Miert ellenségem az ego? Hogy tudnék vele kompromisszumra jutni?
25 jó fej vagy.
A többiek meg tényleg tudnak jó tanácsot adni
Grimfox, Szűcsöm szavainak adhatsz.
Én náluk materialistább vagyok.
Üdv 30
Hobbid van amit közbe tudsz csinálni?
Olvasni/tanulni vagy mozgás karate katák, vagy jóga?
Hobbi lehet még a fuzés varrás nem egy bőrműves ismerősöm karrierje indult portásként, korbejárt és varrta az övet, Karkötőt, oraszijjat táskát stb.
Egy jó hobbi...az kellene
9 lehet amit te egonak nevezel az nem más csak a megfelelési kényszer. Sosem csináltál olyat amit szeretsz. Prioritasod a pénz vadászat és a boldogság meg valahol elvész.
Az infó könnyűnek tűnő, állandó hiányszakma, a gyári munka sokszor jobban fizet mint a vendéglátás. De 12 órás szpóág ha nem te üzemeled a gépet.
Ha rám hallgatsz visszaemlékezel mit szerettél csinálni gyerekként. Pl én mindig legoztam vagy kereskedtem, karon tobozbol csináltam MC dolnaldsot és azokat a játékosokat adtam el 1-2 Ft ért otthon amit a nap végén vissza vásároltam. Ma mondanom se kell vendéglátásban dolgozok és néha húzós de elvagyok vele, hobbi a meg művészkedek.
Egy szó mint száz az amit te egonak nevezel azt valóban le kell győzni, Vagy rá kell jönnöd mi az amit számodra ez jelent, hogy változtass rajta.
De az írásod alapján közelebb vagy a 40hez és akkor már nehezebb mint 30 körül.
A felfogás a cél sem mindegy, miért dolgozol? Mi az amiért hajlandó vagy szívni, napi 8-10-12-24 órát? Van e mivel kompenzálni, pihenni, kikapcsolni? Mondjuk a főleg szellemi munkát igénylő meló mellett érdemes fizikailag megterhelő hobbi. Vagy ugyan ez fordítva. Azon túl elmehetsz pecazni is.
Az öcsémnek mondjuk közösségi programok kellenek, O is infós. De el kell járnia beszélgetni a haverokkal közben kicsit iszogatni.
Keresd meg mi az amit szeretsz csinálni, emlékezz. És utánna keress egy hozzá hasonló munkát. Ha nem találsz akkor forgasd a lapokat magad felé. Azért dolgozók hogy legyen egy...
A válaszokba felületesen olvastam bele, de leírom a saját nézőpontom a témában.
Először is az egó az a hang ami magyaráz az emebr fejében. Nézi jobbról-balról innen-onnan sokszor még több "egó" is összejön és egymással társalognak-vitatkoznak. A baj pedig az hogy amíg ezekkel a belső hangokkal-álomvilágokkal vagyunk elfoglalva, addig kiszakadunk a valóságból (és sokszor elmulasztunk fontos dolgokat).
Az egó egyébként nincs. Ez tulajdonképp belső kivetítések halmaza, és így aztán "legyőzni" sem kell (sőt ami le akarja győzni az is egó). Különböző módszerekkel (pl meditáció) próbálni kell tudatosan jelen maradni (először ülésekben aztán más tevékenységek közt is) és ami "bejön" a tudatos jelenlét alá az az egó. Amikor figyelik csendben van, de csak arra vár hogy mikor törhet újra-újra a felszínre. Ezután jön a "harc" a semmivel, újra-újra megfigyelni/lebuktatni - visszatérni a jelenbe. Ezt különböző kitartással kell végezni, és a végén eltűnhet/megszűnhet (de már eleve nem is volt).
Az egót a nárcisztikusok akarják megszüntetni (bocsi mindenkitől aki már kikészült azoktól akik hülyén használják ezt a szót), mert nekik is sérült az énképük, azt szeretnék hogy mások énképe is megszűnjön, ehhez meg akarják szüntetni az egójukat. Mindig a mások egóját akarják megszüntetni, a sajátjukéval nem sietnek sehová, az végülis maradhat.
Igazából nem az egót kellene megszüntetni, hanem az önzést.
35 Ja tapasztaltam
De végül otthagytam és egoista lettem. Mármint konkrét rá hajtottam. Mindent magamért akarok csinálni, az én boldogságom, az én dolgom, az én célom legyen számomra az első s ha más is profitál belőle akkor miert lenne baj?
Azóta kevesebbet stresszelnek és többet nevetek a többséget meg leszrom. Ha tudok és kell attól még segítek, de magamat helyezem magamnak előtérbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!