Spirituális értelemben mit jelent a kvantumfizika?
Pontosabban fogalmazva aki megtanulja a kvantumfizikát az spirituális értelemben mit Tud?
Értelmes válaszokat kérek, az olyan emberek akik spirituális dolgokban nem hisznek vagy nem jártasak azok ne írjanak.
Köszönöm.
Nem tudom. Van egy híres egyetemi kvantumfizika tanár, aki a Tudatot csak az agynak tulajdonítja.
Én nem értek a kvantumfizikához sem, de ez szerintem nem így van. A Tudat (lélek) nem csupán bioneurális folyamatok mellékterméke (viszont a lények tudatosságával ez erős korrelációban van ezzel).
Vagy nem tudom, mi az a spiritualitás?
Erre két számomra elfogadható választ hallottam:
- minnél tudatosabb vagy a saját létedben, annál spirituálisabb vagy
- a spiritualitás ott kezdődik, amikor megtanulsz meditálni, azaz: Tudod úgy érzékelni a világot, hogy nem gondolsz róla semmit (ebbe az állapotba akaratlagosan tudsz kerülni és visszajönni). És/vagy akaratlagosan tudod tapasztalni a teremtés mögötti állapotot (a Buddhista szív szutra ír erről).
* viszont a lények tudatossága erős korrelációban van ezzel
(telefonon marha nehezen scrollozható, visszaolvasható ez az editbox)
Spirituális értelemben az égvilágon semmit. A kvantumfizika tudomány, nincs köze semmiféle hiedelemhez meg ezotériához.
Az, hogy személy szerint benned milyen érzéseket kelt, amikor a kvantumfizika bizarr jelenségeiről olvasol, már egy másik kérdés. De a legtöbb ember nem fizikus, és nem érti kellőképpen ezeket a jelenségeket ahhoz, hogy korrekt képet tudjon róluk alkotni. Így a kvantumfizika jelenségei iránti érzésekbe is bőven belekeverednek a tudás hézagait pótló hiedelmek, fantazmagóriák és spiritualizmus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!