Lehetséges, hogy az az ezoterikus, amit a tudomány (még) nem tud megmagyarázni?
Egyre több bizonyíték van olyan dolgok létezésére, melyeket a tudomány valaha elvetett, mint pl. a lélek, placebo hatás, stb.
Lehetséges, hogy az, amit jelenleg természetfelettinek, vagy ezoterikusnak nevezünk, az valójában olyan jelenség, melyet a tudomány nem tud megmagyarázni és évek múlva, ha már magyarázatot találunk rá, ugyanúgy tudományos dolgok lesznek, mint pl. ma a placebo hatás?
Hoppá!
#10: és most akartál mondani valamit, vagy csak letörölted a kakaót a billentyűzetről?
Nem anyagi minőségű lélek létezésére nincs bizonyíték. Az, hogy a tudomány absztrakt fogalmakkal él (mindig ezt teszi), és ez esetben a tárgyát léleknek nevezi az egyszerűség kedvéért, az egy teljesen más dolog. Ez nem állásfoglalás a nem anyagi minőségű létezők mellett.
De ha mégis az lenne, akkor meg magadnak mondanál ellent.
10 - Erre reagáltam: "És inkább a lélek ellen van bizonyíték."
Lélek ELLEN van bizonyíték? Ahhoz képest a lélektan egy tudományág. Hoppá! Ez bizony szilvásbukta!
"Hoppá, de nagy lett a csend, ahogy rámutattam az önellentmondásodra!"
. Ja, mert nem az a bukta, hogy jössz egy felvetéssel, amit pár sorral feljebb cáfoltam meg? :)
Most írjam le még egyszer, hátha másodszorra felfogod?
Kérdező, te direkt beszélsz hülyeségeket, vagy ennyire értetlen vagy?
A lélektan leegyszerűsítve pszichológia, mint ahogy a placebo-hatás is egy pszichológiai jelenség.
#16: na, ja. Ő beszél arról, hogy a tudomány elveti a lélek létezését, aztán amikor valaki cáfolja, hogy létezne lélek, azzal érvel, hogy a tudomány is elismeri a lelket.
Valamit elfelejthetett reggel bevenni.
14 - Elmagyarázom, hátha megérted ,)
Először azt írod, a lélekre nincs bizonyíték, sőt "a lélek ellen van bizonyíték", ennek ellenére tudok neked tudományágat mutatni, ami elismeri a lélek létezését. Hoppá, ez nagy szilvásbukta!
15 - Nincs összefüggés két mondatod között. Ha azt várom, hogy rögtön érkezzen válasz, az épp azt jelenti, hogy nem fogok 2 órát várni arra, hogy valaki írjon. Na mindegy, ez túl komplex hozzád ;)
16 - Akkor abban egyetértünk, hogy a lélek létezését elismeri a tudomány, igaz?
17 - "amikor valaki cáfolja, hogy létezne lélek, azzal érvel, hogy a tudomány is elismeri a lelket"
Hmm, akkor ezek szerint te már a tudósoknak sem hiszel. Hát jó. Gondolom szerinted a Föld is lapos :DDD
"ennek ellenére tudok neked tudományágat mutatni, ami elismeri a lélek létezését"
. Erre már az előző oldalon reagáltam, és Te semmit nem írtál rá. Vagy trollkodsz, vagy ostoba vagy. Vagy mindkettő.
Ez nem a Te napod, elég gyengén muzsikálsz ma.
"ezek szerint te már a tudósoknak sem hiszel"
. Helyesbítek: egyszerűen ostoba vagy.
Minden indulat nélkül, pusztán egy tényt állapítok meg. Vagy már a tényeknek sem hiszel? Nagy a baj...
19 - Értem, szóval amit a tudósok megállapítanak, az hülyeség, amit te mondasz, az a tény :D :D :D
Owned!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!