Lapos a Föld vagy geoid alakú?
Igaziból szívem szerint a tudományba tenném érdekes, talán abszurd kérdésemet, de tuti kipaterolnák a modik onnan. Mert hát sokan evidenciának tekintik, hogy Földünk geoid alakú, hivatkozván sokféle kutatásra, de mégis oly sokáig laposnak hitték, illetve hiszik egyesek mindmáig, hogy az már elgondolkodtató. Mármint: miért hiszik, vagyis van-e erre valami bizonyíték, arra lennék kíváncsi. Szerintem nem valószínű amúgy, hogy lapos.
Aki csak annyit akar írni, hogy van már ilyen kérdés, az inkább ne írjon semmit pls, mert tényleg vannak ugyan, de azok nem az én kérdéseim, és én sajátot akarok.
13-as: hát, ez az ő véleményük 😂😂😂
De hát én ezt értem, hogy ők mit gondoltak, a laposok bizonyítékai érdekelnek
Itt nem tudják megfelelő szakértelemmel megválaszolni a kérdést, hiszen ez tudományos probléma. A tudományba kellett volna feltenni
tedd fel mégegyszer mondjuk úgy, hogy a kérdés utaljon arra, hogy nem kérdőjelezed meg a tudományt pl "Mivel tudná a közember igazolni, hogy a Föld kerek és nem lapos?"
#15: majdnem. Az érvelésük az összeesküvés elméletek "módszertanát" követik:
- következetlenül kiemeljük és felnagyítjuk (esetenként hamisítjuk) a bizonyítékokat, amelyek minket támasztanak alá, sokszor érvelési hibákkal manipulálva
- a minket cáfoló bizonyítékokat elkönyveljük hamisítványként. Ennél fogva az ilyen elméletek abban a kényelmes helyzetben vannak, hogy nem lehet őket cáfolni, hiszen a cáfolatnak nem szabad hinni
Egyébként nyilván van alapja a lapos Föld és a geocentrikus világképnek abban, ahogyan ösztönösen a világról gondolkodunk. Csakhogy ezeket már jócskán meghaladta a tudomány amelyhez folyamodunk, ha meg akarjuk ismerni a világot.
16: az egyéb kérdésekből paterolták ki a modik, és tették átvaz ezotériába, pedig ahhoz nem kapcsolódik a kérdés.
A gömböt tudom igazolni, pontosabban tudom, hogy mivel igazolják, a laposok érvei érdekelnek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!