lelki egészségre. Mint például a negatív érzelmek, és gondolatok. Az energia kifejezést azért használják ilyen kontextusban, mert az érzelmek, és gondolatok hatást gyakorolnak a testre-azaz munkát végeznek.
2024. máj. 20. 11:24
 13/19 Szervizmérnök úr ***** válasza:
26%

12.

Nem hiszem el, hogy ennyire nem lehet értelmezni egy szöveget. Sehol nem állítottam, hogy fizikáról beszélne.

Az idézetet csak felvezetésnek szántam egy levezetéshez.

Értetlenkedéssel felesleges szószaporításra késztetsz másokat, energiát vonsz el.

2024. máj. 20. 11:31
 14/19 Grimfox ***** válasza:
100%

OKJ-s energiavámpír vagyok(jk). Ugyanakkor a mondandód többi részére is igaz amit írtam.

"Emberi vonatkozásban a "negatív energia" csak egyfajta szólás-mondás, nincs fizikai alapja."-persze hogy nincs fizikai alapja, nem is volt szó fizikáról. Az ezotériában az energia egy helyettesítő szó. Vagy inkább hiánypótló. Nincs közérthető, általánosan elfogadott szó arra a jelenségre, ami szellemi értelemben változást idéz elő. Az energia, mint fogalom jól használható rá, hiszen annak a lényege is az, hogy változást idéz elő. Az ezotéria nagy része az elme területével foglalkozik, aminek nincs köze a fizikához, ezért nincs is szükség fizikai magyarázatra.

Amit leírtál a trollokról, illik rád. Nem tudom, hogy észrevetted e, vagy akaratlanul csinálod. Remélem az utóbbi, az nem jelentené, hogy rosszindulatból teszed.

2024. máj. 20. 11:43
 15/19 Szervizmérnök úr ***** válasza:
36%

14.

Sejtettem előre, hogy ilyen labdát valaki le fog ütni, de vállaltam a kockázatot, mert az adott mondanivalót így láttam jónak megfogalmazni.

Hogy te nem akarod érteni, feleslegesen piszkálódsz, majd a karmád fogja terhelni. (Enyém nem, mivel nekem nincs olyan.)

Tudhatnád, hogy ilyen ezo halandzsákra én semmit nem adok, felesleges fáradni.

2024. máj. 20. 11:52
 16/19 Grimfox ***** válasza:
100%
Azért "fáradok" ezzel, mert nem tudom felfogni, hogy trollkodáson kívül mi mást kereshetnél az ezotéria kategóriában. Majdnem minden kérdésnél látom a válaszod, ezért nem igaz az, hogy "csak a felugró kérdésekre" válaszolsz, amiket a főoldalon látsz, vagy milyen kifogást is adtál még régebben. Tudatosan, és rendszeresen jársz ide, és nem csak a komolytalan kérdezők kérdéseire adsz haszontalan, és inzultáló választ, de azoknak is, akik tényleg komoly választ szeretnének kapni. A véleményed ilyen esetben nem számít, hogy ezotériában nem lehet komolyságról beszélni. Ha nem rosszindulat vezérel, nem látom értelmét annak, hogy egyáltalán belépj ebbe a kategóriába. Neked nincs belőle semmi hasznod(kivéve ha szórakoztat, ha másokat lenézel, ledegradálsz), és másoknak sincs haszna a válaszaidból. Értem én, hogy szeretnéd hallatni a véleményed, de ez az oldal arra lett kitalálva, hogy igyekezzünk másoknak hasznos választ adni. Még ha erre igen ritkán is használják. Biztos vagyok benne, hogy van olyan kategória, ahol te is építő jelleggel szólsz hozzá a témához, de ez nem az a kategória. A sokat emlegetett szólásszabadságod pedig nem jelenti azt, hogy annak, amit mondasz, nem lesz következménye. Ha valakibe belerúgsz, számítanod kell arra, hogy nem veszi jónéven. Nem tudom pontosan, hogy miként fogalmazták meg a franciák, de az egyén szabadsága addig tart, amíg a mási egyéné kezdődik. A felnőtt ember ezt megérti, és nem megy olyan helyre, ahol nem szeretik, még akkor sem, ha ő maga tett meg mindent azért, hogy ne szeressék.
2024. máj. 20. 12:02
 17/19 Szervizmérnök úr ***** válasza:
36%

16.

Nem tudod felfogni, mert nem bírsz elfogadni más (egyébként normális stílusban megfogalmazott véleményt sem), ami neked nem tetszik és még kitalációkat is vetítesz bele.

