Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Hogy lehet még mindig ilyen...

Hogy lehet még mindig ilyen sok ember hisznek a természet felettibe meg túlvilágba meg reinkarnálódásba mikor tudományosan bizonyítva lett hogy ezek csak az agyi folyamatok azaz hitelesen cáfolva lettek ezek?

Figyelt kérdés
2023. dec. 17. 23:22
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
50%

Leírom a saját példámat, hogy mennyire nem kell hasra esni a materialista tudománytól.

Tavaly novembertől szűnni nem akaró köhögésem volt hónapokon keresztül. Voltam vele orvosnál, kaptam gyógyszert, semmi hatása. A háziorvos elküldött ultrahangra, minden rendben volt. A köhögésem mégse szűnt meg. Ennyit a materialista orvostudományról.

Aztán párom tanácsára megnéztem egy videót a germán gyógytudományokkal foglalkozó Budai László Károlytól, ahol megtaláltam azt a részt, ami nekem kellett a szűnni nem akaró köhögésről. Kiderült, hogy halálfélelmem van (anyukám meghalt pár éve és ugye november Halottak és Mindenszentek hónapja)

Az ultrahangos eredménnyel visszahívtam a háziorvosomat és közöltem vele az eredményt és mondtam, hogy elkezdtem meditálni és relaxációs zenéket hallgatni, és megkérdeztem, hogy lehet-e ez lelki eredetű betegség (én ezt már tudtam, csak mégis kíváncsiságból rákérdeztem, hátha beismeri, hogy igen létezik ilyen): mondta, hogy lehetséges és mondta, hogy nyugodtan hallgassak meditációs zenéket, hogy ha ez segít és megnyugtat.

(Az orvosok tisztában vannak a lelkieredetű betegséggel, de mégsem ezzel kezdik.)

Furcsa mód, tavaszra meggyógyítottam önmagam, úgyhogy, hogy azaz orvostudomány nálam csődöt mondott, már nem szedtem gyógyszert, csak elfogadtam a tényt és tüdőtisztító zenéket hallgattam ( https://www.youtube.com/watch?v=Fm8Yg6EygKw)

2023. dec. 18. 11:20
 22/28 anonim ***** válasza:
30%
Hogy lehez az hogy a agnosztikus,materialista emberek nem hisznek istenben mikor már rég bizonyított a létezése???
2023. dec. 18. 11:29
 23/28 anonim ***** válasza:
95%

Ismét valaki feltett egy kérdést, melyről a végtelenségig lehet beszélni és nem jutunk előrébb.

Tudjátok miért?

Mert már a végén vagyunk. Dönteni kell:

Hiszel-e másban is, mint amit az elméddel fel bírsz teljesen fogni vagy csak a szemednek és az érzékeidnek?

Ez a vége. Szabadon eldönthető a kérdés. Így lehet ez.

elmondom én mit látok. jó a tudomány, meg jók a gyógyszerek, de ha az ember csak a gyógyszerekre támaszkodik, akkor elkényelmesedik a szervezete. De a tudomány nem tanít a szeretetre. Nem tanít kegyelemre, megbocsátásra, sőt a lottót sem nyerte még meg senki tudományos alapokkal.

Jó a hit, a spiritualizmus. Mindenre nem ad választ, de megkönnyíti az ember döntéseit. Az ezotéria meg ilyesmik is valamilyen szinten hit és tudomány ötvözete.

Ha csak pusztán a tudományra támaszkodna az emberiség, értelmét vesztené a művészet. Viszont a tudománnyal is lehet műremekeket alkotni.

A biblia, még ha jelképesen is, de elmondja, hogy a tudomány az ember részévé vált. Jó öreg jó és rossz tudás fájának a gyümölcse minden, ami a tudományágak termékei.

A valóság pedig nem mástól függ, hanem az embertől. Az ember pedig képessé vált formálni a valóságot. Ehhez pedig nem csak tudomány kellett, hanem hit is.

