Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Mit lehetne tenni?

Mit lehetne tenni?

Figyelt kérdés

Nagyon balszerencsés élethelyzetben vagyunk mióta megszületett a kislányom. Majdnem minden héten van valami rossz hír a közeli családban. Haláleset, rajtam kívül álló ok miatt kevesebb csed, betegség, rosszul sikerült műtét, temetés, kevesebb hagyaték, másik betegség, ami már nem fog gyógyulni, kövi héten, hogy kellhet kiegészítő kemo stb.

Tudna valaki segíteni, hogy mi lehet a baj?

2023. okt. 22. 21:42
 1/6 A kérdező kommentje:
Nem értek az ezotériához, de gondoltam ártani talán nem árt, ha kipróbálok egy-két dolgot. Ha véletlen úgyis mindegy, ha meg bejön, akkor jó.
2023. okt. 22. 21:43
 2/6 Grimfox ***** válasza:
Leírás alapján olyan folyamatok indultak be, amikhez most a legalkalmasabbak a körülmények. A baj általában egyszerre szakad az ember, vagy a család nyakába. Két viszonylag jól átlátható opció van. Az egyik, hogy kivárjátok a vihar végét, és lenyelitek, amit közben le kell nyelni, vagy kezdve veled(mivel te tetted fel ezt kérdésként) elkezdtek gondolkodni azon, hogy a jelenlegi világképeteken hogyan változtassatok(lehetőleg szélesebb látókörű irányba). Az ilyen egyszerre özönlő bajok hosszú évek, évtizedek alatt gyűlnek fel, amikor egy olyan minta, világkép alapján élsz, vagy él a családod, ami csak halmozza a kis problémákat, ahelyett, hogy észrevennétek őket, és azonnal kezelnétek, ahogy lehet. Nem tudom, hogy ez az egész családra érvényes e, vagy csak bizonyos családtagokra. Ezt az alapján lehet megfigyelni, ki hogy hozza meg a döntéseit a hétköznapokban. Az ember a döntéseit az alapján hozza meg, ahogyan a világot észleli, és megtanulta észlelni, és kezelni azt, amit tapasztal. Előbb azt kell megváltoztatnod, hogy hogyan észleled a dolgokat magad körül, majd azt, hogy ez alapján hogyan hozol döntéseket.
2023. okt. 22. 22:04
 3/6 A kérdező kommentje:

Ezek nem hosszú évek/évtizedek alatt gyűltek fel. :( Talán egy van (az örökség), ami igen, de nekem ahhoz a személyhez, akitől örökölnek kb. semmi közöm. Anyósom rokona, aki felnőtt ember, nem sok ráhatásuk volt nekik sem.

Az összes többi, vagy a babával kapcsolatos, vagy olyan egészségügyi probléma, ami az elmúlt évben vált kritikussá (és orvosi javaslatra addig nem nyúltunk hozzá, amíg nem volt kritikus), vagy a szülés miatt jelentkezett vagy idei (rákos megbetegedés, csak az a probléma, hogy olyan idős embernél, aki már nem valószínű, hogy túléli a kezelést).

Illetve van valami, ami egy pár hónappal ezelőtti jogszabályváltozás miatt gond.

2023. okt. 22. 22:46
 4/6 Grimfox ***** válasza:

Ezek is sok idő alatt gyűlnek fel, csak nem látható módon. Ami elég alattomos tud lenni. Mert ha látod, hogy na ez kellemetlen, de nem nagy gond, és mellőzöd, akkor észrevetted, csak nem foglalkoztál vele. Pont az a nehéz ebben, hogy sok esetben nem észrevehető.

A betegség, amihez nem nyúltatok, amíg nem volt kritikus az kifejezetten olyan, amit elodáztatok, amíg kritikus nem lett. Orvosi javaslat ide, vagy oda, előbb-utóbb kritikussá vált volna. Sajnos a rákra nem tudok mit mondani azon kívül, hogy senkinek sem kívánnám. A rákot okozó dolgok folyamatosan halmozódnak az idők során, és az öregkor kifejezetten olyan, amikor az immunrendszer már nem mindig tudja megelőzni a tumor kialakulását. Idős embernél a genetikai faktor már nem olyan valószínű, az inkább a gyerekkorinál játszik.

A szülés miatti dolgok olyasmik, amiket maximum úgy lehet kivédeni, ha nagyon rágyúrsz a terhességer még teherbe esés előtt. Ha a szervezet felkészült, akkor kisebb az esély a gondokra is.

Ilyen összegyűlt bajoknál, ha már megtörténtek, de meg akarod oldani, szerintem csak egy megoldás van. Összeszorítod a fogad, és nekifekszel. Olyan dolgokat veszel figyelembe, amikre eddig nem gondoltál, és felkészülsz azokra a dolgokra, amiket nem lehet elkerülni. Még ha ezekről előre tudod is, hogy nagyon fognak fájni. Ilyenkor már az ok alig számít, a megoldást kell keresni. Ahhoz pedig új gondolatok kellenek.

2023. okt. 22. 23:16
 5/6 A kérdező kommentje:

#4 Nem, a betegség, amihez nem nyúltunk, míg nem volt kritikus, az olyan, hogy azt mondták fejlődik a technológia és ha kihúzunk 4-5 évet, akkor valószínűleg kisebb károsodással lehet műteni. És valahol így is lett. Csak elrontották a kórházban az utógondozást és rossz gyógyszereket adtak, illetve még várjuk, hogy további kezelés fog-e kelleni.

A szülés előtt eléggé rágyúrtam mindenre, 45 ezer forintot fizettem és hat hétig jártam gátizom tornára, hogy megelőzzem a gátszakadást/vágást. Végül olyan csúnyán szakadtam, hogy egy jó nagy vágással is jobban jártam volna.

Jah, amúgy ezt teszem. Gondoltam, hátha valaki tud segíteni, hogy mondjuk mittudom én, neki volt hasonló. Mert nagyon durva, de az elmúlt 14 hét mindegyikén vagy megtudtunk valami tragédiát vagy anyagi problémák merültek fel valakinél (ilyen több milliós veszteségek).

2023. okt. 22. 23:26
 6/6 Grimfox ***** válasza:
Nálunk tavaly volt ilyen minden egyszerre. Főképp betegségekkel, de káresetek, meg "súrlódások" egyes családtagokkal is. Igazából nagyjából most csitul csak le az utóhangja néhány dolognak. Persze csak ha nem piszkáljuk. Szerencsére nálunk édesanyám elég jól tud "tüzet oltani", azaz megoldásokat produkálni nagyon rossz helyzetekben is. Megviseli testleg-lelkileg, de akkor is megy, és csinálja, amit megoldásnak lát. Többnyire el is találja. Gondolom azért van ehhez ilyen érzéke, mert lassan 40 éve dolgozik óvónőként, ezért minden napja egyedi problémák megoldásából áll.
2023. okt. 22. 23:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!