Volt már olyan érzésed, hogy meg akarsz halni mert nincs senki vagy semmi, ami ehhez a fizikai világhoz kötne?
Én is majdnem ennek az érzésnek a határán járok gyakran. De aztán eljutok valahogyan addig, hogy többen vesznek körül szeretettel, megértéssel.
Eléggé friss és borzalmas körülmények között bekövetkezett haláleset szegi a mindennapokban a kedvemet ahhoz, hogy gond nélkül mosolyogni tudjak.
Imádságra megkönnyebbülök. De csak akkor, ha valamelyik ismerősöm velem imádkozik. Ilyenkor jelentősen csökken a fájdalomküszöböm.
Sajnos én szinte minden este úgy fekszem le, hogy azt kívánom bárcsak ne ébrednék fel másnap hogy bárcsak meghalnék. De aztán mindig eljön a holnap.
Nem vagyok vallásos, sosem voltam az, szeretteim pedig nem nagyon vannak így teljesen egyedül vagyok. Ilyenkor nehéz bármiből is erőt meríteni a holnaphoz. Ezért gondoltam hogy felteszem a kérdést, hogy akik hasonlót éltek át, nekik mi segít, mi ad erőt, motivációt az élethez.
Az 5-ös válaszra reflektálva:
Én is kívántam már sokszor, hogy bárcsak másnap ne ébrednék fel. De aztán nem az én kívánságom teljesült.
Azért írtam az imádságot, mert a közelmúltban haláleset történt. Általában az Égiekhez fohászkodva - mivel egyedül nem megy még, ezért hívő ismerőstől kértem segítséget - megnyugszik a lelkem, bármi történjen is.
Ja, bocsánat. Most látom, hogy véletlenül kétszer írtam le a halálesetet. Mindegy, végül is az számít, hogy aki már nem él, az nem szenved tovább.
Legalábbis remélem, hogy odaát nem fáj neki már semmi...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!