Hogy hogyan lehet ez, kérdező? El lehet dönteni, hogy mi a valóság. Jól láthatjuk, hogy a tudomány terméke is lehet pusztító és a vallás, hitrendszerek terméke is. Minden az emberektől függ, akik alkalmazzák.

Itt a kulcskérdés az, hogy ki mit vél valóságosnak? Nem az, hogy mit lehet bizonyítani. Bizony igen szegény ember az, aki csak azt hiszi el, amit bizonyítottak.

2023. dec. 18. 12:10
 24/28 anonim ***** válasza:
Az emberek zömre ösztönösen éli az életét és a hülyeség, a nem gondolkodás az emberi létezés alapja. Még a természettudományosan képzettek sem tárgyilagosan élik az életüket. Akik házasságban, párkapcsolatban élnek, azoknak ott van az élettársuk, akiken minden logikátlan viselkedést megfigyelhetnek.
2023. dec. 18. 12:27
 25/28 anonim ***** válasza:
89%

Ez mar kulturaba beivodott. Ertem a vallasra, hitre barmilyenre. Valami remeny valamihez, megoldashoz, ilyenek. Csak a valosag az, hogy sokszor a realizmussal kene foglalkozni es nem a hit beteljesulesere varni, meg pazarolni az eleted idejet naponta kb. 45 percre. Ezt add ossze ha 20 eves korod ota jarsz misekre meg ministrans is vagy meg miegyeb.

Ez nem vallas mar, nem hit, hanem kultura, meg "o is csinalja, en is csinalom nehogymar ki logjak a sorbol mert kineznek" - gondolja belul osztonosen, hogy beilleszkedjen. Nagyanyam is azert jar misere mert a falubeliek is jarnak a templomba es vett bibliat is de el sem olvasta sem az o vagy ujszovetseget. Es o nagykeresztenynek vallja magat. Ennyit errol.

Az igazsagot mar leirtam. Mindenki keres remenyt, megoldast, "megvaltast", megbocsajtast, vagyakoztas beteljesuleset meg ilyeneket. Ezt igy oldjak meg. Halal utan talalkozom vele meg vele is. Elloptam a chipset a boltbol remelem isten nem buntet meg. Jelentektelen.

Inkabb foglalkozni kene a jelenlettel nem pedig az ellenkezojevel, mert nem forditva mukodik a dolog ezt meg talan a vallas is kimondja.

2023. dec. 18. 16:46
 26/28 anonim ***** válasza:
44%
Látszik a lepontozásokon, hogy ezotéria rovatba került a kérdés... :D
2023. dec. 18. 17:33
 27/28 A kérdező kommentje:
Nagyon sajnálom, hogy átrakták a kérdést az ezotéria rovatba, mivel szándékosan nem ide szántam, reméltem, hogy ez a kérdés feltevésből is látszódik. Mindenki abban hisz amiben jónak látja, nincs gondom ezekkel az emberekkel, de ezt a kérdést pont nem az ezo hívők, vallásosak kellett volna, hogy megválaszolják.
2023. dec. 18. 19:40
 28/28 anonim ***** válasza:

"hogy ez a kérdés feltevésből is látszódik."

Aham, persze, ezért van tele olyanokkal, hogy "természet feletti", "túlvilág", reinkarnálódás".

Állításodat pedig HIVATALOS cikkel bizonyítsd, bár tudom, hogy a mai materialista világ úgysem fogja elismerni a lelki, nem materiális dolgokat.

"Mindenki abban hisz amiben jónak látja, nincs gondom ezekkel az emberekkel"

Aham, persze, ezért írtad ezt ilyen lekezelően "Hogy lehet még mindig ilyen sok ember hisznek"..."mikor tudományosan bizonyítva lett hogy ezek csak az agyi folyamatok azaz hitelesen cáfolva lettek ezek?"

2023. dec. 18. 20:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!