Az adott szekcióban nincs definiálva, hogy embereket kötelező lenne tévhitekben tartani. Kérdések vannak, amire legjobb tudása szerint válaszolhat bárki, pro vagy kontra.

A kérdések többsége alatt láthatsz egyszerű élcelődő beszólásokat, többet is. Valamiért pont velem tudtok személyeskedni* páran (aki nick alatt írok, mert véletlenül így alakult), pedig én sok esetben alaposabban megindoklom a választ, talán azért is fáj jobban az álomvilágból, vallásos agymosásokból való kizökkentés.

Anonim írnék, meg lennétek lőve (álomhuszárok).

--------------------

*Több esetben is tapasztalható, hogy csupán tárgyi véleményt írok valamire, akár magyarázattal is alátámasztva, amire alacsony szintű személyeskedés a válasz. Ez egyáltalán nem vet jó fényt egyeseknek a "szellemi" szintjére, illetve az általa képviselt eszmére, pártra, oldalra, véleményre.

2024. máj. 20. 12:53
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Grimfox, teljesen igazad van, nagyon jól összefoglaltad, pont hogy ez a szervizes troll nem tudja elfogadni mások véleményét, és még ő panaszkodik itt. Hogyha el tudná fogadni, akkor nem járna be ide állandóan. Teljesen így van, az itteni kérdezők nem az ő ellenkezéseire kíváncsiak.
2024. máj. 20. 13:05
 19/19 Grimfox ***** válasza:
100%

Ritkán látni tőled elfogadható stílusú véleményt.

Nem kötelező tévhitben tartani, nem kötelező tisztelni sem a hitüket, viszont illik legalább annyit megtenni másokért, hogy nem nevezed őket hülyének minden kommentedben. Valamit mindenkinek szabad abban hinnie, amiben akar, ezt a hitet megszólni nem éppen etikus dolog. Igaz, nem kötelező tévhitben tartani másokat, de nem is kötelező másokat megingatni a hitükben. Ha valaki kételkedik, és a kérdésében látszik, hogy nem tudja, melyik nézőpontba heyezkedjen, ott a kommentjeid még egész hasznosak is tudnak lenni, hiszen ott képviselsz valamit, amire a kérdezőnek szüksége van. Viszont amikor a kérdező kéri, hogy az övéhez hasonló, de tájékozottabb nézőpontok kommentáljanak csak, ott fölösleges mindig beböfögni, hogy "ez hülyeség". Mindamellett, hogy ilyen esetben ez csak nyílt kötekedés.

Esetedben az a gond, hogy sok kérdésnél nem kontra válaszolsz, hanem úgy általában kijelented, hogy ez hülyeség. A kontra válasz a témával összefüggő magyarázatot ad, nem pedig egy teljesen más tárgykörből átemelt "bizonyítással" próbálkozik. Ahogy írtam fentebb, van, amikor helytálló a válaszod, sok ilyen kérdés van. Ott nem is érdekel senkit, hogy mennyire vagy ellene a szellemi témakörnek.

Veled tudunk csak személyesen konfrontálódni, mert te egyfelől kiírod a neved, meg tudunk szólítani, másfelől te úgy nézel ki, mint akivel lehet beszélni, és nem csak beírsz egy egysoros sértést, aztán sose látunk többet. Legalább is esetemben így van. Névtelen trollokra kár időt pazarolni, te vagy az egyetlen, akinél azt látom, hogy lehet veled beszélni, csak még nem találtam meg a közös hangot. A válaszaid sem olyan 12 éves humorról árulkodnak, mint a névtelen benyögések. Ezért vagyok hajlamos konfrontálódni pont veled. Azt, hogy mások miért teszik, az őszintén megmondom, nem érdekel.

Így van, ha anonim írnál, nem tudnánk név szerint megszólítani téged. Bár ha most anonimitásba vonulnál, a stílusod, és szokásaid akkor is szembeötlőek lennének.

Akik itt tesznek fel kérdést, azok nincsenek olyan "szellemi szinten", hogy leperegjen róluk a sértés, és a kritika. Nemhogy hasznukra fordíthatnák. Pont azért vannak itt, mert el akarnak valamit kezdeni, ami érdekli őket, és ehhez támpontot keresnek. Ha az ilyen emberekbe beleállnak szándékosan, akkor az valóban nem tesz jót a "szellemi szintjüknek". Mintha fikáznád egy kezdő díszítővésnök első próbamunkáját.

Érdekelne, hogy mi késztet arra, hogy ebben a kategóriában válaszolj. Te magad tudod e, mi motivál?

2024. máj. 20. 13:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!