Hogy lehet még mindig ilyen sok ember hisznek a természet felettibe meg túlvilágba meg reinkarnálódásba mikor tudományosan bizonyítva lett hogy ezek csak az agyi folyamatok azaz hitelesen cáfolva lettek ezek?
Tudomány címszó alatt már sok minden megjelent, amiről később kiderült, hogy mégsem úgy van.
Reinkarnáció: kérdezz meg erről egy indiai embert, hogy neki erről mi véleménye.
A tudomány csak a materializmus híve. Csak azt veszi észre, és azzal foglalkozik, ami kézzel fogható. Amit már nem lehet megfogni, az számára nem létezik.
A tudomány nagyon sok dologra nem fog magyarázatot találni. Csak nem talál, hitelesen egyaránt cáfolni és bizonyítani sem tudja. Ahogyan a rák gyógymódját és a melegséget sem.
Én konkrétan tapasztaltam természetfelettit, ilyen irányban eléggé segítettem, és átlag felettiként megállapított intelligenciával nem vagyok bolond. Emellett a tudományhoz tartozó intelligencia-kutatás meg is állapította, hogy például a spirituális hithez nyitottság és intelligencia kell. Tehát paradoxon.
Igazából az emberek nagy részének még érnie kell ilyen irányban.
"tudományosan bizonyítva lett hogy ezek csak az agyi folyamatok azaz hitelesen cáfolva lettek"
Ez ostobaság.
Illetve léteznek spirituális pszihológusok és én egy ügyben kértem is tanácsot egyiktől. Bár egy idő után - saját érdekemben - ő sem javasolta már párom megmentését, de én kitartottam és végül boldogok lettünk. Attól függetlenül az a lényeg, hogy nem tartott bolondnak a hitemmel vagy meglátásommal kapcsolatosan. Másik is-is módon érezte a helyzetet, de a probléma kiindulását szintén nem hozzám tulajdonította be. Ő konkrétan mindenki mást mondott annak és engem áldozatként tüntetett fel. Végül jelenleg páromat sem tudják betegnek tekinteni, pedig nagyon durva dolgok történtek rajta. S nem tudják megmagyarázni, hogy olyan tünetek után most hogyan tünetmentes.
Ez hosszú és bonyolult téma, amiért mások már itt is alaptalanul "bántottak". Ezért nem mondok többet, csak jó példa volt.
Szerintem eleve benne van, hogy az emberek nagy része azért nem különösebben összetett gondolkodású és nem miatta tart ott az emberiség ahol. A többség buta és csak élvezi a tudományt, technikát amit mások előállítanak neki.
Másrészt az emberek valamiért szeretik a fantáziát, spiritualitást, természetfeletti és hihetetlen dolgokat. Nem véletlenül készülnek háborús vagy horrorfilmek, vagy akár szuperhősös "mesék".
mit számít, a tudomány mit bizonyít?
Az embert az idők kezdete óta a hite segítette a túlélésben. Ma is a hit segíti az embert a túlélésben , boldogulásban és a halál elfogadásában. Ha pedig valami működik annak ellenére, hogy a tudomány képtelen bizonyítani a létezését, akkor az létezik.
Talán a tudományban van a hiba. Kimutat agyi folyamatokat, melyek a hit gyakorlás során végbe mennek. De azt, amit eredményez az ember életében mindez, arra nincs magyarázatuk.
Másfelől pedig ott van a pszichológia. Én azt láttam, hogy a pszichológia egyes embereket nem, hogy megjavít, hanem inkább mélyebbre taszít. Azt pedig szintén láttam, ahol az orvostudomány és a pszichológia csődöt mondott, ott segített a hit.
A függőségektől szenvedő embereknek a spiritualitás, a hit, Isten a legnagyobb erődítménye. Ebben képesek felépülni azok, akiknél a tudományos, pszichológiai módszerek becsődültek.
Ez az egész témakör evolúciós előnyt biztosított. Ha pedig valami működik, az mégis csak létezik. Mert, ha nem létezne, akkor hogyan működhetne?
Ez logikus. Az pedig nem logikus, hogy csak a tudományra támaszkodva éljen túl az ember. Persze, még a hívők is használnak telefont.
A telót is használjuk. Működik. Hogy hogyan, azt nem értjük, de használjuk. van , aki a telefon működését érti, mások pedig az ima működését értik.
"Az embert az idők kezdete óta a hite segítette a túlélésben."
Ööö... Ja. Meg olyan "mit számít" dolgok, mint a vadászat tudománya, fegyverkészítés tudománya, tűzgyújtás tudománya, jelképek (rajzok, írás, beszéd) tudománya.
"A telót is használjuk. Működik. Hogy hogyan, azt nem értjük, de használjuk. van , aki a telefon működését érti, mások pedig az ima működését értik."
LOOOL
Azért a kettő nem ugyanaz. Attól, hogy valamit nem értesz a működése még egy ismert, leírható, megmagyarázható folyamat. A telefon használata nem hit kérdése, a telefon egy leírható dolog, h bekapcsolod bekapcsol, ha kikapcsolod kikapcsol, ha elromlik megjavítható, a működésére van logikus magyarázat, mindig ugyanúgy fog működni.
Ellenben a hit mint fiktív, csak az adott személy fejében létező fogalom nem lesz leírható, nem lesz kihatással a világra és fordítva. A telefont bekapcsolod bekapcsol. Ha imádkozol valamiért az vagy bejön vagy nem, a folyamat ugyanúgy megtörténne imádkozás nélkül is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!